Arama

Dişlerimi fırçalarken neden diş etlerim kanıyor?

Güncelleme: 18 Eylül 2018 Gösterim: 20.143 Cevap: 3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
26 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Dişlerimi fırçalarken neden diş etlerim kanıyor?
Son düzenleyen Safi; 18 Eylül 2018 02:52
Nisyan-ı Bâtın - avatarı
Nisyan-ı Bâtın
Ziyaretçi
26 Aralık 2008       Mesaj #2
Nisyan-ı Bâtın - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Dişeti kanamasına, gerekli ağız bakımının yapılmaması, gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler, bazı damar hastalıkları veya kalıtımsal nedenler yolaçabiliyor. Kanama kontrol altına alınmazsa, iltihabi bir reaksiyona yol açarak, dişi tutan kemik dokusunu eriterek, sağlam diş kayıpları yaşanıyor.Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Tülay Tacettinoğlu, halk arasında basit bir hastalık olarak bilindiği için yeterince önemsenmeyen dişeti kanamasının, ağız ve diş sağlığı açısından birçok sorunu beraberinde getiren önemli bir hastalık olduğuna dikkati çekti.

NEDENLERİ
Sponsorlu Bağlantılar
Dişeti kanamalarının çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğini belirten Tacettinoğlu, şunları söyledi: “Dişeti kanaması, her şeyden önce dişeti probleminin habercisidir. Dişeti kanamasının sebebi, sağlıklı ağız bakımının yapılmaması, gebelik dönemindeki hormonal değişiklikler, bazı damar hastalıkları veya kalıtımsal sebepler olabilir. Kanama kontrol altına alınmazsa, iltihabi bir reaksiyona yol açarak, dişi tutan kemik dokusunu eritebilir. Böylece hiç çürük olmadığı halde dişte oynamalar başlayabilir. Kaybolan dokunun telafisi mümkün olmadığı için de sağlam diş kayıpları meydana gelebilir.”
Dişeti kanamasının ağrıya yol açtığını, bu nedenle kanamayı daha da artıracağı endişesiyle genelde fırçalamanın durdurulduğunu kaydeden Tacettinoğlu, kanama olsa dahi fırçalanmanın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Dişeti kanamasının ağız kokusunu da beraberinde getireceğini belirten Tacettinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Dişeti kanaması, ihmal edilmemesi gereken bir hastalıktır. Bu hastalığın önlenmesi için kanamaya neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu etkenler diştaşı veya dokular olabilir. İltihabi reaksiyon oluşmuşsa iltihap ilaçla kurutulmalıdır. Bunların yanı sıra fırçalama ihmal edilmemelidir. Tuzlu ılık suyla gargara yapmak da faydalıdır. Ağır durumlarda ise kanamaya yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için diş hekimine başvurmak gerekir.”

Son düzenleyen Safi; 18 Eylül 2018 02:53
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Haziran 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

aynı sorun bendede var yaa ne yapmamız lazım???

kore engelleyıcı dıs macunu ve yumusak bı fırca kullanarak bu sorunu azaltabılırsın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Eylül 2018       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dişlerini uzun süre fırçalamadığın için bakteriler bir plak oluşturmuş olabilir.Veya yine uzun süredir fırçalamadığın için diş taşı oluşmuş olur bir meslektaşıma muayene olmanı tavsiye ederim.Bu işler internet üzerinden olmaz, kısa süre içinde bir diş sağlık merkezine gitmelisin.
Diş Hekimi Elif Sırma

Benzer Konular

4 Ocak 2017 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
2 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap
16 Mart 2010 / Misafir Soru-Cevap