Arama

Akciğer zarı kanseri (Mezotelyoma) hastalığı nedir, tedavisi nasıl olur?

Güncelleme: 17 Mart 2017 Gösterim: 13.225 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Temmuz 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Akciğer zarı kanseri nedir? Tedavi süreci nasıl işler?
Son düzenleyen perlina; 17 Mart 2017 14:15
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
17 Mart 2017       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Mezotelyoma

Ad:  akciğerrr.jpg
Gösterim: 988
Boyut:  41.9 KB

Son yıllarda ülkemizde sıkça görülmesine rağmen nadir tümörler arasında yer alan mezotelyoma, akciğer, kalp ve karın organlarını çevreleyen sırasıyla plevra, perikard ve periton adı verilen zarlardan orijin alan habis bir tümördür. Çoğu kez asbest maruziyetine bağlı olarak ortaya çıkan bu tümör, en fazla plevrada (akciğer zarı) görülür.
Sponsorlu Bağlantılar

Mezotelyomada belirti ve bulgular nelerdir ?
Hastalık çoğunlukla akciğer zarında sıvı birikimine yani plöreziye neden olduğu için ilk belirtiler çoğu kez sırt, göğüs ve yan ağrısıdır. Başlangıçta nefes almakla batıcı karakterde olan ağrı, giderek süreklilik kazanır ve şiddetini arttırır. Plevra boşluğunda biriken sıvı miktarının artması ile hastada nefes darlığı ortaya çıkar. Bunun dışında öksürük, nadiren çomak parmak, hastalığın yaygınlığı ile ilişkili olarak karında şişme, karın ağrısı gibi belirtiler de olabilir.

Tedavi
Biyopsi materyalinin incelenmesi ile mezotelyoma tanısının konulmasını takiben tedavi planlaması yapılmalıdır. Mezotelyomanın epitelyal, sarkomatöz ve mixt tip olmak üzere 3 alt grubu vardır. Sarkomatöz ve mixt tip mezotelyomada kemoterapi ve radyoterapi uygulanırken, epitelyal tip mezotelyomada karşı akciğer ya da diğer uzak doku ve organlara metastaz yoksa cerrahi tedavi seçeneği de mevcuttur. Cerrahi girişim sonrası hastaya kemoterapi ve radyoterapi de uygulanmalıdır...


DEVAMI >>>> Akciğer Kanseri



Benzer Konular

12 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
1 Mayıs 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
13 Eylül 2017 / MeZArcI Tıp Bilimleri
17 Mart 2017 / Misafir Tıp Bilimleri