Arama

AB kan grubu hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 12 Mayıs 2016 Gösterim: 8.983 Cevap: 3
lee hong ki - avatarı
lee hong ki
Ziyaretçi
13 Eylül 2011       Mesaj #1
lee hong ki - avatarı
Ziyaretçi
AB kan grubu hakkında bilgi, kan grupları, negatif ve pozitif Rh faktörü nedir?
Son düzenleyen nötrino; 6 Ağustos 2013 12:37
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Eylül 2011       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
AB Rh(+) ve AB Rh(-) Kan Grubu

Sponsorlu Bağlantılar
Kan grupları alyuvarlarda(eritrosit) bulunan antijen çeşidine göre belirleniyordur.AB kan grubu plazmada antikor taşımaz;AB kan grubu,alyuvar(eritrosit) yüzeyinde hem A hem de B antijenini taşır Ayrıca AB kan grubu genel alıcıdır Ama diğer kan gruplarında AB kan grubunun taşıdığı antijenlere karşı antikor bulunduğundan uygulanmaz.Bunun yanında AB kan grubu plazma içinde alyuvar(eritrosit) bulundurmadığı sürece plazma da genel verici olarak kullanılabilir.

Gruplar arası kan alıp,verme işleminde genelde alıcı ve verici gruplar, aynı kan gruplarından oluşur.AB Rh (+) kan grubunun yine AB Rh (+) kan grubuna kan verebilmesi;AB Rh(-) kan grubunun AB Rh(-) ve AB Rh(+) kan grubuna kan verebilmesi vsvs gibi... Kan verme ya da alma işlemi uygulanmadan önce,kan grupları aynı olsa bile öncelikle çapraz karşılaştırma adı verilen bir test yapılarak kan verme ya da alma işleminin uygun olup olmadığına karar verilir.Rh faktörü ise özel bir antijendir Bu antijenin varlığı Rh(+),yokluğu ise Rh(-) olarak belirleniyordur.
Son düzenleyen nötrino; 6 Ağustos 2013 12:38
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012       Mesaj #3
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
AB kan grubu
Bu gruptakiler iki yumurta beyazı ile bir yumurta sarısı yerlerse kolesterolleri azalır
Kan grupları arasında AB çok ender görülür. A grubuyla B grubunun karışmasından meydana gelen bu kan grubuna dünya nüfusunun ancak yüzde beşi dahildir. Ve de bu grup, kan gruplarının en yenisidir. Bundan on, oniki yüzyıl öncesine kadar böyle bir kan grubuna rastlanmamıştı. Doğudaki istilacı güçlerin batıdaki ülkeleri ele geçirmeleri üzerine farklı uluslar birbirlerine karıştılar. Doğuyla batı uygarlığının karışması sonucunda AB kan grubu ortaya çıktı. M.S. 900 yıllarından itibaren AB kan grubu oluştu. A ve B gruplarındaki Avrupalılar'ın evlilik yoluyla biraraya gelmedikleri kesindi. Ancak doğudan batıya akın başladıktan sonra farklı kan grupları birleşebildi.
AB grubu, iki grubun da özelliklerini taşır. Bu kan grubuna dahil olanların bağışıklık sistemleri çok güçlü olur. Ancak bazı kanser türlerine yakalanma olasılıkları vardır. İki grubun özelliklerini taşıyan AB grubu, alerji, artrit iltihaplanma gibi sorunlarla her zaman karşılaşabilir. AB grubunun şaşırtıcı özellikleri bu kan grubunun modern yaşamı simgelemesini sağlıyor: Karmaşık ve huzursuz.

AB GRUBU: ŞAŞIRTICI
Kan grubunuzun bilinmesini gerektirecek bir neden ortaya çıkmadan grubunuzu öğrenmek aklınıza gelmeyebilir. Oysa, kan grubunuz sizin yaşamınızda çok önemli yer tutan bir özelliğinizdir. Bu önemli özelliği bilmeden dengeli beslenme koşullarını yerine getiremezsiniz. Hangi hastalıklardan ne şekilde korunmanız gerektiğini bilemezsiniz. Kan grubunuz, bağışıklık sisteminizin anahtarıdır
Kan nakli yapılması gerektiği zaman, kan Grubu A olan kişiye B grubu kan verilemez. A grubu kan, B grubu kanı kabul etmez. Aynı şekilde B grubundakiler de A grubu kan alamazlar. Kısacası A grubu ile B grubu birbirinden kan alamaz.
AB kan grubuna dahil olanlar her gruptan kan alabilirler ama AB grubu kanı, diğer kan grupları kabul etmez. Yani, AB grubu herkese kan verebilir ama başka hiçbir kan grubuyla uyuşamaz.
0 grubuna dahil olanlar da ancak kendi gruplarından kan alabilirler. Fakat 0 grubu herkese kan verebilir. 0 grubu aslında, evrensel kan bağışçısıdır.

AB GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ
  • A ile B'nin modern karışımı
  • Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri
  • Sindirim sistemi çok duyarlıdır
  • Bağışıklık sistemi çok güçlüdür
  • Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir
  • Sırrı henüz tam olarak bilinmiyor.
DİYET NASIL OLMALI
Daha önce de belirttiğimiz gibi, AB grubu, diğer kan gruplarından çok daha kısa bir geçmişe sahip. AB grubundaysanız, yiyeceklerinizi seçerken çok dikkatli davranmalısınız. A ve B gruplarının beslenme düzenlerini dikkatle incelemek gerekir. A ve B gruplarına uygun olmayan yiyeceklerin çoğu AB grubu için de sakıncalıdır. Ancak diğer kan gruplarına tavsiye edilmeyen domates AB grubundakilere öneriliyor. Kilo alma konusunda AB grubundakiler A ve B gruplarındaki genlerin özelliklerini taşıyabilirler. Bu da zaman zaman problem yaratır. Örneğin A grubundakiler gibi mide asidinizin miktarı az olabilir. B grubundakiler gibi et yemeye kalkıştığınız zaman sindirim sorunuyla karşılaşırsınız. Yediğiniz et, vücudunuzda yağ olarak depolanabilir. Eğer kilo vermek istiyorsanız, et yemekten kaçınmalısınız. Et yerken de yanında mutlaka sebze bulundurmalısınız ve de etin miktarının çok az olmasına dikkat etmelisiniz. Deniz ürünleri, süt ürünleri ve taze sebze kilo vermenize yardımcı olur

MİDE ASİDİ YETERSİZ
AB grubunun, A ve B gruplarının özelliklerini taşıması ilginç bir durum yaratıyor. Çok fazla hayvansal protein almanız sindirim sisteminizi zorlar. Tıpkı A grubundakilerde olduğu gibi sizin de mide asidiniz yeterli değildir. İşte bu yüzden azar azar ve sık sık yemek yemelisiniz.Kuzu, koyun, tavşan ve hindi eti yiyebilirsiniz. Dana ve sığır etlerinden uzak durmalısınız. Tavuk ve piliç eti yerine hindi etini tercih etmelisiniz.

YOĞURT UYGUNDUR
Sütlü besinler konusunda, B grubundakilerin alışkanlıklarına ağırlık verebilirsiniz. Yoğurt, kefir ve yağı alınmış krema sizin için uygundur. Yumurta yerken iki yumurta beyazı ile bir yumurta sarısı yerseniz, kolesterolünüzün artmasını önlersiniz buna karşılık vücudunuzun protein ihtiyacını gidermiş olursunuz.

HASTALIĞA KARŞI ÖNLEM
Hastalanan herkesin zihninde aynı soru şekillenir: ‘‘Neden ben?’’ Tıptaki büyük gelişmelere rağmen bu soruya kesin bir yanıt vermek olanaksız. Sadece bazı kişilerin belirli bazı hastalıklara kolayca yakalandıkları biliniyor
Kan gruplarının sağlık sorunlarıyla doğrudan bağlantılı oldukları saptandı. örneğin A grubuna dahil olan ve de ailesinde kalp hastalıklarına yakalanmış kişiler bulunanların beslenme konusunda çok titiz davranmaları gerekiyor. Ayrıca A grubunun kanser türlerine karşı da özellikle korunması şart.
O grubu karmaşık virüslere kolay kolay uyum sağlayamaz. O grubundakilerin bağışıklık sistemleri güçlü olmasına güçlüdür ama gücünün sınırlı olduğu da unutulmamalı.
B grubundakiler virüs hastalıklarına karşı savunmasızdırlar. Sinir sistemiyle ilgili sorunlara karşı önlem almalıdırlar.
AB grubundakiler, daha çok A grubunun sorunlarıyla karşılaşırlar. Görüldüğü gibi sağlıklı yaşayabilmek, hastalıklardan korunabilmek için öncelikle kan grubunun bilinmesi ve özelliklerinin dikkatle incelenmesinde yarar var.

KAN GRUBU HASTALIKLARI
  • Kan grubuyla doğrudan ilgili olan sorunlara kısaca göz atalımMsn Bat*] Yaşlılık hastalıkları
  • Alerjiler
  • Astım ve saman nezlesi
  • Bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar
  • Kan hastalıkları
  • Kalp ve damar hastalıkları
  • Çocuk hastalıkları
  • Diyabet
  • Enfeksiyon hastalıkları
  • Karaciğer hastalıkları
  • Cilt sorunları
  • Kadınların üreme organlarındaki sorunlar.
BÖBREKLER VE BEYİN
Kuşkusuz, kan grubu ne olursa olsun, herkes zamanla yaşlanır. Bu nedenle de tıp, yüzyıllar boyunca, yaşlılığı önlemenin yollarını araştırdı. Bu çalışmalar, bugün de sürüp gidiyor. Yaşlılık hastalıkları denilince, öncelikle böbrekler ve beyin akla gelmeli. Yaş ilerledikçe, böbreklerin çalışmasında bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Örneğin yetmiş yaşına gelen bir kişinin böbreklerinin ancak yüzde yirmi beş kapasite ile çalışması söz konusudur.
Yaşlılığın öncelikle hissedildiği ikinci organ beyindir. Yaşlı bir insanın beynindeki nöronlar birbirlerine karışır. Bu karışma yüzünden de başta Alzheimer olmak üzere çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Kan grubunun özelliklerine uygun bir beslenme planı uygulamak, yaşlılığın gecikmesini sağlayabilir. Kan gruplarının birer gençlik kaynağı olduğunu söyleyemeyiz. Ama yaşlılık döneminin gecikmesi ve bu dönemden mümkün olduğu kadar az zarar görmek, kan gruplarının özelliklerini bilmekle sağlanabilir. Kan grupları, bizim yaşam formülümüzdür. Formülümüzü bilirsek ve onun gereklerini yerine getirirsek pek çok sağlık sorunundan korunabiliriz.

AB GRUBUNDAKİLER İÇİN ÖRNEK DİYET
AB grubundakiler hayvansal yağlar yerine zeytinyağını tercih etmeliler. Zeytinyağı bir mono doymamış yağdır ve kandaki kolesterol miktarını azaltır. Çok az miktarda olmak koşuluyla diğer bitkisel yağları da kullanabilirsiniz. Ama hayvansal yağları kesinlikle kullanmamalısınız.

Kahvaltı:
Sabah kalkar kalkmaz limonlu su
1 bardak greyfurt suyu
2 dilim mısır ekmeği
2 dilim beyaz peynir
Kahve
Öğle yemeği:
100 gram haşlanmış hindi göğüs eti
2 dilim kepek ekmeği
Salata
2 erik
Ot çayı
İkindi:

1 dilim peynirli kek
Ot çayı
Akşam yemeği:
Omlet
Çok az yağda pişirilmiş sebze
Karışık meyve salatası
Kafeinsiz kahve
İstenirse 1 kadeh kırmızı şarap

AB GRUBUNDAKİLERE ÖNERİLER
AB grubundakiler biber ve sirkeyi kendilerine yasaklamalılar. Salatalarda zeytinyağı ve limon kullanmalılar. Bol miktarda sarmısak kullanmaktan kaçınmamalılar. Şeker ve çikolata çok az miktarlarda olmak şartıyla yenebilir. AB grubuna dahil olanların mide asitleri çok az olduğu için mide kanserine yakalanma olasılıkları fazladır. Bu nedenle de C vitamini takviyesi yapmaları çok yararlı olur.
AB grubundakiler için sinir sistemini yatıştıran ot çayları çok yararlıdır. AB grubuna uygun egzersizler, aslında A ve B gruplarına önerilenlerin bir tekrarı. Sakinleşmek stresten kurtulmak için önerilen egzersizlerin belirtilen sürelerde uygulanması çok önemli.
Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez
Golf (60 dakika) Haftada 2-3 kez
Bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez
Yüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kez
Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
Aerobik (30-45 dakika)
haftada 2-3 kez
Gerinme egzersizi (15 dakika)

Kaynak:Genetikbilimi
Son düzenleyen Safi; 12 Mayıs 2016 20:51 Sebep: Mesaj düzeni!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
12 Mayıs 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Kan Grupları ve Rh Faktörü
48705d1462892980 kan gruplari ve kan grubu uyumlari kangrup1
4. grup "AB grubu",
inde bağışıklık cisimleri olmayan kandır. Bu gruptan olanlar, yalnız kendi gruplarına kan verebilir, buna karşılık bütün gruplardan kan alırlar. Yapılan kan nakillerinde, alıcı ve vericilerin kanı uygun gruplardan olduğu hâlde kimi durumlarda başarısızlıkla karşılaşılması, bunun nedenlerini araştırmayı gerektirmiş ve yapılan çalışmalar, kanda bulunan özel bir antijen olan Rh etkenini ortaya çıkarmıştır. Rh etkeni, 1940'ta Landsteiner ve Wiener tarafından bulundu. Bilim adamları bu konudaki ilk çalışmalarını, "Macacus rhesus" adlı bir maymun üzerinde yaptıklarından bu adla anılır. Alyuvarlarında Rh etkeni bulunan kimselerin kanı Rh+ (Rh pozitif), alyuvarlarında Rh etkeni bulunmayanların kanı da Rh-(Rh negatif) olarak belirtilir. Rh etkeni pozitif ve negatif olan kimselerin kanları arasında uyuşmazlık olabilir. Bu etken, gebeliklerde de çok önem taşır. Son yıllarda bulunan ilâçlar ve doğacak bebeğin kanı değiştirilerek Rh etkenleri farklı olan ana babaların da tehlikesizce çocuk sahibi olabilmeleri sağlanmaktadır.

DEVAMI
Kan Grupları ve Kan Grubu Uyumları
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

15 Mart 2009 / NightOrDay Soru-Cevap
17 Şubat 2016 / Misafir Taslak Konular
18 Haziran 2012 / Bessonnitsa Soru-Cevap