Arama

Neden sindirim yaparız?

Güncelleme: 2 Mayıs 2016 Gösterim: 7.852 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Eylül 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Neden Sindirim Yaparız Sölermisiniz?
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
28 Kasım 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Yaşamak için sindirim yapmamız gerekir. Çünkü; vücudumuz enerji üretmek için solunum yapmak yani glikoz yakmak zorundadır. Ancak aldığımız besinlerde glikoz değil, birbirine bağlanmış glikozlar olan fruktoz, laktoz, sukroz ve nişasta gibi maddeler olur. Sindirim sistemimiz de bu maddeleri glikoza çevirip kana verir. Kan ile vücudun her yerine dağılan glikoz da hücrelere alınarak yakılır ve enerji üretilir.
Sponsorlu Bağlantılar
theMira
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
2 Mayıs 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sindirim Önemi
Vücudumuz enerji üretmek için solunum yapmak yani glikoz yakmak zorundadır.
Ancak aldığımız besinlerde glikoz değil, birbirine bağlanmış glikozlar olan fruktoz laktoz sukroznişasta gibi maddeler olur. Sindirim sistemimiz de bu maddeleri glikoza çevirip kana verir. Kan ile vücudun her yerine dağılan glikoz da hücrelere alınarak yakılır ve enerji üretilir.
Besinlerin vücuda yarar bir hale sokulması işlemine verilen ad. Her organizma, yaşamak ve çalışmak için bir madde harcar. Vücuda yarayan maddeler besinlerden alınır. Fakat bu besinler, oldukları gibi kaldıkları sürece, vücuda yarayamazlar. Bunlar, vücuda yarar bir hale sokulurlar. Böylece, alınan besinler, ilkin sindirilir, sonra emilir ve kana karışarak asimilasyon a uğrar, hücrelere ve dokulara yarar bir hale gelir. Bundan sonra, vücuda yaramayan artıklar, hücre dışına atılarak dessimilasyona uğrar.Besinler, ağızdan başlayarak sindirime uğrarlar.Ağızda sindirim mekanik ve kimyasal olmak üzere iki şekilde olur. Mekanik şekil, ağza giren besin maddelerinin, ufak parçalara bölünmesi işi (çiğneme), dir. Çiğneme, kaslar ve dişler aracılığı ile olur. Kimyasal sindirim ise, besinlerin tükrük ile karışmasıdır. Tükrük bezlerinin bir salgısı olan tükrük, içindeki pityalin fermenti aracılığı ile karbon hidratlara etki yapar ve onları dekstrin ve maltoz`a çevirir.
Ağızdan çiğnenen besinler dil ve yumuşak damak yardımı ile önce yutağa, oradan da yemek borusuna gelir. Yemek borusu kaslarının devamlı hareketleri ile mideye gelir.

DEVAMI Sindirim Sistemi Nedir - Sindirim Sisteminin Yapısı ve Görevleri
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

11 Ocak 2017 / Last_AzRaeL Tıp Bilimleri
18 Ekim 2015 / Misafir Soru-Cevap
26 Kasım 2012 / Misafir Soru-Cevap
6 Mayıs 2014 / Misafir Cevaplanmış
26 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap