Arama

Hacamat yöntemiyle tiroid hastalığı tedavi edilebilir mi?

Güncelleme: 20 Eylül 2013 Gösterim: 15.118 Cevap: 1
ilknur toğan - avatarı
ilknur toğan
Ziyaretçi
16 Eylül 2013       Mesaj #1
ilknur toğan - avatarı
Ziyaretçi
Hacamat yöntemi nedir, hastalıkların tedavi edilmesinde hacamat yönteminin faydaları nelerdir?

Hayırlı günler benim tiroid ameliyatı olmam lazım.Ameliyat olmak istemiyorum.Hacamat yöntemi ile bundan kurtulabilir miyim?
Son düzenleyen nötrino; 20 Eylül 2013 18:56 Sebep: Mesaj düzeni!
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
20 Eylül 2013       Mesaj #2
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Hacamat Tedavisi
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Hacamat Nedir?

Hacamat; Hastalıklı kandan toksinlerin, hastalık sebeplerinin cilt yüzeyini kullanarak uzaklaştırılmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu kadim tedavi yöntemi ‘Oksidan Drenaj Terapisi’ ya da popüler terimi ile ’detoksifikasyon’ olarak bilinir. Bu yöntem, vücutta oksidanları nötralize etmek amacı ile antioksidan ilaç (kimyasal ilaç) ile karşılaştırıldığında çok daha etkilidir. Ancak doktorlar daha çok ilaçları reçete eder.
Vücuttan oksidanları uzaklaştırmak özel beceri ister. Vücudun belirli noktalarından dikkatlice yapılacak (özel kesi) minör cerrahi öncesinde vakumlama ile oksidanları toplama işlemi yapılır. Oksidan ve tıkayıcı maddeler dışarı alınırsa tıkanıklıklar açılır organlara kan akışı sağlanarak vücudun fizyolojik fonksiyonları normale döndürülür.

İlk vakumlamada vücutta morluk varsa bu kanın çeşitli özellikleri vardır:

1. Kan ağırlıkla anaerobik ortamdadır.
2. Hazır gıda katkı ve koruyucu maddeleri tıkanıklık yapmıştır.
3. Uzun zaman ilaç kullananların metebolize edilememiş kalıntıları kanda artmıştır.
4. Kanda toksik maddeler artmıştır. Pıhtılaşma eğilimi artmıştır.
Dolaşımdaki kan toksik ve statik maddeler içeriyorsa bu durum kişinin hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını olumsuz etkiler.



kan 4 300x218

Kan Nasıl Kirli Olabilir?

Vücuda solunum, sindirim,cilt yoluyla giren,kimyasallar,türlü boyalar, ağır metaller, toksinler,zararlı gazlar, hazır yiyecek ve içeceklerdeki katkı maddeleri, bilinçsiz tüketilen ilaçlar, insektisit, fungusitler, hormonlu yiyecekler, solüsyonlar, dumanlar, sigara dumanı ,ev ve çiçek tozları gibi maddeler,vücutta birikerek yıllar içinde ter, dışkı ve idrar yoluyla atılamadan kan dolaşımında kalabilir. Kanda atılması gereken bu maddeler kan dolaşımı esnasında cilt içine ve cilt altına sıkışarak birikir. Kirli kandan kastedilen budur.
Bu kan dışarı hacamat yoluyla alınmazsa vücudu zayıflatır ve hastalık yapar. Hastalıkları tedavi etmenin en etkili yolu, hacamat tedavisidir.
Damardan yapılan kan bağışından farklı olarak hacamat; yüzeysel kılcal damarlardaki ve lenf sistemindeki toksik maddeleri ve bozulmaya yüz tutmuş hücreleri toplaması yönünden daha etkilidir. Hacamat uygulanan noktalar, akupunktur meridyenlerinin en az bir veya bir kaçını içine alır. Böylece vücudun enerjisini dengelemekte ve aynı anda akupunktur tedavi noktalarının uyarılmasını sağlamaktadır.
Hacamat, vücudun iyileştirme sistemini uyarır; böylece bölgesel kanlanmayı ve bölgesel oksijenlenmeyi arttırır.
Kanserin, kontrolsüz ve anormal hücre çoğalması olduğu bilinmektedir. Kandan bu hücrelerin temizlenmesi hacamatla mümkündür. Koruyucu hekimlikte amaç; hasta olmadan, hastalıklara karşı vücudu dirençli tutmaktır.
Hacamat yaptırmanın hiç bir yan etkisi olmadığı gibi vücutta biriken ilaç artıkları, fabrikasyon gıdaların katkı maddeleri, hormonlu ve GDO’lu gıdalardan alınan toksik maddeler hacamatla çok kolaylıkla temizlenir ve vücut rahatlar, dinçleşir.

kan 2 300x220

HACAMAT YAPILAN BÖLGELER

KAFA ARKASI: Kafadan hacamat en fazla unutkanlık , öğrenme ve ezberlemeyi kolaylaştırmak için yapılır. Bu nedenle kuran hafızları ve alimler belli aralıkta mutlaka kafadan hacamat olurlardı.Bu bölgeden yapılan hacamatın, tansiyon, migren, kulak çınlaması, burun hastalıkları, parkinson, alzemier, unutkanlık gibi nörolojik birçok hastalığın tedavisinde önemli ölçüde olumlu etkileri olmaktadır.
KULAK ARKASI: Bu iki bölge uygulamasında, kulak hastalıkları ile beraber sinüzit, boğaz hastalıkları, baş ağrısı, migren, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına da iyi geldiğini söyleyebiliriz.
OMUZLAR : Boyun fıtığı ve kireçlenmesi, kol ve omuzlardaki romatizma ve ağrılar, akciğer hastalıkları ve tansiyon problemleri, migren, uyuşma, halsizlik,saç dökülmesi, kepek, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi hastalıklarda uygulanırsa olumlu sonuçlar alınır.
BOYUN BÖLGESİ ALTI : Tiroid, nodül ve lenf bezi hastalıkları ile boyun fıtığı ve kireçlenmesi, göz hastalıkları, iltihaplı romatizma, baş dönmesi, sinüzit ve migren gibi hastalıklarda bu bölgeden yapılan hacamat kürleri çok başarılıdır.
KALP BÖLGESİ: Hacamatın en çok uygulandığı önemli bir noktadır. Peygamber Efendimiz (SAV) in vesvese, evham yani panik atak – depresyon hastalıklarında önerdiği ana merkezlerden biridir. Bu bölgeden yapılacak hacamatın kalp , akciğerler ,safra hastalıkları, tansiyon , immun ( bağışıklık sistemi ) üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Vücut bioelektrik enerjisi hemen artar, aura güçlenir.
KARACİĞER ARKASI: Bu bölgedeki uygulamalar genelde karaciğer temizliği ve safra taşları için çok faydalıdır. Halsizlik, yüksek kolesterol, tansiyon ( v.b.) için ideal noktadır. Günde 8-10 saat uyuduğu halde hala yorgun olanlar için mutlak tavsiye edilir. Yorgunluğun temel nedenlerinden birisi karaciğerin görevini tam olarak yapamayışından kaynaklanır.
SIRT OMİRLİK YANLARI: Neredeyse 20 değişik nokta vardır. En çok sırt ağrılarında ayak ve bacak uyuşmalarında, bel fıtığı tedavilerinde uygulanır.
DİZ HİZASI ve BALDIR: Burada yapılan hacamat genelde varis ve romatizma şikayetleri içindir. 20 değişik bölge vardır , çok sık uygulanan 6-7 nokta mevcuttur. Bu noktalardan uygulanan hacamat, romatizma ağrılarını çok hızlı şekilde azaltarak minimuma indirger. Hacamat uygulaması sonrası kılcal damarların dolaşımı hızlanması sebebiyle varis tedavisinde de çok etkilidir.


HACAMATIN GENEL FAYDALARI
  • Hastalıkların önemli bölümü kanın yoğunlaşmasına bağlı olarak, kanın organlara yeterli gidememesinden kaynaklanır.( İnsanlar kanı sulandırmak için aspirin alırlar.)Bu noktada hacamat kılcal damarları temizleyerek tıkanıklıkları açar, kan dolaşımını canlandırır. Canlanan kan dolaşımı, organları, dokuları ve hücreleri daha iyi besleyerek, vücudu oluşturan sistemlerin daha iyi çalışmasını sağlar. (sinir sistemi, sindirim sistemi, solunum sistemi, dolaşım sistemi, hareket sistemi)
  • Kan üretimiyle görevli organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır ve canlandırır.
  • Dokuların beslenmesini ve oksijenlenmesini arttırır, sertlikleri ve ödemleri çözer.
  • Dolaşım bozukluğu sonucunda oluşan sinirlerdeki basıları ortadan kaldırır. Dolayısıyla ağrıları giderir.
  • Baş, boyun, sırt, bel, bacak , kol ve eklem ağrılarını dindirir.
  • Vücuttaki toksinleri atarak, vücudu hastalıklardan korur.
  • Kan değerlerini düzeltir; kansızlık tedavisinde destekleyicidir.
  • Kandaki kötü kolesterol (LDL) değerini düşürür, iyi kolesterol (HDL) değerini yükseltir.
  • Kandaki doğal kortizonu arttırır.
  • Hormon bezlerini canlandırır, lenf dolaşımını temizler.
  • Endorfin seviyesini yükseltir.
  • Beyin fonksiyonlarını canlandırır.
  • Sinirlilik(anksiyete) halini yatıştırır
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücuda direnç kazandırır.
  • Hacamat yaptıranlar daha az hastalıklara yakalanır, daha sağlıklı ve dinç görünüme sahip olurlar.
  • Hücrelere canlılık ve enerji verdiğinden dolayı cilt daha genç ve parlak görünür.
  • Migren, bel fıtığı, eklem ve romatizma ağrıları için bir çok ilaçtan daha tesirli olup ilaçlar gibi hiç bir yan etkisi de yoktur.
  • Hacamat yaptıranların analitik düşünme yetenekleri artar, hızlı ve doğru karar alma yetenekleri gelişir.
  • Sağ ve sol beyin lobları daha etkin ve dengeli kullanılmaya başlanır.
  • Çocuklarda ve gençlerde hacamat daha dengeli bir ergenlik, geçirmelerine yardımcı olur.
  • Lenfatik (mikroplarla savaşan lenf sistemi) ni harekete geçirir.
  • Hacamat yaptıran kişiler dengeli ve sükûnet hali içinde olur.
  • Diş çürümesi, ağız kokusu ve diş eti hastalıkları düzenli Hacamat yaptıranlarda olmaz.
  • Cilt güzelleştirici ve kırışıklıkları azaltıcı olarak hacamat bir çok kimyasal ilaçtan daha etkilidir.


Not : En iyi hacamat hastalanmadan önce yapılan hacamattır.


Benzer Konular

9 Ağustos 2016 / Misafir Soru-Cevap
4 Ağustos 2016 / Misafir Cevaplanmış
10 Ocak 2020 / levent uçar Cevaplanmış