Arama

Parmak uçları neden soyulur?

Güncelleme: 23 Temmuz 2016 Gösterim: 37.815 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ocak 2014       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Parmak uçları neden soyulur?
Son düzenleyen Safi; 23 Temmuz 2016 14:19
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
31 Ocak 2014       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Not: İçerik, kullanıcıyı bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz.

Sponsorlu Bağlantılar
Ellerde deri dökülmesi özellikle daha hassas cilt tabakasının yüzeye çıktığı durumlarda ağrı verici olabilir. Ellerde deri dökülmesine hava koşullarından bazı hastalık ve ilaçlara kadar farklı faktörler yol açabilmektedir. Eğer deri dökülmesinin nedeni hakkında kesin bir fikriniz yoksa teşhis için dermatoloğa gitmelisiniz.

Avuç içleri ve parmaklarda deri dökülmesi başladığında cildin daha alt katmanının daha kırmızı renkte ortaya çıktığını görebilirsiniz. Bu döküntü kuruluğa bağlı olarak kaşıntıya da neden olabilir. Hassas olan alt katmanın ortaya çıkması bir şeyi tutarken ya da taşırken ağrıya neden olabilir. Böyle dönemlerde eller ve parmaklar enfeksiyonlara daha açık hale geldiği için hijyenin tam olarak sağlanması önemlidir.

Çevresel Faktörler: Soğuk ve kuru hava, çok fazla güneş ışığına maruz kalma gibi durumlar ellerinizdeki nemi ortadan kaldırabilir. Özellikle kış aylarında ellerin çok sık yıkanması ve nemlendirici krem kullanılmaması da nemi ve elleri kurutur. Yine ellerdeki nemi azaltan bir diğer unsurda çok sıcak suyla duş almaktır. Tüm bu gibi durumlardan sonra ellerinizde kozmetik ya da doğal bir nemlendirici kullanmalısınız.

Cilt Hastalıkları: Ellerde sık görülen mantar enfeksiyonu gibi cilt hastalıkları derinin soyulmasına neden olan hastalıklar arasında yer almaktadır. Ellerde mantar genellikle parmak aralarında derinin kuruması, pul pul olması ve kızarıklık şeklinde belirtilere sahiptir. Yine alerjik reaksiyonları (örneğin deterjan alerjisi) deri dökülmesi nedenleri arasında sayabiliriz.

Korunma ve Tedavi: Eğer hava koşulları gibi çevresel faktörler ellerinizin kurumasına neden oluyorsa ellerinizi sık sık nemlendirin. Açık havada uzun süreler kalacaksanız kışın eldiven yazın koruma faktörlü güneş kremi kullanmalısınız. Mantar enfeksiyonu gibi cilt hastalıklarının tedavisi için ise bir cilt doktoruna giderek ilaç ya da merhem tavsiyesi alabilirsiniz.


Son düzenleyen Safi; 23 Temmuz 2016 14:19
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

3 Haziran 2017 / Misafir Soru-Cevap
6 Aralık 2014 / selvi Soru-Cevap