Arama

Neden erkeklerin meme ucu vardır ?

Güncelleme: 27 Kasım 2016 Gösterim: 1.130 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Kasım 2016       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Neden erkeklerin meme ucu vardır ?
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
27 Kasım 2016       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bilim dünyası bu sorunun yanıtını bulmuş durumda.
Erkeklerde meme ucu neden mi var? Bütün insanlar, ana rahmindeki yaşamlarına dişi olarak başlıyorlar da ondan. Doğa önce bütün insanları dişi yapmaya niyetleniyor. Aslında doğacak varlığın cinsiyetle ilgili kaderi döllenme sırasında çiziliyor. Ancak embriyon, gelişim süreci içinde çok kısa bir dönem, dişi ya da eril anatomiye dönüşecek bir potansiyel taşıyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Embriyon dört haftalıkken meme uçları beliriyor, ancak yedinci haftada cinsiyet hormonları devreye giriyor. Böylece embriyon dişi ya da erkek anatomisine göre yönlenmeye başlıyor. XX kromozomu taşıyan bütün embriyonlar dişi gelişimi gösteriyor. Ancak embriyonda Y kromozomu varsa, o zaman iş değişiyor. Erkeklik hormonu testosteron, memelerin gelişimini engellemeye başlıyor ama, artık iş işten geçtiği için, o iki meme ucuna dokunamıyor. Erkeklik programı o iki meme ucunu silemiyor.

Tabii bu cevap, sorunun bütününe yanıt değil. Çünkü Aristo’nun tespit ettiği gibi sadece atların değil, farelerin erkeklerinde de meme ucu bulunmuyor. Çünkü PTHrP adlı bir protein, erkek farelerde memeyle ilgili dokuların tamamen yok olmasını sağlıyor.

İnsanın erkek cinsine gelince, sadece meme uçları değil, bezleri ve kanallarına kadar memeye dair her türlü donanım duruyor. Yani süt vermek için gerekli her türlü imkan mevcut.

Hatta ‘Meme Kitabı’ diye bir eser vermiş bulunan Amerikalı doktor Miriam Stoppard, erkeklerdeki meme uçlarının lüzumsuz olmadığı konusunda Darwin’in tezini destekliyor ve ‘Gerekli hormonal koşullar yaratıldığı takdirde, erkek memeleri işlev kazanabilir’ iddiasında bulunuyor.

Bakınız
> Jinekomasti (Erkekte meme büyümesi )


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

1 Haziran 2010 / Misafir Soru-Cevap
19 Mart 2013 / Misafir Cevaplanmış