Arama

Hamile olduğunu bilmeden regl düzenleyici ilaç kullanmanın, hamileliğe zararı nedir?

Güncelleme: 29 Aralık 2016 Gösterim: 1.137 Cevap: 1
ccemre - avatarı
ccemre
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2016       Mesaj #1
ccemre - avatarı
Kayıtlı Üye
Benim bir arkadaşım hamile olabileceğini düşünüyor, benim size sorum bir kadın hamile olduğunu bilmeden regl düzenleyici içse 3 ay boyunca ve 3 defa regl olsa hamile olma sansı var mı?
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
29 Aralık 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Doğum konrol hapları düzenli ve unutulmadan kullanıldığında en güvenilir korunma yöntemlerinden birisidir ancak hap alımı unutulmasa bile ve hergün aynı saatlerde çok düzenli alınsa bile çok nadiren gebelik oluşabilmektedir. Bu nedenle doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi yaşadığınızda gebelikten şüphelenmeniz ve hemen doktorunuza başvurmanız gerekir. Bu şekilde doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalanların gebeliğinde veya bebeklerde doğum kontrol hapına bağlı bir problem izlenmemiştir, bu konuda doktorunuza mutlaka danışınız.

Sponsorlu Bağlantılar
Doğum kontrol hapı alırken adet gecikmesi olması mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez. Adet gecikmesi zaman zaman hap kullananlarda yaşanabilir. Bu durumda kanda gebelik testi yapılarak gebelik tespit edilmezse hap kullanmaya devam edebilirsiniz. Testte gebelik tespit edilirse hap kullanmayı bırakarak gebeliğin takibine devam edebilirsiniz veya gebelik istemiyorsanız kürtaj ile sonlandırılmasını isteyebilirsinz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

18 Eylül 2012 / GALATASARAY .. Soru-Cevap
8 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
25 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış
16 Kasım 2009 / Misafir Soru-Cevap