Arama

Tüberküloz (Verem) - Sayfa 2

Güncelleme: 16 Kasım 2017 Gösterim: 38.151 Cevap: 11
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Mart 2017       Mesaj #11
Avatarı yok
Yasaklı

Ölümcül Bulaşıcı Hastalık Tüberküloz!


Dünya Sağlık Örgütü, Tüberkülozla Mücadele Günü'nde, hastalığa dünya genelinde her gün 5 bin hastanın kurban gittiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hükümetleri tüberkülozla mücadele gayretlerini artırmaya davet etti. DSÖ Genel Direktörü Margaret Chan, Cenevre'de yaptığı açıklamada günde 5 bin kişinin hayatına mal olan tüberkülozun en ölümcül bulaşıcı hastalık olduğunu söyledi.
Sponsorlu Bağlantılar

Tüberküloz Bakterileri!


Ad:  19141155_404.jpg
Gösterim: 197
Boyut:  77.7 KB
Dünya Tüberkülozla Mücadele Günü nedeniyle açıklama yapan Margaret Chan, en çok fakir, zayıf ve sosyal bakımdan dışlanmış insanların bu hastalığa yakalandığını ve tüberkülozun aynı zamanda göçmen, mülteci, tutuklu, etnik azınlıklar, çocuk ve yaşlıları da tehdit ettiğini söyledi. Chan, tüberküloza yakalanma ihtimali yüksek yaş ve sosyal grupların özel korunmaya ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

DSÖ'nün tüberküloz tedavisiyle ilgili olarak açıkladığı yeni etik kurallarında hastanın tedavi imkânları tükenmeden tecrit edilmemesi gerektiği yer alıyor. DSÖ, 2015 yılında 10 milyon 400 bin kişinin tüberküloza yakalandığını ve bunlardan 1 milyon 800 bin kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Teşkilatın açıklamasında 2000 yılından bu yana uygulanmakta olan korunma, erken teşhis ve tedavi sayesinde 49 milyon kişinin tüberkülozdan ölmesinin önlendiğine ve en çok akciğerlere bulaşan tüberküloz mikrobunun damlacıkla insandan insana geçtiğine de yer verildi.

Kaynak: DW / Görsel Telif Hakkı: Klett / A. Jung (24 Mart 2017)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Kasım 2017       Mesaj #12
Avatarı yok
Yasaklı

Tüberküloz Tedavisine Yönelik Yeni Antibiyotik Kombinasyonları Keşfedildi!


Harvard Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi'nin ortak yürüttüğü bir çalışma bağlamında analitik geometri ve farmakoloji prensiplerini kullanan bir yöntemle tüberküloz tedavisi için kullanılabilecek iki, üç ve dört ilaç içeren sinerjistik ilaç kombinasyonları tespit edildi. Sabancı Üniversitesi’nde başlatılan yeni antibiyotik kombinasyonları çalışması, Harvard Üniversitesi Sistem Farmakolojisi Laboratuvarı'nda sonuçlandı.
Sponsorlu Bağlantılar

Amerika’da Biogen adlı ilaç şirketinde çalışan ve söz konusu çalışmayı yürüten Doç. Dr. Çokol, "Şu anda bilinen antibiyotiklerin çoklu sinerjistik kombinasyonlarda beraber kullanılması antibiyotik direnci için elimizdeki en iyi kozlardan biri. Fakat mümkün olan kombinasyonlar astronomik sayılarda, örneğin, sadece 20 ilacın 15 binden fazla mümkün olan 5'li kombinasyonu var. Geliştirdiğimiz yöntem, bu yüksek sayıdaki kombinasyonların tedavi için en yararlı olanlarının bulunmasına imkan veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA Bilim Teknoloji / Science (13 Kasım 2017)


Benzer Konular

7 Şubat 2010 / Misafir Soru-Cevap