Arama

Dünya Kentleri: Barselona (Barcelona)

Güncelleme: 9 Ocak 2012 Gösterim: 10.144 Cevap: 6
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
9 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Barselona

Sponsorlu Bağlantılar
300px BCN01

Barselona, İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin başkentidir. Ayrıca Gaudi'nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanmış, 1900'lerden kalma çok güzel ızgara planlı modern bölümü ilgi çekmektedir. Yaygın dil Katalanca'dır.

Katalan Bölgesinin başkenti konumundaki Barselona, tarihi, sanatı, mimarisi, eğlencesi ile unutulmaz bir kent Barselona'nın geçmişinin İspanya'dan daha eski olması ilginçtir. 9.Yüzyılda Katalan bir asilzade aile tarafından kurulmuştur
Kentin simgesi Sagrada Familia Kilisesinin yapımına 1882 yılında mimar Villar başlamıştır. Bir yıl sonra mimar Antonio Gaudi devraldı. Gaudi'nin ömrü ancak kilisenin ön cephesi ve planlanan onsekiz kuleden sekizini tamamlamak için yetti. Gotik tarzın örneği olan ünlü kilise hala tamamlanamadığı için 'Bitmeyen Kilise'olarakta binilir.

İstanbul'da İstiklal Caddesi neyse Barselona'da 2 km'ye yaklaşan uzunluğu ile La Ramblas odur. Kafeler, müzeler, alışveriş merkezleri, sokak müzisyenleri ve akrobatları ile çok hareketli bir caddedir.

Kente damgasını vuran yerlerden biriside Akdeniz'in en hareketli limanı olan Barselona Limanıdır. Bu limana yılda 700.000'den fazla gemi uğradığı söylenir. Limana çıkan ana yollarından biri sizi ünlü kaşif Christopher Columbus'un heykeline götürür.

Picasso 1985-1900 yıllarında Barselona'da yaşamıştır ve 1900 yılında ayrıldığı Barselona'ya 1901 yılında dönen Picasso 1904 yılına kadar tekrar Barselona'da yaşamış ve Mavi Dönemim dediği ürünlerini yaratmış fakat 1904 yılından sonra Fransa'ya yerleşmiştir. 1973 yılında Fransa'da ölmüştür. Museo Picasso, 1981 yılında eşinin de Picasso'nun yaptığı seramik çalışmalarını bağışlamasıyla bugünkü halini almıştır. Ünlü ressamın 2,500'den fazla eserini bu sehirde özellikle de Museo Picasso'da görmeniz mümkündür.

Barcelona'dan bahsedip boğa güreşinden bahsetmemek olmaz. Kent Meydanında yer alan arena katalanlar ve turistler için ilgi çekici bir yerdir. Flamenko dansı yapamasanız da izleyebileceğiniz gece klüpleri çok sayıdadır. Aslında Barselona demek eğlence demek. Kentin her yanından eğlenebilecek yerler bulmak mümkün.
Yemekler konusunda akdeniz mutfağına yakın olan Türkler yabancılık çekmeyecektir. Zeytinyağlı yemekleri nefis ve hafif. Barcelona'da Balık yemeden gelmekte olmaz. Tapas, zeytinyağı, peynir, patates, jambon, sosis, balık ve sebzelerle hazırlanan bir salata türüdür ve geleneksel bir mezedir. Patatesli omlet olan 'tortilla'yı da tatmanız önerilir.

800px Barcabigpanorama

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 16 Ocak 2008 00:35
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Barcelona'da Turizm

Sponsorlu Bağlantılar
Şehir tüm ihtişamını Antoni Gaudi'ye borçludur.

Barselona bütün ihtişamını ünlü mimar Antoni Gaudi’ye borçludur. Guadi 17 yaşında Barselona’da mimarlık eğitimi almış, önce sevdiği kadını ardından da ailesini kaybetmesinden dolayı, içine kapanık bir yaşam sürmeye başlamıştır. Zamanla tüm hayatını sanata adamıştır. Değişik ve enteresan tarzıyla, kısa zamanda dikkat çeken mimarın en önemli yapıtlarının arasında Sagra da Familia kilisesi yer alır.

Sagra da Familia kilisesi:
(Kutsal aile) Barselona’da görülmesi gereken ilk yapıdır. Guadi’nin beklide hayatında ki tüm yaşadıklarının bir dışa vuruşu olarak yansıyan bu kilise, inanılmaz çelişkilerle doludur. Duvarları, renkleri, kuleleri ile ilk bakışta tam bir karmaşa gibi görünen bu kilise Barcelona’da sanat değeri olarak oldukça dikkat çekici bir özelliği vardır.

La Ramblas:
Barselona’nın en ünlü caddesidir. Bu cadde oldukça kalabalık neşeli ve keyifli bir caddedir. Renkli, cıvıl cıvıl mağazaları, kafeleri, hepsi birer mimari değer taşıyan evleri ile Barselona’nın kalbi gibidir. Bu sokağın sonunda Barselona limanı çıkar karşınıza, ve burada bulunan Christopher Columbus’un heykeli, Barselona’nın sembollerinden biridir.

Passeig de Gracia:
Bu cadde Barcelona’ya yakışan caddelerden bir tanesidir. Alışveriş olanakları ile ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken bu cadde ayrıca sağlı sollu bulunan ünlü sanatçıların yarattığı binalarıyla da, gezilmesi gereken caddelerden bir tanesidir.

Park Guel:
Temiz havada, yeşillikler içinde bulunan çok güzel bir parktır. İçerisinde bulunan her şey suni olarak yapılmıştır, ama doğal parklardan hiç bir farkı yoktur adeta. Kont Eusebi Guell’in 20 hektarlık aile arazisi üzerine bir "bahçe şehir" olarak düşünülerek yapılmış olan bu yer, Gudai’nin bir eseridir. UNEISCO tarafından koruma altına alınmıştır. Çeşmeleri, duvarları, sütunları ile oldukça dikkat çekici yerlerden bir tanesidir.

Picasso Müzesi:
Bu müze Picasso’nun 3000’den fazla eserini bir arada görebileceğiniz bir yerdir.

Montjuic dağı:
213 metre yüksekliğinde olan bu tepeye ulaşmak için teleferikleri kullanabilirsiniz. Barselona’nın dar sokaklarını, sivri kulelerini görmek isterseniz, bu tepeye mutlaka çıkmalısınız. Her ülkeyi, her şehri tüm ihtişamıyla izlemek için hep yüksek bir yerler vardır ya! işte Barselona’yı ayaklar altına seren tepede Montjuic Tepesi’dir.

Cava şarapları:
Cava mahzen anlamına gelmektedir. Cava şarapları Barcelona’da oldukça meşhurdur. Hem çok pahalı olmayan fiyatlarıyla, hem de lezzetleriyle, dünya çapında oldukça ilgi çekici şaraplardandır. Özellikle pembe cava şarabını Barcelona’da denemelisiniz.

Boğa Güreşi

Barcelona’da boğa güreşini anmamak olmaz. Eski zamanlarda matadorların öldürdükleri boğaların kanıyla güçlenip yeniden doğacaklarına inanırlarmış, bu inanç zamanla, bir gösteri bir şölen haline dönüşmüş ve artık İspanya denilince akıllara gelen ilk şey boğa güreşi olmuş. Bu gösteriler hayvan haklarına bir saldırı mıdır değil midir? Bu büyük bir tartışma konusu fakat, kırmızı pelerinlerini savuran matadorlara, "oleyy oleey" bağrışları içinde kırmızı gül atmak isterseniz İspanya’da arenalarında yer bulmak için birkaç gün önceden biletleri satın almanız gerektiğini unutmayın.

Flemenko

İspanyanın halk dansı olan flemenko, güzel İspanyolların kızlarının ayaklarını hafifçe yere vurarak, elleriyle ritim tutarak yaptıkları güzel ve gösterişli bir dans çeşididir. Bu dansta özellikle renkli kıyafetler, ellerde sallanan yelpazeler ve kıyafetleri tamamlayan saçların arasına takılan güllerle, hem göze hem kulağa hitap eden bir dans bir şeklidir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
HeliX - avatarı
HeliX
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #3
HeliX - avatarı
Ziyaretçi
barcelonaspanyazb0
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Aralık 2009       Mesaj #4
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Barcelona (İspanyolca ve Katalanca: Barcelona), İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin başkentidir. Ayrıca Gaudi'nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanmış, 1900'lerden kalma ızgara planlı modern bölümü ilgi çekmektedir. Yaygın dil Katalancadır.1992 yılında Barselona'da olimpiyat oyunları yapıldı. Barselona'nın geçmişinin İspanya'dan daha eski olması ilginçtir. 9. yüzyılda Katalan bir asilzade aile tarafından kurulmuştur.
Kentin simgesi Sagrada Familia Kilisesinin yapımına 1882 yılında mimar Villar başlamıştır. Bir yıl sonra mimar Antoni Gaudi görevi devraldı. Gaudi'nin ömrü ancak kilisenin ön cephesi ve planlanan on sekiz kuleden sekizini tamamlamak için yetti. Gotik tarzın örneği olan ünlü kilise hala tamamlanamadığı için 'Bitmeyen Kilise' olarak da binilir.
İstanbul'da İstiklal Caddesi neyse Barselona'da 2 km'ye yaklaşan uzunluğu ile Las Ramblas caddesi odur. Kafeleri, müzeleri, alışveriş merkezleri, sokak müzisyenleri ve akrobatları ile çok hareketli bir caddedir.
Kente damgasını vuran yerlerden birisi de Akdeniz'in en hareketli limanı olan Barcelona Limanıdır. Bu limana yılda 700.000'den fazla gemi uğradığı söylenir. Limana çıkan ana yollarından biri, ünlü kaşif Christopher Columbus'un heykeline gider.
Ünlü ressam Picasso da 1895-1900 yıllarında Barselona'da yaşamıştır ve 1900 yılında ayrıldığı Barselona'ya 1901 yılında dönen Picasso 1904 yılına kadar tekrar Barselona'da yaşamış ve Mavi Dönemim dediği ürünlerini yaratmış fakat 1904 yılından sonra Fransa'ya yerleşmiştir. 1973 yılında Fransa'da ölmüştür. Museo Picasso, 1981 yılında eşinin de Picasso'nun yaptığı seramik çalışmalarını bağışlamasıyla bugünkü halini almıştır. Ünlü ressamın 2.500'den fazla eserini bu şehirde özellikle de Museo Picasso'da görmek mümkündür.
Kent Meydanında yer alan arena, Katalanlar ve turistler için ilgi çekici bir yerdir. Flamenko dansının izlenebileceği gece klüpleri çok sayıdadır. Aslında Barcelona daha çok bir eğlence şehridir; kentin her yanından eğlenebilecek yerler bulmak mümkündür.
Yemekler konusunda Akdeniz mutfağına yakın olan Türkler yabancılık çekmeyecektir. Zeytinyağlı yemekleri hafiftir. Barcelona'da balık yemeden gitmek de olmaz. Tapas, zeytinyağı, peynir, patates, jambon, sosis, balık ve sebzelerle hazırlanan bir salata türüdür ve geleneksel bir mezedir. Patatesli omlet olan 'tortilla'yı da tatmanız önerilir.

1634 1240624731 1169220 The Beautiful City of Barcelona Barcelona

2005 1126176360 dsc03828

8415 popup
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
15 Ocak 2010       Mesaj #5
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Barselona
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Kardeş şehirler

  • 22px Flag of Francesvg Montpellier, Fransa (1963)
  • 22px Flag of Brazilsvg Rio de Janeiro, Brezilya (1972)
  • 22px Flag of Mexicosvg Monterrey Meksika (1977)
  • 22px Flag of the United Statessvg Boston, Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri (1983)
  • 22px Flag of South Koreasvg Busan, Güney Kore (1983)
  • 22px Flag of Germanysvg Köln, Almanya (1984)
  • 22px Flag of Brazilsvg Sao Paulo, Brezilya (1985)
  • 22px Flag of Uruguaysvg Montevideo, Uruguay (1985)
  • 22px Flag of Russiasvg Sankt Petersburg, Rusya (1985)
  • 22px Flag of Cubasvg Havana, Küba (1993)
  • 22px Flag of Japansvg Kobe, Japonya (1993)
  • 22px Flag of Belgium 28civil29svg Antwerp,Belçika (1997)
  • 22px Flag of Israelsvg Tel Aviv, İsrail (1998)
  • 22px Flag of Palestinesvg Gaza, Filistin (1998)
  • 22px Flag of Irelandsvg Dublin, İrlanda (1998)
  • 22px Flag of Greecesvg Atina, Yunanistan (1999)
  • 22px Flag of Iransvg İsfahan, İran (2000)
  • 22px Flag of Bosnia and Herzegovinasvg Sarayova, Bosna-Hersek (2000)
  • 22px Flag of Chilesvg Valparaiso, Şili (2001)
  • 22px Flag of the People27s Republic of Chinasvg Şanghay, Çin Halk Cumhuriyeti (2001)
  • 22px Flag of the United Arab Emiratessvg Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri (2006)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
15 Ocak 2010       Mesaj #6
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
sagradafamilia5675168
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #7
pesimist - avatarı
Ziyaretçi

Barcelona
1714704f085fb903328
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

31 Mayıs 2016 / _Yağmur_ Spor
1 Temmuz 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
16 Temmuz 2015 / Jumong Mimarlık