Arama

Dünya Kentleri: Yalta

Güncelleme: 14 Eylül 2008 Gösterim: 22.038 Cevap: 0
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
14 Eylül 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
YALTA

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın paylaşıldığı yer olarak bilinen Yalta, bu yakıştırmayı 1945'te soğuk savaşın temelini atan, Avrupa'yı ikiye bölen meşhur Yalta Konferansı'na ev sahipliği yaptığı için aldı. Çar II. Nikolay için 1911'de yaptırılan Yalta yakınlarındaki Livadiya sarayında bu tarihi konferansın izleri itina ile korunuyor. Yalta, çevresindeki köy ve kasabaları ile ayrı bir güzelliğe ve doyumsuz manzaralara sahip. Aynı zamanda Ukrayna'nın en büyük uluslararası tatil ve sağlık merkezi. Burada sağlık amaçlı oteller ve devrim öncesi yapılmış villa tarzında tatil merkezleri, daça denen ve SSCB döneminde politbüro üyelerinin yazlık olarak kullandığı evler var.

yalta2

Kent güzel ve itinalı. Sokak ressamları sahil boyunca eserlerini satıyor. Turistlerin portrelerini, karikatürlerini yapıyorlar. Hatta müşterilerinin bacaklarına, tırnaklarına bile resim yapanlar var.

yalta

hotel yalta

Kırım Yarımadası'nın güney kıyısında yer alan ve deniz güneş turizmi yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan bu kente yılda 6 bin turist geliyor. Gelenler arasında Almanlar birinci, Türkler ise ikinci sırayı alıyor. Doğası ve yoğun gece hayatı nedeniyle Ukrayna'nın Bodrum'u olarak adlandırılıyor. Türk şirketleri yıllık bayi toplantıları ve gezileri için burayı tercih ediyor. Şehirde Aleksandır Nevski Katedrali, Ermeni kilisesi gezilecek yerler arasında. Dünyaca ünlü yazar Anton Çehov, 1899-1904 yılları arasında burada yaşadı. Çehov'un müze haline getirilen Kirova Sokağı'ndaki evi de görülmeli. Ukrayna ve Rus çocuk edebiyatında adı geçen karakterlerin canlandırıldığı Polyana Skazok Parkı, kent merkezine 5 kilometre mesafede. Burası için Ukrayna'nın Disneyland'ı denebilir. Yalta'dan yine bir sahil kasabası olan Aluşta'ya günübirlik geziler yapılıyor.

embankment yalta

alıntıdır

Benzer Konular

9 Şubat 2017 / ahmetseydi Tarih
6 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm