Arama

Dünya Kentleri: Halifax

Güncelleme: 3 Şubat 2011 Gösterim: 1.556 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Şubat 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Halifax
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

800px Halifaxnighttime

Halifax'ın gece görünümü



800px ArgyleStreetHalifax


Argyle Caddesi (Argyle Street)


Halifax, Kanada'nın eyâletlerinden biri olan Yeni İskoçya'nin başkentidir. 1996 yılında çevresindeki daha küçük kentlerle birleştirilerek Halifax Bölgesel Belediyesi (Halifax Regional Municipality ya da kısaca HRM) oluşturulmuş ve bu tarihten itibaren kent resmen bu ismi almıştır. Kent 2006 yılı itibariyle 372,679 nüfusa sahiptir ve bu haliyle Atlantik eyâletlerinin en büyük kenti olma ünvanını taşır.

Halifax'da yaşayan halka Haligonians denilir.

Kamusal kurumların ve özel sektör firmalarının Halifax yerleşim alanı içerisinde yoğunlaşması, HRM'yi Doğu Kanada'nın ekonomik merkezi haline getirmiştir. Kentin eyâlet başkenti olması hükümet ve devlet kurumlarının, Ulusal Savunma Dairesi (Department of National Defense) ve Halifax Limanı'nın (Port of Halifax) yanında önemli işverenlerden ve kent ekonomisinin itici güçlerinden biri olmasını sağlamıştır.

Kentin iklimi büyük oranda kıyısında bulunduğu Atlantik Okyanusu'ndan etkilenmektedir. Kentte hava genelde Orta Kanada'dan daha yumuşaktır; sıcaklıklar (önemli istisnalar bulunmakla birlikte) iç kesimlerde -15 °C ile 35 °C arasında değişirken, denizelliğin de etikisiyle kıyılar daha yumuşak kışlara ve daha serin yazlara sahiptir.

Kentteki birçok üniversite, HRM'nin Doğu Kanada'nın üniversite merkezi olduğuna da işaret eder. Kentte Dalhousie Üniversitesi (Dalhousie University), Saint Mary's Üniversitesi (Saint Mary's University), Mount Saint Vincent Üniversitesi (Mount Saint Vincent University), King's Koleji Üniversitesi (University of King's College), Atlantik Teoloji Okulu (Atlantic School of Theology), NSCAD Üniversitesi (NSCAD University) ve Sainte-Anne Üniversitesi'nin (Université Sainte-Anne) Halifax yerleşkesi bulunmaktadır.

Kardeş kentler

  • 22px Flag of Englandsvg Liverpool İngiltere
  • 22px Flag of Japansvg Hakodate Japonya
  • 22px Flag of Mexicosvg Campeche Meksika
  • 22px Flag of the United Statessvg Norfolk Amerika Birleşik Devletleri

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
30 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
8 Şubat 2014 / Jumong Turizm
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular