Arama

Türkiye'deki Antik Kentler - Arsada

Güncelleme: 30 Haziran 2016 Gösterim: 1.356 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
30 Haziran 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  800px-Arsada,_Turkey.jpg
Gösterim: 334
Boyut:  37.5 KB
ARSADA. Tar. coğ. Anadolu’nun Lykia bölgesinde ilkçağ kenti; Muğla’nın Fethiye ilçesi, Kemer bucağına bağlı Arsaköy' ün batısında, Kale duvarları, kule, yapı kalıntıları, sütunlar, Lykia tipi kaya mezarları başlıca kalıntılardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Likya şehri Arsada'da yer alan antik duvar kalıntıları >>>

Arsada, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Arsa mahallesi yakınlarındakı Likya antik kentidir. Toros dağlarının eteklerinde oldukça etkileyici bir manzaraya sahip olan kentin kuzey ve kuzeydoğusu Akdağ ve onun uzantısı olan dağlar ile çevrilidir. Fethiye'nin doğal güzelliğine eşlik eden tarihi noktalardan biridir Arsada Antik Kenti. Arsada, bir Likya kenti özelliği taşır ve Toros Dağları'nın eteklerinde muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Kolay bir ulaşım yoluna sahiptir. Fethiye'ye bağlı olan Arsa Köyü'ne oldukça yakındır. Köy ile arasında yaklaşık olarak 3 kilometrelik bir mesafe vardır.
Arsada Antik Kenti'nde şimdiye kadar ayrıntılı bir arkeolojik kazılar yapılmamıştır. Bu sebepten dolayı hala birçok kalıntısı gün yüzüne çıkarılamamıştır. Sadece sur duvarları ve birkaç Likya mezarları görülür. Arsada Antik Kenti'nin az sayıdaki kalıntısının yanı sıra sahip olduğu manzara, bu noktayı görmek için yeterli bir sebeptir.

Define hırsızları tarafından açılmış bir kaçak kazı çukurunda yer alan pişmiş toprak örneği
Ad:  800px-Pottery,_Arsada_-_Turkey.jpg
Gösterim: 212
Boyut:  33.5 KB

Arsada, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı , Kemer’in Arsa köyünün 3 km. doğusundadır. Arsada Luwi ve Lykia dillerinde “akarsu” anlamına gelen bir sözcüktür. Arsa köyü çevresinde de akarsuların bulunuşu ismin doğruluğunu kanıtlamaktadır. Massikytos (Akdağ) dağı eteklerinde kurulmuş olan bu kentin ne zaman, kimler tarafından kurulduğu tarihi bilgilerimizin yetersizliğinden bilinmemektedir. Günümüze antik çağlardan sadece sur kalıntıları gelebilmiştir. Helenistik döneme tarihlenen bu kalıntılar örgü tekniğinde bir duvar işçiliği göstermektedir. Köyün içerisinde olması gereken parçalar ise iskân yüzünden yok olmuşlardır. Yalnızca kentin güney-doğusundaki nekropol alanında Lykia tipi bazı mezar parçaları bulunmaktadır.

Kaynak: MsXLabs.org & Büyük Larousse & Derlemedir...

🌘 🚀

Benzer Konular

2 Temmuz 2012 / Daisy-BT Turizm
21 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Turizm
4 Aralık 2013 / _EKSELANS_ Turizm
2 Temmuz 2016 / _EKSELANS_ Turizm
22 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Turizm