Arama

Kazakistan'dan Haberler

Güncelleme: 7 Mart 2009 Gösterim: 4.455 Cevap: 0
Sivoy - avatarı
Sivoy
Ziyaretçi
7 Mart 2009       Mesaj #1
Sivoy - avatarı
Ziyaretçi
Kazakistan’dan Riyad’a Barış Ve Hoşgörü Yürüyüşü

Sponsorlu Bağlantılar
Kazakistan’da tam 19 yıldır planlanan ve 4 defa prova edilen ‘Uluslararası Barış ve Hoşgörü Yürüyüşü’ 2009 yılında yapılacak.

kYEREL 18u87ch5fzqynlrg03sj4emxt2ikpv9o61bw

Kazakistan’da tam 19 yıldır planlanan ve 4 defa prova edilen ‘Uluslararası Barış ve Hoşgörü Yürüyüşü’ 2009 yılında yapılacak. Bu kapsamda yürüyüş güzergahını belirleme çalışmaları kapsamında Gaziantep’e gelen yürüyüş icra komitesi, Vali Yardımcısı Mehmet Okur’u makamında ziyaret etti.
Kazakistan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kültürel ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten yürüyüş komitesi başkanı Ruslan Abdullin, "Milletler arasında birlik duygularının gelişmesini çok önemsiyoruz. Yürüyüş kapsamında geçeceğimiz ülkelerle olan dini ve kültürel değerlerimizi pekiştirerek; din,ırk,cinsiyet gözetmeksizin tüm ülke halklarını ‘Barış ve Hoşgörü’ prensipleri etrafında birleşmeye çağırıyoruz" dedi.
Tüm dünyaya "Halklar arasında barış ve dinler arasında hoşgörü" çağrısında bulunacaklarını belirten Başkan Abdullin, yürüyüş kapsamında gittikleri ülkelerde, kültür ve eğitim içerikli programlar gerçekleştireceklerini söyledi.
Vali Yardımcısı Mehmet Okur ise, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çıktığınız yürüyüşün anlamı çok büyük. Herhangi bir ayrım gözetmeksizin dostluk ve kardeşlik adına böyle bir yürüyüş yapmak dikkat çekicidir. Dünyanın içinde bulunduğu bu ortamda böyle güzelliklere ihtiyaç var" dedi.
Okur, barış ve hoşgörü için dış ilişkilerin de önemli olduğuna dikkat çekti.
‘Barış ve Hoşgörü’ sloganıyla 2009 yılı başında Kazakistan’dan yola çıkacak 9 ülkeden 50 kişilik ekip, Özbekistan üzerinden, Türkmenistan, İran Türkiye, Suriye, Ürdün’ü geçerek Suudi Arabistan’ın Riyad şehrine ulaşacak. Toplam uzunluğu 9 bin 300 kilometre olan mesafenin 4 bin 700 kilometresi yürüyerek geçilirken diğer noktalarda transferler araçlarla sağlanacak.
Yürüyüş ekibi Türkiye’de ise Karaköse - Erzurum - Tunceli - Elazığ - Malatya - Gaziantep - Kilis hattında toplam 870 kilometreyi katederek Suriye’ye geçecek. Yürüyüş ekibi 2009 Ağustos ayında Gaziantep’te olacak. Program kapsamında kültürel etkinliklerin yanı sıra, Kazak yemeklerinden oluşan öğle yemeği yenip şehir gezisi yapılacak.
Kazakistan’ın başkenti Astana’dan başlayacak olan uluslar arası ‘Barış ve Hoşgörü Yürüyüşü’ 2009 yılında yine Astana’da gerçekleştirilecek ve 2008 yılında kurulan Barış ve Rızaklık Vakfı tarafından organize edilen; ‘Dünya Geleneksel Dini Temsilciler 3. Zirvesi’ne adanırken; Astana-Mekke-Riyad güzargahından gerçekleştirilen yürüyüşe Kazakistan Kültür Bakanlığı, Kazakistan Milletvekilleri ve Güney Kasakistan Valiliği destek veriyor.
Öte yandan aynı yürüyüş grubunun ‘Geleneksel ve Dünya Dinleri Yürüyüşleri’ kapsamında dünyanın değişik bölgelerine 4 yürüyüş daha düzenleyeceği belirtildi.


Benzer Konular

20 Nisan 2010 / Bia Türk ve İslam Dünyası
29 Nisan 2018 / Misafir Cevaplanmış
21 Mayıs 2008 / Gabriella Türk ve İslam Dünyası
8 Ekim 2013 / h_emir Tarih