Arama

Bordo Bereliler

Güncelleme: 10 Şubat 2015 Gösterim: 26.218 Cevap: 5
serabis - avatarı
serabis
Ziyaretçi
30 Mayıs 2007       Mesaj #1
serabis - avatarı
Ziyaretçi
direk birinci ağızdan ilginç ve de gurur verici açıklamalar...

TSK NİN GURURU BORDO BERELİLER
Sponsorlu Bağlantılar
Bordo berelilerin gorevi ozel harekat ve savunmadir.yillarca ppk dahil bir cok yasadisi örgüte kan kusturmuslardir.farkli araliklarla yapilan dunya ozel kuvvetler taarruz,savunma yarismalarinda 2 defa disinda hep birincilikle donmektedirler.ne amon'u ne delta force'u bordo berelilerin onunde ayakta kalamadi.almanya,fransa dahil bir cok avrupa ulkesi ozel kuvvet egitimi aldirmak icin siradalar.ama bordo berelilere verilen egitimin %30 u o ulkelere gosteriliyor.
ozel operasyonlarda sessizlik ve hiz en onemli degerdir.

K.lock dedikleri kilitleri delta force dahil diger ulkeler 10,13 saniye arasi acarken bordo bereliler maksimum 7 saniyede aciyorlar.

200 metrede hala nokta atisi yapabiliyorlar.

(bu arada lafa atilip bordo berelilerin egitimini sordum.verdigi cevap kafami karistirdi.)

ordudaki cogu askerin hayalidir bordo bereli olmak.ama bu is her babayigitin altindan kalkabilecegi bir is degildir.sen karini,colugunu cocugunu ,anani babani yok sayabilirmisin erhan?

(bu laf uzerine sordum nasil yani komutanim diye)

bak oglum bordo bereli bildiginiz askerlere benzemez.tabiri yerindeyse yaninda ailesini kesseler umursamazlar.o askerlerin egitiminde duygusallik diye birsey yoktur.ben onlarin komutani olsam ve vurun beni desem 2 ci bir emir beklemez.vururlar.egitimlerinde bir insanin basarabilecegi noktanin ustunde ki isler icin egitim alirlar.kisacasi en agir sartlar onlar icindir.iste bordo bereliler bundan dolayi bir numaradir.iraktaki catismalarda komando ve piyade birlikleri pkk lilarla catisirken bordo berelileri her zaman catismanin arasina atarlar.ve belki 3 saattir suren bir catisma 20 dakkaya son bulur.

pkk lilara bir soru sorariz yakaladigimiz zaman:
'Turk askerinin geldigini nasil anlarsin'?

sarjorunu ustumuze bosaltarak

'commandonun geldigini nasil anlarsin'?

yarim sarjoru ustumuze bosalttigi zaman

'peki bordo berelinin geldigini nasil anlarsin'?

TAK!

iste oglum bordo bereliler boyledir.sana 3 olay anlaticam o olaylar biraz daha detayli aciklar sana kim olduklarini.(arkadas o sira beni durtukledi iyi dinle burayi diye)

olay 1:doguda bir gece 12 kisilik bir commando birligi aldigi talimat uzerine daga cikiyorlar.dagada gezerken pkklilarla catismaya giriyorlar.ama pkk zannettikleri aslinda o gece orda devriye gezen baska bir bordo bereli tim.commandolarin hepsi sehit dusuyor.bordo berelilerde de ise hic kayip yok..olaylar ogrenildiginde commando birliginin komutani catisma yerine gidiyor.gittigi zaman sehitlerin oldugu yerde yuzlerce bos kovan goruyor.bolgeyi arastirdiklarinda biraz asagisinda 12 bos kovan buluyorlar.
sifrelerin birbirlerine soylenmemesi ve aradaki ihmalkarliklar yuzunden 3 komutan ceza aliyor.

olay 2: (burda koyun ismini yazmiyorum beyler)11 kisilik bir bordo bereli timi bir koyun guvenligini sagliyor.halk onlara cok samimi ve sicak davraniyor.pkklilar bu timi bir gece pusuya dusurup hepsini sehit dusuruyor evladim.ve kiyafetleri dahil butun esyalarini alip kendileri giyiyor.o koyde bordo bereliler sehit dustu diye bayram havasi var.aylarca koruduklari o koyden bir hain pkklilara bilgi sizdiriyor.koyun komple pkkli oldugu sonradan cikiyor ortaya.pkklilarin bu yaptigi anca 2 ci ayinda cikiyor ortaya.ve oraya 4 kisilik bir bordo bereli birligi gidiyor.

sonuc: 2 saat sonra o koyden tabiri caizse eser yok oglum.

olay 3:amerikanin askerlerimizin kafasina cuval gecirdigi o olayda orda 2 bordo bereli vardi.eger orda baslarindaki komutan emir verseydi,ne ordaki 45 amerikali asker ne diger 20 kisilik kurtler hicbiri sag cikmazdi.orayi oyle bir savunurlardiki cok kanli biterdi.ve o binanin altinda kilolarca patlayici vardi guvenlik icin.en kotu ihtimal orayi ucurmalari bile bazi seylere net bir cevap olurdu.

o olaydan sonra orda bordo bereli oldugunu o zamanki amerikalilarin basindaki komutan ogrendi ve telefonla genel kurmayi aradi.

'askerlerinizin gosterdigi anlayis beni cok mutlu etti.tanriya bin sukurki askerleriniz askerlerimizi evlerine sagsalim gonderdi'


DİĞER BİR GURUR KAYNAĞIMIZ SAS & SAT

bu olaylari anlattiktan sonra gercekten buyuk gurur ve huzun yasadim.ama komutanimiz cok sakin ayni tutumla konusmasini surduruyordu.konuyu SAS ve SAT a getirdi.ve devam etti.

bordo bereliler disinda TSK nin bircok birimi vardir oglum.bunlarin herbiri birbirinden degerli askerlerdir.sas ve sati duymussundur.o askerlerde cok agir egitimden gecerler.

al sana bu egitimden 2 ornek.

sas'a veya sat'a girecek olan adaylar bos bir araziye goturulur.uzerlerinde don ve aklet disinda hic bir sey bulundurulmaz.bu adaylara bir yol gosterilir.bu yolun sonunda onlari bir kulube bekler.onlardan 6 kilometrelik yolu 1 saatte almalari istenir.ve oraya gitmek icin yola koyulurlar.adaylar ciktiktan 10 dakka sonra peslerine herbiri icin ozel sirf öldurmek icin egitilmis kopekler birakilir.

1 saat doldugunda komutanlar ve denetciler yola koyulur.o yolda oglum o kopeklerin cesetlerini bulurlar genelde.adamlar ciplak elle yada disleriyle o kopekleri parcalamistir.

hemen sordum 'peki komutanim hicmi egitim zaiati olmuyor diye'hemen cevap verdi.

olmaz mi oglum olmazmi.

diger bir egitimdede adaylarin hepsi zodiak botlarla denizin ortasina goturulurler .ve birakilirlar.belli bir saat sonra oraya tekrar bir botun onlari almaya gelinecegini bildirip ayrilirlar.

direncli olan yaklasik o suda 3 saat hayatta kalmayi basarir.egitim zaiati cok olur bu egitimde.bot geri geldiginde kesinlikle durmaz.yanlarindan gecer.tutundun tutundun tutunamadin bir 3 saat daha beklersin.her seferinde boyle olur.

ve sas&sat da su anda 1 numaradir oglum.daha bu adamlar oyle egitimler gorurlerki bir insanin imkansiz dedigi seyler.


TSK NİN STRATEJİSTLERİ
Turk silahli kuvvetlerinin sitratejistleri yuzlercedir.komutanlarin altinda cok onemli ve kidemli insanlardir.oyle stratejilerimiz vardirki oglum bosuna demedik suriyeye 5 dakkada kuzeyinizden girer guneyinizden cikariz diye.

askeriye hicbir zaman bos laf etmez oglum.savas stratejisi simulasyonlarinda hep galip TSK cikmistir.ve stratejistleri hic bir casus yakalayamaz.belki senin sokakta gorup ilgilenmedigin bir adam bile TSK nin kadrolu stratejisti olabilir.yuzlerce stratejist binlerce basvurunun arasindan ozenle seildi ve seciliyor.bu adamlarinda sinavlari cok zordur.en ust kademeye ulasabilen ler olasi bir dunya savasi simulasyonunda sinava tabi tutulurlar.bazilari o kadar zekiki bazi komutanlardan bile daha iyi okuya biliyorlar durumu.

Bu insanlarda komutanlardan sonra en onemli insanlardir oglum.ve bu staratejistler TSK ya bir seyi tekrar kanitlamistir.

Son düzenleyen Blue Blood; 3 Haziran 2007 22:54
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
8 Eylül 2007       Mesaj #2
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay ve astsubaylarından oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir. Tugay seviyesinde (sonra tümen ve 2006 Yaş kararları ile Kolordu seviyesine çıkartılmıştır) oluşturulmuş olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na (Eski Adı Özel Harp Dairesi Başkanlığı) bağlı olarak görev yaparlar. Söz konusu Tugay, Bordo Bereliler ile Muharebe Arama Kurtarma (MAK), Su Altı Taarruz (SAT), Deniz Piyade Keşif timlerini bünyesinde barındırmakla beraber, fiili durumda sadece Bordo Bereliler ve MAK doğrudan kolordunun emrinde görev yapmaktadır.
Bordo Bereliler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın koruma görevini de yerine getirirler. Ününü Abdullah Öcalan'ın yakalanma görevinde duyurmuştur. Bordo Berelilere üye olan askerlerin adları soyadları MİT tarafından korunur.
Sponsorlu Bağlantılar
Ahlak ilimden önce gelir ilkesiyle yetiştirilen özel kuvvet mensupları, sıcak çatışmalar gibi birlik ruhu ve dayanışmanın en çok ihtiyaç duyulduğu yerlerde ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar öncelikle tim personelini düşünmeleri anlayışına sahiptirler.
Biz özel tim almayız, özel tim yaparız sözüyle öne çıkan özel kuvvet kursu, girişte hiçbir bedeni üstünlük standardı aramamaktadır. Gönüllülük esasıyla kabul edilen personel eğitim süreci dahilinde gerekli standartlara kendiliğinden ulaşmaktadır.
Yurtiçi, yurtdışı ve ihtisas eğitimi olmak üzere 3 ayrı dalda 47 ayrı ders eğitimi gören "bordo bereliler", 3.5 yılda yetişmektedir. Yurtiçinde 72 hafta süreli temel nitelikli kurslar gören elit askerlere, bu eğitimden sonra yurtiçi ve yurtdışında ihtisas eğitimi verilmekte, ihtisas süreleri 10-52 hafta arasında değişmektedir. Yaklaşık 3 - 3.5 yıl sonunda adaylar, gerçek bir "bordo bereli" olmak suretiyle özel timlerde görev alacak duruma gelmektedirler.
Yurtiçinde; savaş beden eğitimi, özel harekat, yakın muharebe, teşhis-tanıma, uzak mesafeli keşif ve devriye, sızma, yaşamı sürdürme - sorgulama sorguya mukabele, kaçma - kurtulma, hedef tarifi - ateş tanzimi - hasar tespiti, özel operasyon, psikolojik harekat, halka yardım, paraşüt, komando, gayri nizami savaş, koruma, kış muharebesi, kurbağa adam, serbest paraşüt eğitimi.
İhtisas kurslarında; atlatıcı ve yer ekip komutanlığı, tahrip teknikleri, mayın ve bubi tuzakları, ilk ve acil yardım, cerrahi teknisyen, hayatta kalma-kurtulma, cephane imha, hafif silah uzmanlığı, ağır silah uzmanlığı, istihbarat uzmanlığı, harekat uzmanlığı, muharebe kursları, psikolojik harekat kursları, muharebe arama-kurtarma (MAK).
Yurtdışında; özel kuvvetlerde uzmanlık, hava indirme, sivil işler, halkla ilişkiler, devriye, yaşamı sürdürme, psikolojik harekat kurslarıdır.
Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan alınmasını sağlayan birliktir. Öte yandan Bordo Bereliler güneydoğuda yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak'ta sayısız çatışmaya girmiştir. Bu çerçevede NATO bünyesinde bulunan ülke özel kuvvet personeline göre çok daha tecrübeli addedilmektedir. Ayrıca dünyada güven atışı eğitimi yapan tek timdir. İki bordo bereli karşı karşıya geçerler. Biri kafasına kitap büyüklüğünde bir hedef tutar. Diğeri bu hedefe gerçek mermilerle yürüyerek ateş eder, ortaya geldiğinde durur, arkasını döner, silahları bacaklarının arasından geçirip ateş etmeye devam eder. Daha sonra hedefi tutan silahları alır. Ve aynı şeyler tekrar yapılır.
Bordo Bereli
200px Bordobereli
Bordo Bereli AskerÜlke:Türkiye Cumhuriyeti Tipi:Özel kuvvetlerMotto:Ölüm bizimle gelir.Renkleri:Bordo
yüksel2 - avatarı
yüksel2
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #3
yüksel2 - avatarı
Ziyaretçi
TSK'nın Gururu Bordo Bereliler


SAS ve SAT Komandoları

Bordo bereliler dışında TSK’nin birçok birimi vardır. Bunların her biri birbirinden değerli askerlerdir. Sas ve Sat'ı duymuşsunuzdur. O askerler de çok ağır eğitimden geçerler.

Eğitimden 2 örnek

Sas’a veya Sat’a girecek olan adaylar boş bir araziye götürülür. Üzerlerinde don ve atlet dışında hiç bir şey bulundurulmaz. Bu adaylara bir yol gösterilir. Bu yolun sonunda onları bir kulübe bekler. Onlardan 6 kilometrelik yolu 1 saatte almaları istenir. Ve oraya gitmek için yola koyulurlar. Adaylar çıktıktan 10 Dakika sonra peşlerine her biri için özel sırf öldürmek için eğitilmiş köpekler bırakılır.

1 saat dolduğunda komutanlar ve denetçiler yola koyulur. O yolda o köpeklerin cesetlerini bulurlar genelde. Adamlar çıplak elle ya da dişleriyle o köpekleri parçalamıştır.

Diğer bir egitimde de adayların hepsi Zodyak botlarla denizin ortasına götürülürler. Ve bırakılırlar. Belli bir saat sonra oraya tekrar bir botun onları almaya gelineceğini bildirip ayrılırlar.

Dirençli olan yaklaşık o suda 3 saat hayatta kalmayı başarır. Eğitim zaitti çok olur bu eğitimde. Bot geri geldiğinde kesinlikle durmaz. Yanlarından geçer. Tutundun tutundun tutunamadın bir 3 saat daha beklersin. Her seferinde böyle olur.

Ve SAS & SAT da şu anda 1 numaradır. Daha bu adamlar öyle eğitimler görürler ki bir insanın imkansız dediği şeyler.

Diğer bir eğitimde de komando cehennem haftası denilen bir eğitimden geçer. Asker ıssız bir ormana eline sadece bir çakı verilerek bırakılır ve 1 hafta yaşam mücadelesi verir. Kurbağalarla yılanlarla hayatta kalmaya çalışır.

TSK'nın Gururu Bordo Bereliler

Özellikleri

1-Subay ve Astsubaylardan oluşuyor.
2-Üç-üç buçuk yıl eğitim alıyorlar.
3-Gönüllülük esasına göre seçiliyorlar.
4-Yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var.
5-Daha sonra ihtisas alanına göre 10-52 hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı ihtisas eğitimleri var.

A- YURT İÇİ TEMEL KURSLARI
-Muharebe temel eğitimi
-Göğüs göğüse muharebe
-Uzak mesafeli keşif devriye
-Sızma
-teşhis ve tanıma
-Hayatı idame
-kaçma kurtulma
-Hedef atrifi,Ateş tanzimi
-Psikolojik Harekat
-Tahrip
-Paraşüt
-Kurbağa adam
-Gayri nizami savaş
-Özel harekat türleri.konularında eğitilirler.

B-İHTİSAS KURSLARI
-Yer ekip komutanlığı
-Tahrip teknikleri.mayın ve bubi tuzakları
-İlk yardım
-Cerrahi müdahale teknikleri
-Mühimmat imha
-Hafif ve ağır silah uzmanlığı
-İstihbarat uzmanlığı
-Muhabere kursları
-Psikolojik harekat kursları

C-YURT DIŞI KURSLARI
-Ranger
-Hava İndirme
-Sivil İşler
-Halkla İlişkiler
-Hayatı İdame
-Psikolojik harekat

Tümü iyi paraşütçüdür. Çeşitli yabancı dilleri iyi bilirler.

Bordo berelilerin görevi özel harekât ve savunmadır. Yıllarca PKK dâhil birçok yasadışı örgüte kan kusturmuşlardır. Farklı aralıklarla yapılan dünya özel kuvvetler taarruz, savunma yarışmalarında 2 defa dışında hep birincilikle dönmektedirler. Ne amor’u ne delta force'u bordo berelilerin önünde ayakta kalamadı. Almanya, Fransa dâhil birçok Avrupa ülkesi özel kuvvet eğitimi aldırmak için sıradalar. Ama bordo berelilere verilen eğitimin %30 u o ülkelere gösteriliyor.
Özel operasyonlarda sessizlik ve hız en önemli değerdir.

K.loca dedikleri kilitleri delta forte dâhil diğer ülkeler 10,13 saniye arası acarken bordo bereliler maksimum 7 saniyede acıyorlar.

200 metrede hâlâ nokta atışı yapabiliyorlar.

Ordudaki çoğu askerin hayalidir bordo bereli olmak. Ama bu iş her babayiğidin altından kalkabileceği bir iş değildir. Bordo bereliler çoluğunu çocuğunu, ******* babasını yok sayabilir.

Bordo bereli bildiğiniz askerlere benzemez. Tabiri yerindeyse yanında ailesini kesseler umursamazlar. O askerlerin eğitiminde duygusallık diye birsek yoktur. Komutanları vurun beni dese 2. emri beklemeden vururlar. Eğitimlerinde bir insanın başarabileceği noktanın üstünde ki işler için eğitim alırlar. Kısacası en ağır şartlar onlar içindir. İste bordo bereliler bundan dolayı bir numaradır. Iraktaki çatışmalarda komando ve piyade birlikleri PKK'lılarla çatışırken bordo berelileri her zaman çatışmanın arasına atarlar. Ve belki 3 saattir süren bir çatışma 20 dakikaya son bulur.

PKK mağarasında bulunan bir yazı;

Eğer bir asker sizi Gördüğü Zaman Durmadan Ateş Ediyorsa, Bilin Ki O Acemidir... Kurşununun Bitmesini Bekleyin... Bittiği Zaman Gidin Ve Kafasına Sıkın...

Eğer Sadece Sizi Gördüğü Zaman Ateş Ediyor Saklandığınız Zaman Duruyorsa O Bir Komandodur... Kaçın Ve Canınızı Kurtarın...

Eğer Sizi Gördüğü Zaman Ortadan Kaybolmuşsa Ve Etraf Sessizce Bilin Ki O Bordo Berelidir... Merak Etmeyin O Sizi Bulur...

PKK'lılara yakalandığı zaman sorulmuş;

'Türk askerinin geldiğini nasıl anlarsın'?

Şarjörünü üstümüze boşaltarak.

Komandonun geldiğini nasıl anlarsın'?

Yarım şarjörü üstümüze boşalttığı zaman

'Peki bordo berelinin geldiğini nasıl anlarsın'?

TAK!

Bordo Berelilerle ilgili 3 olay

Olay 1: Doğuda bir gece 12 kişilik bir komando birliği aldığı talimat üzerine dağa çıkıyorlar. Dağda gezerken PKK'lılarla çatışmaya giriyorlar. Ama PKK zannettikleri aslında o gece orda devriye gezen başka bir bordo bereli tim. Komandoların hepsi şehit düşüyor. Bordo berelilerde de ise hiç kayıp yok. Olaylar öğrenildiğinde Komando birliğinin komutanı çatışma yerine gidiyor. Gittiği zaman şehitlerin olduğu yerde yüzlerce bos kovan görüyor. Bölgeyi araştırdıklarında biraz aşağısında 12 bos kovan buluyorlar.

Şifrelerin birbirlerine söylenmemesi ve aradaki ihmalkârlıklar yüzünden 3 komutan ceza alıyor.

Olay 2: 11 kişilik bir bordo bereli timi bir köyün güvenliğini sağlıyor. Halk onlara çok samimi ve sıcak davranıyor. PKK'lılar bu timi bir gece pusuya düşürüp hepsini şehit düşürüyor. Ve kıyafetleri dâhil bütün eşyalarını alıp kendileri giyiyor. O köyde bordo bereliler şehit düştü diye bayram havası var. Aylarca korudukları o köyden bir hain PKK'lılara bilgi sızdırıyor. Köyün komple PKK'lı olduğu sonradan çıkıyor ortaya. PKK'lıların bu yaptığı anca 2. ayında çıkıyor ortaya. Ve oraya 4 kişilik bir bordo bereli birliği gidiyor.

Sonuç: 2 saat sonra o köyden tabiri caizse eser yok.

Olay 3: Amerikanın askerlerimizin kafasına çuval geçirdiği o olayda orda 2 bordo bereli vardı. Eğer orda başlarındaki komutan emir verseydi, ne oradaki 45 Amerikalı asker ne diğer 20 kişilik Kürtler hiçbiri sağ çıkmazdı. Orayı öyle bir savunurlardaki çok kanlı biterdi. Ve o binanın altında kilolarca patlayıcı vardı güvenlik için. En kötü ihtimal orayı uçurmaları bile bazı şeylere net bir cevap olurdu.

O olaydan sonra orda bordo bereli olduğunu o zamanki Amerikalıların basındaki komutan öğrendi ve telefonla genelkurmayı aradı.

'Askerlerinizin gösterdiği anlayış beni çok mutlu etti. Tanrıya bin şükür ki askerleriniz askerlerimizi evlerine sağsalım gönderdi'

Ayrıca bordo bereliler dünyada "güven atışı eğitimi" alan tek birlik.


Nedir bu güven atışı?


-iki adet bordo bereli karşı karşıya geçer.
-ilk önce ikiliden birisi başının üzerinde kitap büyüklüğünde bir hedef tutar.
-diğer bordo bereli iki elinde iki tabancayla yürüyerek o hedefe gerçek mermilerle ateş eder.
-yolun yarısına geldiğinde arkasını dönüp, tabancaları bacaklarının arasından hedefe doğru sıkmaya devam eder.
mermiler bitince roller değişir, bu kez ateş eden kişi hedefi tutar, atış sırası diğerine gelir.
bu eğitim hergün yapılır.


alıntıdır




Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Eylül 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

bordo bereli şehit


bütün sehitlerimizi allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun arkadaslar madem bordo bereliler dunyanın en iyi askerleri peki nie pkk olacak leş surusu bitmiyor pkk 2 3 yılda bitecekken niye 25 yıldır bitmiyor benim dusuncem pkk nın bitmesini istemeyen tek kişi tek kurum var oda askeriye yani tsk dır başka kimse değil sebebide rant elde etmek pkk ve benzeri olaylar olmazsa askeriye bu kadar gündemde olmayacak haliyle bunca para ve maddi gücü cebe indirgeyemeyecek akp olacak serefsiz kürt acılımıylada kurt halkını ayaklandırdı sonuc pkk yandasları bundan yararlanıyorkürt kardeslerimizi kandırıyorlar (dtp) ya bi düsünün yüzyıllara dayanan bi tarihimiz var ve iki uc it sürüsü cıkıp bunu yok etmeye calısıyor ya bordo bereliler o kadar egitim alıyorlar ama pkknın karsısına 2 3 ay egitim almıs askerlerimizi cıkarıyorlar yazık onlara be bu savas bu kadar uzatılmaması gerekiyordu bordo berelilerimiz diğer ılkelerin en iyi askerlerini yenerek dunyanın en iyisi oluyorlar ama savası bitiremiyoruz tskin artık kendini toplaması lazım diyeceğim bu işe bordo bereliler bu işi ellerine alsın artık NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
phoenix_tr - avatarı
phoenix_tr
Ziyaretçi
13 Ekim 2009       Mesaj #5
phoenix_tr - avatarı
Ziyaretçi
Türk askeri, gururla,şan ve şerefle görevini yapan Türk askeri...
erdinc - avatarı
erdinc
Ziyaretçi
10 Şubat 2015       Mesaj #6
erdinc - avatarı
Ziyaretçi
Slm, ben bordo bereli olmak istiyom ama Hollandada yasiyorum ne yapmam lagzim

Benzer Konular

22 Ağustos 2015 / fatih Cevaplanmış
13 Şubat 2016 / Baturalp X-Sözlük