Arama

Nesim Malki

Güncelleme: 26 Kasım 2009 Gösterim: 8.286 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
26 Kasım 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Nesim Malki - Nesim Malki Kimdir - Nesim Malki Resimleri - Nesim Malki Hakkında - Nesim Malki Biyografisi

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Nesim Malki, (d. 5 Temmuz 1952, Edirne - ö. 25 Kasım 1995, Bursa), Yahudi asıllı Türk iş adamı, tekstilci ve tefeci.
Nesim Malki
Tunca Tekstil'in sahibi olan Bursalı iş adamı ve tekstilci Nesim Malki, piyasaya faizle para vererek tefecilik yapmasıyla tanınıyordu.

KKTC'nde 1993 yılında Tunca Bank'ı kurdu ve Genel Müdürlüğüne Emlak Bank'ın eski Genel Müdürü Şükrü Karahasanoğlu'nu getirdi. Kısa bir süre sonra Bank Indosuez Türkiye'yi satın aldı. Ancak bu satış Hazine engeline takıldı. Bu arada Nesim Malki, 28 Kasım 1995'te Bursa'da Özdilek Tesisleri önündeki trafik ışıklarında düzenlenen ve faili meçhul kalan saldırı sonucu öldürüldü. Malki'nin uyarılarına rağmen Sümerbank ihalesine giren ve 103.7 milyon dolara satın alan Hayyam Garipoğlu'nu desteklemesinin de ölümüyle ilişkisi olduğu ileri sürüldü. Ölmeden bir süre önce Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Sadri Şener'in iflasına neden olmuştu.

Malkiden birkaç gün önce öldürülen Yener Kayan'ın da Malki ile ilişkili olduğu, kimi tekstil hisselerinin işlemlerini kontrol ettiği iddia edildi. Malki cinayetiyle ilgili olarak yakalanan ilk kişi Mehmet Sümbül oldu.
Nesim Malki'nin borç listesi Ergenekon davası sanığı olarak yakalanan Doğu Perinçek'in belgeleri arasında ele geçirildi .

Kurtlar Vadisi dizisindeki Nedim Malik karakterinin kendisini temsil ettiği ileri sürülmektedir.
images
Biyografi Konusu: Nesim Malki nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

30 Aralık 2015 / Safi X-Sözlük