Arama

Cisim Nedir?

Güncelleme: 14 Kasım 2014 Gösterim: 13.095 Cevap: 3
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
4 Aralık 2009       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
cisim -smi

Sponsorlu Bağlantılar
isim Arapça cism

1 .
Doğada element, bileşik veya bunların karışımları hâlinde bulunan, kütlesi ve ağırlığı olan, duyularla algılanabilen şey.
2 .
Gövde, beden, vücut:
"Yataktaki örtülü cisim dertop olmuş şeklini, hareketsizliğini muhafaza ediyor."- R. H. Karay.

Birleşik Sözler
basit cisim
billur cisim

gök cismi


X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
8 Mayıs 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi & MsXLabs

Sponsorlu Bağlantılar
Cisim

Bir A kümesiyle, bu kümede tanımlı o, * işlemlerinin şu koşullar altında oluşturduğu matematik sistem: (1) (A,o) sistemi, birim elemanı sıfır, ters elemanları-( ) ön işaretiyle gösterilen değişmeli bir gruptur; (2) A kümesi * işlemine göre de değişmeli bir gruptur, yalnızca sıfırın tersi yoktur. * işleminin birim elemanı 1, ters elemanları ( )-1 üst işaretiyle gösterilir; (3) * işleminin o işlemi üzerine dağılma özelliği vardır. Örneğin R gerçel sayılar kümesi, bilinen toplam ve çarpım işlemleriyle birlikte bir cisim oluşturur. Gerçekten (R, +) sistemi bir gruptur. Birim elemanı sıfır, ters elemanlar sayının ters işaretlisidir; (R,.) sistemi de benzer biçimde irdelenir; ayrıca her a, b, c gerçel sayısı için a. (b+c) = a.b + a.c eşitliği doğrudur. Buna karşılık, doğal sayılar kümesi, toplama ve çarpma işlemlerine göre ters eleman genellikle var olmadığından, bir cisim değildir.
dark tr - avatarı
dark tr
Ziyaretçi
5 Kasım 2014       Mesaj #3
dark tr - avatarı
Ziyaretçi
Belirli bir ağırlığı ve hacmi olan varlıklara madde, maddenin ise şekil almış her haline cisim denir. Başka bir deyişle uzayda yer kaplayan belirli kütle ve ağırlığa sahip her şey cisim olarak adlandırılır. Bilimde ve kimyada her şey cisimleri incelemeye ve araştırmaya yöneliktir.
Cisimler duyular ile algılanabilirler. Bu şekilde cisimleri şekil, büyüklük, küçüklük ve yapılarına göre de sınıflandırabiliriz. Fakat cisim ortamda katı, sıvı ya da gaz olarak bulunabilirler.
Cisimlere örnek verirsek de günlük hayatta kullandığımız kalem, defter, yiyecekler, içecekler hatta kendi bedenimiz bile birer cisimdir uzayda.
Cisim nedir örnek veriniz verdik.
Şeref Kralı - avatarı
Şeref Kralı
Ziyaretçi
14 Kasım 2014       Mesaj #4
Şeref Kralı - avatarı
Ziyaretçi
Msn Happy Cisim işlem görerek şekil verilmiş demektir.Boşluk içerisinde madde gibi,oda yer kaplar.(Zaten maddedir ama cisim diye de geçer)Msn Cool

Benzer Konular

9 Aralık 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
23 Ekim 2014 / Misafir Soru-Cevap
11 Ocak 2016 / Misafir Cevaplanmış
24 Temmuz 2012 / ThinkerBeLL Fizik
19 Mart 2010 / LaSalle X-Sözlük