Arama

Parodi Nedir?

Güncelleme: 13 Temmuz 2012 Gösterim: 7.662 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
parodi
isim, tiyatro Fransızca parodie
Ciddi sayılan bir eserin bir bölümü veya bütününü alaya alarak, biçimini bozmadan ona bambaşka bir özellik vererek biçimle öz arasındaki bu ayrılıktan gülünç etki yaratan bir oyun türü.
Sponsorlu Bağlantılar
Kaynak:TDK

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
25 Ağustos 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Parodi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Parodi, belli sanat tarzı veya üslubunu taklit ederek, onun gülünç veya abartılı yanlarını ön plana çıkartmak ve abartmak yoluyla eleştirmeyi ya da sadece güldürmeyi amaçlayan bir eser ortaya koymayı hedefleyen sanat dalıdır. Çoğunlukla edebiyat alanında kullanılmasına rağmen, başta sinema olmak üzere birçok farklı sanat dalında örnekleriyle karşılaşılmıştır.

Bu sanatı Türkiye'den örneklemek gerekirse; Yavuz Seçkin ve ekibinin, TV8 kanalındaki 'Comedya TV' adlı programı gösterilebilir.

Sahne sanatlarında ise orta oyunu ve/veya her gün güncellenen veya güncellenebilinen kabare türü oyunlarda varolan sanattır..
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
13 Temmuz 2012       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Parodi
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Ciddî sayılan bir yapıtın tümünü ya da bir bölümünü, biçim özelliklerini koruyarak yeni, başka bir özle işleyen yapıt. Parodide amaç gülünçleştirmedir. Gülünçlük, biçimle öz arasındaki ayrılıktan yararlanarak gerçekleştirilir. Ayrıca her tür yapıtın parodisi yapılabilir. Cervantes'in "Don Kişot"u Orta Çağ şövalye romanlarının bir parodisidir.

Benzer Konular

29 Ekim 2010 / fazio Müzik tr
 Parodi
13 Mart 2008 / PocahontaS Taslak Konular