Arama

Biftek Nedir?

Güncelleme: 6 Ocak 2011 Gösterim: 10.331 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
6 Ocak 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
biftek (isim)

Sponsorlu Bağlantılar

Anlam:Izgara veya tavada pişirilen, genellikle dana eti dilimi.

  1. ezilmi$ et..
  2. bir kopek ismi ideal pisirimi medium-rare olarak bilinir. disi iyi kizarmis hafif kabuksu, ici ise orta noktalarda kirmizi, yumusak ve suludur. lezzeti tarifsizdir.
    zevke gore rare den well-done a kadar seven olabilir.
  3. bundan yapılan tantuni daha bi lezzetli olur.
  4. kalitelisinden salçalı halini iyi pi$irirseniz sizi uçurabilecek güzel et. lakin öyle herkes yapamaz, genelde levis kot kemeri gibi bir formda gelir önünüze. evde yapın, evde yiyin.
  5. bifteğin iyisi her zaman kasapta bulunmaz.şansınız varsa o gün kasap size iyi bir biftek verir.yoksa kaskatıdır bu et.çiğneyene kadar canınız çıkar.onun yerine aşaa yukarı aynı kaloride olan bonfile tercih edilebilir.
  6. selulit olmayan kürdansız dişe kovuğa gelen et cinsi. köfte edilir bunlardan en güzel.
  7. barabasin karisi ve torabasin annesinin ismi...
  8. ev dışında yiyemediğim yiyecek. çok iyi pişsin deseniz bile gelen ete çatalla bastırınca kan süzülür içinden. inatla kanlı bırakınca gurme restoran oldum sanıyorlar heralde.
  9. sırt etinden yapılır
  10. beef steak'in fransızca okunuşundan oluşan kelimedir. candır.
  11. bizim memlekette bu meret hem fazla ince kesilir, hem fazla dövülüp canı çıkartılır, hemi de kayış gibi oluncaya dek pişirilir. bi kere en az bir iki parmak kalınlığında olur biftek, içindeki suyunun bir damlası bile dışarıya kaçmasın diye yüksek ateşte ızgara edilir, ikide bir çatal batırıp dürterek diil, itinayla süre tutularak iki yanı birbirine eşit olarak pişirilir.
    en ortası kesin kanlı kalmalıdır, ama kan katiyyen sıvı olarak tabağa akmamalıdır, ısıyla etin dokusuna hapsedilmiş olmalıdır.
    ha, bir de, biftekte aşçının katkısı güzel eti *** etmemekten öteye gitmez. (zannımca bütün et yemeklerinde durum bundan pek de farklı değildir ama, hele de her tür ızgarada bu, daha bir böyledir) asıl marifet hayvandadır; hatta hayvanın yetiştiricisinde, kesimi yapan ve hayvanı parçalayan kasapta falandır. saman gibi, susuz, ya da dinlenmemiş etten, hangi sosla terbiye edilirse edilsin, adam gibi biftek çıkmaz.
    ha bir de, memleketimin mis gibi kır kokulu bifteklerini allahınızın aşkına şaraba, baharata boğmayınız, bozulur gibi falan olmadıysa et, kokusunu kamufle etmeye ne gerek var ki, kan kokusu sevmeyen kırmızı et yemeyiversin, karabiberle bir tutam tuz, iyi ete yeter de artar bile yahu!
  12. falan fesmekan zerdüşt'ün tanrısı ahura mazda ilk insan numunesi olan gayomart denen canlıyı yaratır. gayomart'dan sonra ortaya cıkan ve ilk basta olumsuz yaratılan insanların olumlu hale gelmesine sebep olan hikaye bize oldukca tanıdık olsa da bazi ufak degisiklikler bulunur.

    ahura mazda (hürmüz) insana biftek yemeyi yasak eder, ancak insan bu yasaga dayanamaz ve gunah isler, biftek yer. akabinde olumsuzlugu elinden alınır ve olumlu bir canlı olarak yasam surecegi sekilde cezalandırılır.
  13. şöyle nefis bir biftek yiyeyim diyorsanız, kasaptan bonfile ya da antrikot alıyorsunuz,.. "döveyim mi abla/abi" derse ters ters bakıyorsunuz, kalınlığı şöyle iki en az parmak kalsın,.. bizde kobe beef gibi güzellikler olmadığı için en fazla dinlenmiş et ya da bulabilirseniz süt danası alabilirsiniz,.. burada iş kasabınıza kalır,.. kasap bu hususta sizin en yakın dostunuzdur, ahbap olmaya gayret ediniz,..

    etin iki tarafını tuz ve taze çekilmiş karabiber ile kaplıyorsunuz,.. toz karabiber kullanmayı düşünmeyin bile,.. öğütücü yoksa, tane karabiberi streç filmle sarıp kavanoz dibiyle felan dövün, kalın kalın kalırsa daha bile lezzetli olur,..

    tavayı (dökme devir tava yoktur şimdi sizde, rookie mistake,.. teflondan ziyade paslanmaz çelik tercih edin, teflon son alternatif), aşağı yukarı magma seviyesinde ısıttıktan sonra zeytinyağı ile yağlıyorsunuz,.. neden zeytinyağı? çünkü high smoking point diye bir olay var, çiçek yağına göre az duman salıyor,.. varsa, üzüm çekirdeği yağı en iyisidir,.. koronere acımıyorsanız bol tereyağı da olur,..

    sonra üç dakika bir tarafını, üç dakika bir tarafını soteliyorsunuz ateşi kısmadan, burada amaç, mühürleme tabir edilen olgu ile bir kabuk oluşturup etin suyunu içinde hapsetmek,.. medium rare biftek böyle oluyor,.. pişerken dürtmeyin, çevirip durmayın, pişmiş mi diye bakmayın, ete tecavüz etmeyin,.. tahta bir ekmek kesme yüzeyinde birkaç dakika dinlendirmezseniz, kestiğinizde bütün suyunu salar, buna dikkat,.. ayrıca liflerine paralel kesmeye dikkat edin, bu da suyunu daha az salmasına, haliyle daha yumuşak bir et yemenize yardımcı olur,..

    medium rare, fazla çiğ geliyorsa dörder dakika pişirin,.. daha fazlası ete günah,..

    böyle şahane bir bifteğin yanına sotelenmiş kuşkonmaz ya da üzerine az blue cheese, rokfordan fazlası kalabalık eder,.. ekmek kesme tahtasına saldığı suyu, et artıkları kalmış tavayı kazıya kazıya balsamik sirke ve kırmızı şarapla çeviririm diyorsanız o ayrı tabii,..
  1. pişirme şekilleri genelde şöyle sıralanır:

    çiğ: bunu pek açıklamaya gerek yok aslında; ateş görmemiştir. kıyma hali steak tartare'da görülebilir.

    çok az pişmiş: (37.8°c) hızlı pişirilir; dışı mühürlenmiş olmasına rağmen içi nispeten soğuk ve kanlıdır.

    az pişmiş: (48.9°c) dışı gri-kahverengidir ancak içi hafif kanlı ve ılık kalır.

    orta-az pişmiş: (52.2°c) şüphesiz ki bifteğin en şahane pişmiş halidir. etin orta kısmı yine kırmızı ve ılık-sıcak iken dışı lokum olur.

    orta pişmiş: (57.2°c) dışı mühürlü, ortası pembe biftek elde etmenin yolu.

    orta-çok pişmiş: (62.8°c) bifteğin orta kısmına doğru hafif bir pembelik görülebilir. tutturması çoğu zaman pek kolay olmamaktadır. yanıveriyor

    çok pişmiş: (73.9°c) adı üstünde olduğundan çok fazla açıklama gerektirmez; bir çok vatandaşımız bifteği bu şekilde yemekte, etin suyu neredeyse hiç kalmadığından "ay sert olmuş bu" yorumları yapmaktadırlar.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

10 Mayıs 2009 / HipHopRocK Taslak Konular
14 Ekim 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
14 Ekim 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular