Arama

Verdi Nedir?

Güncelleme: 7 Temmuz 2015 Gösterim: 838 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Temmuz 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
VERDİ a. Akışkan. mekan. DEBİ’nin eşanlamlısı.

Sponsorlu Bağlantılar
—Bilş. Bir birimin verdisi, bir bilgisayar biriminin birim zamanda işleyebildiği bilgi miktarı. (Verdi genellikle saniyede bit ya da sekizli birim cinsinden ifade edilir.)

—Hidrol. DEBİ'nin eşanlamlısı.

—Kardiyol. Kalp verdisi, kalpteki her karıncığın dolaşım sistemine bir dakikada saldığı kan miktarı. (Sistol hacmi ile kalp atış sayısının çarpımına eşittir [ortalama 5,5 I] ve çoğunlukla vücut yüzeyiyle bağıntılı bir kalp indeksi ile ifade edilir [vücut yüzeyinin metre karesine yaklaşık olarak dakikada 3,251], Ölçümü cerrahi girişimi gerektirir. Akciğer atardamarına sokulan ince bir sonda ile kan alınarak ölçüm yapılır. Reanimasyonda, akut dolaşım yetersizliklerinin teşhis ve tedavisinde çok yararlıdır.) [Eşanl. DEBİ ]

—Nefrol. İdrar verdisi, zamanla orantılı olarak çıkan idrar miktarı. (Normalde 40 ml/sn’nin üzerindedir ve debiölçerin çizdiği grafik üzerinde doğrudan doğruya okunabilir.)

—Telekom. Bir iletim hattından birim zamanda gönderilen ortalama sözcük, karakter ya da işaret öğesi sayısı. || ikili verdi, saniyade iletilen, ortalama ikili işaret öğeleri sayısı.


Kaynak: Büyük Larousse


X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

7 Temmuz 2015 / KisukE UraharA Müzik ww
10 Kasım 2012 / Mira Sanat
4 Mart 2013 / _Yağmur_ Sanat