Arama

Teğmen Nedir?

Güncelleme: 31 Temmuz 2015 Gösterim: 876 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
31 Temmuz 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
TEĞMEN a Ask. Silahlı kuvvetlerde takım düzeyindeki birliklere komuta eden, asteğmenden büyük, üsteğmenden küçük olan subay rütbesi; bu rütbedeki subay.

Sponsorlu Bağlantılar
—ANSİKL Kara kuvvetleri’nde Harp okulu’nu başarı ile bitirenler, teğmen rütbesiyle mezun olurlar. Seçildikleri sınıflara göre sınıf okularında eğitim ve öğrenim gördükten sonra birliklere takım komutanı olarak atanırlar ya da gördükleri eğitim ve öğrenimin özelliğine göre (doktor, hâkim, öğretmen vb.) hizmet etmeye başlarlar.
Deniz kuvvetleri'nde Deniz harp okulu' nu bitiren teğmenler donanmadaki suüstü, sualtı vb. birliklerin çeşitli kademelerindeki kadrolara atanarak ilk kıta hizmetlerini yapmış olurlar.
Hava kuvvetleri'nde ise, Hava harp okulu'nu bitiren teğmenler, çeşitli kurslardan geçirilirler. Bu kurslardaki başarı derecelerine göre de pilot olarak ya da hava yer hizmetlerini çeşitli branşlarında görevlendirilirler.
Teğmen rütbesindeki hizmet süresi, normal olarak üç yıldır; bu süre içerisinde başarılı olan ve olumlu sicil alanlar, üsteğmen rütbesine yükseltilirler.
Yedek subaylık görevini asteğmen olarak yapanlar ise, Silahlı kuvvetlerdeki 12 aylık başarılı asteğmenlik görevinden sonra teğmen olurlar.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

23 Şubat 2015 / gurur_gurbet Soru-Cevap
23 Ekim 2010 / Misafir Soru-Cevap