SÖĞÜŞ sıf. ve a. Mutf.
1. Haşlandıktan sonra suyundan ayrılıp soğuk olarak yenen et, dil vb. yiyecek. (Bk. ansikl. böl.)
2. Başka bir malzemeyle karıştırılmadan doğranarak sofraya getirilen domates, salatalık vb. çiğ sebze
.
—Folk. Anadolu’nun bazı yörelerinde bir köyden, öteki köydeki düğüne götürülen koyun, keçi, sığır gibi hayvanlara verilen ad. || Düğünde damada getirilen ve kimi yörelerde çatal bir ağaç üzerinde sergilenen armağanlar.
—ANSİKL Söğüş, sığır, dana, koyunun but, kol ve döş etlerinden, koyun ve kuzu boynu ve başından ya da sığır veya dana dilinden yapılır. Haşlanan et suyundan çıkarılıp soğutulur ve dilimlenir. Söğüş et çeşitli soğuk büfe ve piknik yemeklerinde, bazı salata ve sandviçlerde kullanılır.
1. Haşlandıktan sonra suyundan ayrılıp soğuk olarak yenen et, dil vb. yiyecek. (Bk. ansikl. böl.)
Sponsorlu Bağlantılar
.
—Folk. Anadolu’nun bazı yörelerinde bir köyden, öteki köydeki düğüne götürülen koyun, keçi, sığır gibi hayvanlara verilen ad. || Düğünde damada getirilen ve kimi yörelerde çatal bir ağaç üzerinde sergilenen armağanlar.
—ANSİKL Söğüş, sığır, dana, koyunun but, kol ve döş etlerinden, koyun ve kuzu boynu ve başından ya da sığır veya dana dilinden yapılır. Haşlanan et suyundan çıkarılıp soğutulur ve dilimlenir. Söğüş et çeşitli soğuk büfe ve piknik yemeklerinde, bazı salata ve sandviçlerde kullanılır.
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Söğüş Nedir?
