Arama

Paylaşım Nedir?

Güncelleme: 30 Kasım 2015 Gösterim: 944 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
30 Kasım 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
PAYLAŞIM a. Paylaşmak eylemi.

Sponsorlu Bağlantılar
—işi. ikt. iş paylaşımı, istihdam paylaşımı, işsizliğe yol açan büyüme hızının en aza indiği dönemlerde, çaışma süresini kısarak, kısmi süreli çalışmayı geliştirerek, kaçak işçiliğe ve bir kişinin birçok işe birden sahip çıkmasına karşı mücadele ederek vb. kolektif çalışma yükünün istihdama elverişli kişiler arasında bölüştürülmesi.

—Jeokim. Paylaşım katsayısı, birbiriyle denge halinde olan iki a ve 0 evresi arasında bölümlenmiş bir i elementinin C derişimlerinin K oranı (bu durumda, elementin kimyasal potansiyeli, iki evrede de aynıdır). [Belli sıcaklıkta (ve basınçta) ortaya çıkan bu oran mevcut evrelerin bileşiminden bağımsız bir değişmezdir.] (Bk. ansikl. böl.)

—ANSİKL. Jeokim. Paylaşım katsayısı. Eser miktardaki elementlerin paylaşım katsayısı, kayaçların erimesi ya da magmaların kristalleşmesi gibi bazı jeolojik olayların belirtisi olarak değerlendirilir. Paylaşım katsayıları pratik olarak iki yoldan belirlenir: evrelerin ve her iki ortamdaki eser element oranının denge durumuna getirildiği laboratuvar deneyleriyle ya da çeşitli elementlerdeki derişimler önceden ayrılmış minerallerde ölçülerek doğal bileşimlerde gözlemlenen katsayıların belirlenmesiyle.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

13 Şubat 2011 / Teamoore Soru-Cevap
20 Haziran 2013 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar
22 Aralık 2012 / KAPTAN Soru-Cevap