Arama

Polimer Nedir?

Güncelleme: 9 Aralık 2015 Gösterim: 1.058 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
9 Aralık 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
POLİMER a. (fr. polymöre; yun. potyme- res, pek çok parça, kat'tan).
1. Bir ya da daha çok atom ya da atom grubunun yinelenmesiyle belirginleşmiş moleküllerden oluşan madde; bu atom ya da atom gruplan, yapısal pek çok birimin katılması ya da çıkarılmasıyla herhangi bir değişikliğe uğramayan özellikler oluşturacak biçimde ve sayıda birbiriyle bağlanmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Dörtlü polimer, dört değişik türde monomer motiften oluşan eşpolimer. || Gözenekli polimer, görünümü bakımından deriyi andıran, mikrogözenekliliği ve su buharı geçirgenliğiyle tanınan yaprak biçiminde plastik madde.

—ANSİKL. Polimerlerle ilgili olarak yukarıda verilen tanım, İUPACTn (International Union of Püre and Applied Chemistry; “Uluslararası salt ve uygulamalı kimya derneği”) yaptığı bir tanımdır; yüksek polimerlere yani makromoleküllere ve makromoleküllü maddelere uygulanır. Atom ya da atom gruplarının sayısı, yapısal birimlerin katılması ya da çıkarılmasıyla değişmeyen özelliklerin oluşabilmesi için yeterli değilse, bu durumda bir oligomer sözkonusudur. Pek çok polimerin periyodik, yani tüm zincir boyunca düzgün bir biçimde yinelenen bir yapısı vardır. Yinelenen motife yapısal motif, birim monomer ya da monomer motif denir. Düzgün bir polimer, molekülleri ardışık tek bir düzende yalnız tek bir yapısal birimden oluşan polimerdir. Molekülleri bu kurala uymayan bir polimere, düzensiz polimer denir Bir polimer, rasgele ve belli yasalara göre dağılmış çeşitli motifler içeriyorsa böyle bir polimere, eşpolimer adı verilir.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

15 Kasım 2017 / Misafir Kimya
20 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış