PRALİN a. (fr. praline-, aşçısı bu ürünü gerçekleştiren mareşal Plessis - Praslin' in adından). Esmerleşmiş vahilyalı şeker ağdasına kavrulmuş badem katılarak hazırlanan karışım. Soğutulup donduktan sonra dövülerek toz haline getirilir ve kremaları, dondurmalan kokulandırmak amacıyla pastacılıkta sıkça kullanılır.
—Pastac. Pralinli pasta, çırpılmış yumurta, şeker, erimiş tereyağı ve undan hazırlanan kat kat döşenmiş hamurların arasına, pralinli krema döşenip yine aynı kre mayla kaplanan ve üzerine çentilmiş badem serpilen pasta.
—Şekere. Birkaç kez şeker ağdasına daldırılarak üzeri kaplanmış kavrulmuş badem ya da fındık.
Sponsorlu Bağlantılar
—Şekere. Birkaç kez şeker ağdasına daldırılarak üzeri kaplanmış kavrulmuş badem ya da fındık.
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Pralin Nedir?
