Arama

Oğlak Nedir?

Güncelleme: 16 Aralık 2015 Gösterim: 920 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Aralık 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
OĞLAK a. Keçi yavrusu.

Sponsorlu Bağlantılar
—Astrol. Gregorius takviminde kış mevsiminin ilk burcu. (Oğlak, güneş yarıküresinin son burcu, ikinci büyüküçgenin son burcu, doğusal Jüpiter’in gökevi ve Mars’ ın yükselme yeridir.)

—Deric. Glase oğlak, kromla sepilenmiş, presle ütülenerek kaygan, parlak ve cilalı bir görünüm verilmiş, ayakkabı sayaları ve eldiven yapımında kullanılan oğlak derisi.

—Gökbil. Oğlak dönencesi, ekvatorun G.’inde - 23° 26' yükselimde yer alan ve Güneş’in, kış gündönümünde, Oğlak burcuna girdiği anda, günlük devinimini yaptığı gökküresi paraleli; 23° 26' G. enlemine karşılık gelen ve G.’de tropikal adı verilen kuşağı sınırlayan yerküresi paraleli. (Güneş, yılda iki kez bu kuşağın her noktasının başucundan geçer.)

—Kasapl. Oğlak eti, bir yaşını bitirmemiş keçilerin eti. || Kasaplık oğlak, et üretimi için erken kesilen süt oğlağı. (Kasaplık oğlaklar süt kuzulan gibi 2 ila 5 haftalıkken kesilen süt hayvanlarıdır; etleri beyaz olur; canlı ağırlığı 6 ila 11 kg, karkas ağırlığı 4 ila 7 kg gelir ve sakatatı [akciğer, kalp, karaciğer böbrekler) ile birlikte satılır.)

—Yun. mit. Kimi zaman kuyruğu balık biçiminde bir keçi olarak temsil edilen, Pan’a adanmış canavar. Zeus onu takımyıldızların arasına fırlattı.


Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

19 Ağustos 2008 / Lavie Burçlar
19 Ağustos 2008 / Misafir Taslak Konular
19 Ağustos 2008 / Lavie Taslak Konular
19 Ağustos 2008 / The Unique Taslak Konular
24 Kasım 2018 / ada Cevaplanmış