OLGUNLAŞTIRMA a. Olgunlaştırmak eylemi.
—Bağc. Üzümü aşırı olgunlaştırma, şekerce zenginleşmesini sağlamak için yapraklar döküldükten sonra salkımları kütüklerin üzerinde bekletme tekniği.
—Bes. san. Yapay olgunlaştırma, likörleri yapay olarak olgunlaştırmayı öngören işlem. Likörler sıkıca kapalı kaplara, genellikle imbiklere konarak, damıtılmadan 70 -90 °C'a kadar ısıtılarak yapılır.
Sponsorlu Bağlantılar
—Bes. san. Yapay olgunlaştırma, likörleri yapay olarak olgunlaştırmayı öngören işlem. Likörler sıkıca kapalı kaplara, genellikle imbiklere konarak, damıtılmadan 70 -90 °C'a kadar ısıtılarak yapılır.
—Mutf. Eti olgunlaştırma, eti bir süre bekleterek yumuşamasını sağlama. (Bu suretle olgunlaşan et yumuşar ve sulu olur)
—Sütç. Peynir yapımının son aşaması.
—Sütç. Peynir yapımının son aşaması.
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Olgunlaştırma Nedir?
