Arama

Billboard Nedir?

Güncelleme: 12 Kasım 2016 Gösterim: 2.094 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
12 Kasım 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  billboard nedir resimleri.jpg
Gösterim: 1026
Boyut:  32.1 KB

Billboard

; demir ve alüminyumdan imal edilen, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yollar ya da kavşaklara konumlandırılan ve yaygın olarak kullanılan açık hava reklam araçlarıdır. Bu tip araçlar açık hava tanıtım sektörünün 1990’lı yılların başında kullanmaya başladığı ilk reklam mecralarından biridir.

Sponsorlu Bağlantılar
Ülkemizde ilk olarak 1985 yılında Ankara’da kullanılmaya başlanmış daha sonra büyük illerimize yayılmıştır. Şimdi Ankara billboard reklam kullanımında İstanbul’dan sonra 2. sıradadır. İlk yıllarda altyapı yetersizliğinden bakımsız, dağınık ve belli bir kaliteden yoksunken yerel yönetimlerin açık hava reklamcılığına el atması ile düzensizlik ve başıboşluk ortadan kaldırılmış, kentlerde bunların sayısı belirlenmiş ve sınırlandırılmıştır. Günümüzde Türkiye’de açık hava reklamcılığında en çok kullanılan 2. reklam mecrasıdır.

Billboard yapımında, genellikle afiş baskıları ofset tekniğiyle ve paftalı basılmaktadır ve görselin vitrine uygulanması “kostik” veya “su bazlı” yapıştırma usulüyle gerçekleştirilmektedir. Son yıllarda dijital ve serigrafi baskı sektöründeki gelişmeler, sektör için geliştirilen yeni malzeme ve makineler ile bunlar üç boyutlu uygulamalar ile ilgi çekmektedir. Klasik billboard 350×200 cm standart boyutlara sahiptir. Işıklı olanların ebadı ise 320×220 cm’dir. Klasik olanları 6 ya da 10 parçalı, ışıklı stil afişleri ise 4 parçalıdır. Metropol yaşam tarzı geliştikçe her şey gibi reklam anlayışı ve çeşitleri de gelişti. Her yerde karşımıza çıkan tabelalar ve billboard reklamları sürekli insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Hepsinin birer büyük görsel çekiciliği var. Elbette ki amaç dikkat çekmek ve bilgi vermek. Bu konuda en iyi yöntemlerden biri ise Billboard’lar. Billboard, bir çeşit açık hava reklamıdır.

Genellikle şehir merkezlerinde araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde bulunur. Gerçekten çok dikkat çeken bir reklam aracı olma nedeni ile açık hava reklamcılığı önemli ölçüde gelişmiştir. Her türlü haber, reklam ve ilanlar Billboard aracılıgı ile yapılabilir. Billboard reklamları etkilidir ve göze çarpar. İlgi çekici karelerle hazırlanan Billboard tasarımları hareketli reklamlar sunabilir. Sürekli değişen görüntüler dikkat çeker ve daha fazla akılda kalır. Billboard’lar özel sistemlerle çalışan reklam panolarıdır. Güneş ışığından aldığı enerji ile gün içindeki gerekli saatlerde panonun ışıkları yanar ve söner. Billboard’ların bu özelliği 24 saat süre ile aralıksız reklam yapma olanağı verir. Ana kontrol ünitelerini yöneten el cihazları da kolay servis imkânı sağlar. Billboard panoları alüminyum dış çerçeveden ve tamperli cam malzemelerden üretilir ve pano üzerinde reklamı daha ilgi çekici bir hale getiren ışıklandırmalar da kullanılabilir. Ayaklarda kullanılan demir profiller paslanmayı ve eskimeyi önleyen galvaniz ile kaplanmaktadır. Üretimde kullanılan malzemeler geri dönüşümlüdür ve doğayı kirletmez.

Derleme...

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
🌘 🚀

Benzer Konular

4 Mart 2009 / HipHopRocK Müzikhol