Safsata Nedir?Freud cinsel sapığın biridir, dolayısıyla söylediklerini ciddiye almamıza gerek yok.2. Argumentum ad populum (Genelin benimsediğinin doğru olduğu iddiası)
Hitler’in 2. dünya savaşına katılmasaydı ABD’ye saldırmayacağını söylemen çok saçma, herkes bilir ki onun hedefi dünyayı ele geçirmekti.3. Argumentum ad ignorantiam (Tersi ispatlanamayanın doğru olduğu iddiası)
UFO’ların dünyayı ziyaret etmediği yolunda hiçbir delil yok, demek ki ediyorlar.4. Petitio principii / Begging the question (Döngüsel nedensellik, kendi kendini kanıtlayan önerme)
İncil, tanrının yazdığı kitaptır. Tanrının yazdığı kitap yanlış olamaz, doğru olmalıdır. İncil'de yazdığına göre İncil doğrudur. Öyleyse İncil kesinlikle doğrudur.5. Cum hoc ergo propter hoc (Bağıntı, neden sonuç belirtir)
Genç kızlar çok çikolata yiyor. Genç kızlarda sivilce çok görülüyor. Demek ki sivilcenin sebebi çikolata6. Post hoc ergo propter hoc (Bundan sonra geliyor, demek ki sebebi bu)
Falan ülke kurulmadan önce nükleer silah diye bir şey yoktu. Demek ki nükleer silahların sebebi falan ülkedir.Örnek 2:
Güneş tutulmasından sonra deprem oldu. Demek ki depremin nedeni güneş tutulması.7. Straw man (Tepkisel indirgemecilik)
— Kürt sorununun bu hale gelmesinin sosyal, ekonomik, politik bir sürü sebebi var.8. Argumentum ad traditio / Argumentum ad antiquitatem (Geleneksel olanın doğru olduğu iddiası)
— Terör örgütünü mü savunuyorsun bana?
Evliliği reddeden kadını öldürmemiz çok doğru çünkü töre böyle.Örnek 2:
Bunca yıldır böyle yapılıyor, demek ki doğru.9. Argumentum ad baculum (Güç kullanarak kabul ettirme)
İncil doğrudur. Çünkü eğer reddedersem toplum beni cezalandırır.10. Argumentum ad crumenam (Zenginlerin söylediklerinin doğru olduğu iddiası)
Sakıp Sabancı bunu söylüyorsa doğrudur.11. Argumentum ad lazarum (Zenginliğin ahlaksızlık getirdiği iddiası)
Adamın milyarları var, ama tatilde ailesiyle evde oturmuş bak.
| Kapat Saat: 20:55 Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Son MesajlarYenile Yükleniyor... |