Arama

Yengeç Burcu ve Aşk

Güncelleme: 9 Ekim 2009 Gösterim: 10.570 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu ve Aşk (22 Haziran-22 Temmuz)
Yönetici Gezegeni: Ay
Sponsorlu Bağlantılar
Türü: Dişi, negatif
Grubu: Su, öncü
Onu önce keşfedin, sonra harekete geçin...
Öğrenmek, özellikle de eski çağlara ilişkin bilgiler edinmek bu burç insanının en büyük uğraşlarından biridir. Ayrıca klasik bilimlerden, edebiyattan ve tarihten de hoşlanır. Çok duyarlı ve duygusaldır. Genellikle içine kapanık bir hayat yaşamayı tercih eder, yeni şeylere, değişime ve gelişime karşı kuşkucu, hatta kapalıdır. Ancak gerektiğinde çok cesur olabilir ve doğru
bildiklerini söylemekten çekinmez. Eyleme geçmeden önce durumdan emin olmak ister, olumlu ve olumsuz yönleri düşünür, ince eler sık dokur ve adımlarını buna göre atar. Sağlamcıdır, kaybedeceği savaşa girmez. Ancak kimi zaman da kendini coşkuya kaptırabilir ve o zaman karşınızda bambaşka biri varmış gibi hissedersiniz. O ağırkanlı, sessiz sakin insan gitmiş, yerine bir savaşçı gelmiştir. Yine de yengeç insanları konuşmaktan çok düşünmeyi tercih ederler diyebiliriz.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Temmuz Ayı Aylık Yorumu

Sponsorlu Bağlantılar
Aşk ve İlişkiler

Temmuz ayında aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak enerjileriniz gayet önemli gözüküyor. Bunlardan ilki aşk evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin Boğa burcu seyridir.

31 Mayıs-11 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Mars gezegeni aşk hayatınızla ilgili konularda, uzun ömürlü ve tamamen güvenlik içinde yaşama dürtünüzün yoğunluğunu göstermektedir. İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemi ele aldığımızda görüyoruz ki, bu tarihler arasında, sorunların çözülmesini ve eski güzel günlerin tekrar geri gelmesini isteme dürtünüz oldukça yoğun. Varolanı korumak taraflısı olduğunuz için, ilişkinizi dışarıdan veya içerden gelebilecek her türlü baskıya rağmen, savunmak ve bir şekilde sağlamlaştırmak niyetinizdesinizdir. Yani bu sorunların düzelmeyeceğini bilseniz dahi, sürdürmekte kararlısınızdır. Bunun en önemli nedeni, öncelikle tutkularınızdır. Sizin isteğiniz partnerinizin kendinden ve size duyduğu hislerden emin olmasıdır. Bazı arkadaşlarınız veya yakın bulduğunuz kişiler, ilişkiniz hakkında gerçekçi bir yorumda bulunsalar dahi size göre eğer sevgi varsa ve eğer çok seviyorsanız, bu beraberliğin sürmemesi mümkün değildir. Tek taraflı bile olsa, sabırlı olunmalıdır. Bu doğru mudur? Tabi ki sizin bakış açınızla düşünecek olursak doğru gibi gözükmektedir. Oysaki bu tarihlerde yapılması gereken öncelikle ilişkinin bir sorumluluk işi olduğunu bilmek ve partneriniz eğer bu sorumluluğu yüklenmiyorsa kendinize yeni bir yön çizmektir. Fakat sürecin enerjileri altında bunu yapmak zordur. İşin ilginci, güvence arayan bir kişi olmanıza rağmen, yaşadığınız ilişki güvenlikten oldukça uzaktır. Bu enerji sizin doğal yapınızla uyumlu çalıştığı için, yani elindekini koru, kolla, sahiplen üçlemesi altında beslendiği için, ben bu dönemde ne olursa olsun gerçekçi düşünmenizi öneriyorum. Ancak o zaman resmin bütününü görmeniz mümkün olur.

5 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni ilişkisi huzurlu ve mutlu giden çiftler açısından dönemin, sosyal hayatın içinde kalabalıklar arasında olmak yerine, başbaşa aktivitelerde bulunmaktan hoşlanmanız anlamına gelebilir. Özellikle yasak ilişkisi olanlar bu dönemde birlikte seyahate gidebilir, bunu en yakınlarından gizleyebilirler. Genel olarak bu dönemde partnerinizle duygusal ve ruhsal düzeyde bağlantı kurabilmek için, iletişimi ön planda tutmanız doğaldır. Dışarıdan bakıldığında kendi dünyasına çekilmiş bir çift profili çizebilirsiniz. Oysaki bu durum hiç de öyle değildir. Sadece birbirinize daha fazla vakit ayırmak niyetindesinizdir. Bu kimi çiftler için, biraz önce sözünü ettiğim kısa gezilere çıkarak, bazı çiftler için sosyal ortamlardan uzak kalarak gerçekleştirebilir.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemin anlamı birçok örnekle izah edilebilir. Bunların hepsine burada yer vermemin imkansızlığı ortada. Ben en çarpıcı olanlardan bahsetmek isterim. Kimileriniz için bu dönemin anlamı, beraberliğinizdeki sorunları çözüme kavuşturmak yerine, geriye çekilerek önünüze bir duvar örmeniz anlamında olabilir. Partneriniz size ne kadar ulaşmaya çalışsa da, buna izin vermediğiniz gibi, problemleri ele almak yerine, bilakis sanki ortada bir şey yokmuş gibi davranmanız mümkündür. Yani birliktesinizdir fakat sanki iki ayrı dünyanın insanları gibisinizdir. En zor durum da budur. Herkes kendince hayatını geçirmeye başlar. Ne ayrısınızdır ne de berabersinizdir. İkinci örnek. Kafanızda ikilemler oluşturucudur. İki ayrı ilişkiniz vardır. Biriyle beraberliğiniz sürdüğü halde, geçmişte yaşanan diğer ilişki bir gölge gibi üzerinizdedir. Bu durumda mantığınız dur yapma derken, duygularınız geçmişin sisli perdeleri ardına sığınmaya hazır gibidir. Fakat bunun da çözüm olmadığının bilincindesinizdir. Böylece iki ilişkiyi aynı anda sürdürebilirsiniz. Fakat bu kısa seyirli bir rüzgardır. Kalıcılığı yoktur. Benim önerim, ne olursa olsun şapkanızı önüne koyarak düşünmektir.

İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu durum tabi ki daha değişiktir. Ya platonik bir aşktır. Yani gerçeğe dönüşmesi zor, yaşanması oldukça güç veya muhteşem bir heyecandır, fakat içinde bulunduğunuz durum nedeniyle göz önünde yaşanmaması lazımdır. Her ikisinde de macera ve deneyim ruhu ayaktadır. Bir bedende iki ayrı ruh gibi, yaşadığınız ilişki ve normal yaşamınız içiçe geçmiş gibidir. Konumunuz gereği gizlilik esastır. Kendinizi kaptırmamak için oldukça zorlanabilirsiniz. Mantıklı düşünmeye ve ilişkiyi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeye çalışırsınız. Hatta kimi zaman benliğinizi korumak adına, araya mesafe bile koyabilirsiniz. Hangisi seçenek olursa olsun bu dönemde dışarıdan pek farkedilmese de, iç dünyanızdaki hareketlilik oldukça yoğundur. Yüreğiniz sanki ikiye ayrılmış gibidir. Bir yanınız aydınlık, diğer yanınız karanlıktır. Siz ise yaşadığınız ilişki nedeniyle ortada kalmış gibisinizdir. Böyle durumda olanlarınız için benim önerim Temmuz ayı boyunca ani kararlar almamanız, yaşadığınız beraberliği enine boyuna gözden geçirmeniz, partnerinizi iyice tanımaya çalışmanızdır. Yalnız şunu belirteyim ki, nasıl başlamış olursa olsun bu ilişkinin kökleşmesi, sürekliliğinin sağlanması pek mümkün değildir. O yüzden tekrar üstüne basa basa söylemek isterim ki, karşınızdaki kişi hakkında bilgi sahibi olmaya çalışın. Araştırın, onu dikkatle dinleyin, hakkında bilgi toplayın. Ayrıca hemen ciddiyet içinde düşünmek yerine arkadaş olmaya çalışın. Böylece ileride üzülmemiş olursunuz.


Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Ağustos Ayı Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Yengeçler aşk hayatınızla ilgili bir müjdeyle yorumunuza başlamaktan dolayı mutluyum. Venüs gezegeninin 1 Ağustos tarihinde burcunuzda başlayacak seyri gayet hoş ve genel anlamıyla sizleri sıcacık bir duyarlılıkla sarıp sarmalayacak bir enerji olarak Ağustos ayına damgasını vuruyor. Şimdi bu enerjinin olabilecek yansımalarını birlikte gözden geçirelim. Hepinize şimdiden aşk dolu günler diliyorum.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek olan Venüs gezegeni kozmik bir armağan gibi. Her ne kadar Mars gezegeni aşk anlamında İkizler burcundaki etkisiyle kafanızı karıştırmaya devam etse de, Venüsün büyüsü bütün sıkıntıları giderici bir etki yaratabilir düşüncesindeyim. Tabi ki bu enerji tüm Yengeçler için az veya çok olumlu bir tesirdir. Bu tarihler arasında size öncelikle tavsiyem güzel ve olumlu dileklerde bulunmanız ve hayatı pozitif yanlarıyla düşünmenizdir. o zaman gelin hayata bir çiçeğe bakar gibi, bir denizi seyreder gibi, bir mavi bulutun geçişini izler gibi bakalım. Bir deneyin isterseniz, belki de bu tavsiyem sizlere iyi gelebilir. Şimdi öncelikle Venüsün burcunuzdaki bu seyri, ilişkisini sağlam temeline oturtmuş kişi ve çiftler açısından son derece olumludur. Birbirinizi sevgiyle kucaklayarak, sahiplenir, korur ve kollarsınız. Birbirinize yol gösterir, zorlukları birlikte göğüs gererek aşmaya çalışırsınız. Yuvanızın dirlik ve düzeni, aşkınızın sürekliliği için çaba sarfeder umutlarınızı her dem taze tutarsınız. Bu enerji hayatı güzel yanlarıyla görebilmenizi ve birbirinizin gözlerinden izlemenizi sağlayıcıdır. Belki de bir çift olarak bir bebek sahibi olmayı düşünmek ve ailenizi genişletmek anlamındadır.Yani her halükarda bu dönemde, sevginizi ellerinizle büyütmeniz kolaydır.

İlişkisi sorunlu olan Yengeçler için bu enerji, şifacı bir el gibidir. Yani problemler birlik ve beraberlik duygusu içinde kolayca çözümlenebilir. Yeter ki aşkınız yüreklerinizde devam ediyor olsun. Gerisi inanın kolaydır. Bildiğiniz gibi bundan önceki Venüsün ikizler burcu seyrinde bir çoğunuzun kafası karışmıştı. İki aşk arasında kalan Yengeçler veya aşk konusunda daha önce yaşananlar nedeniyle hangi yönde karar alması gerektiğini bilemeyen okurlarımdan yoğun mailler aldım. Haklıymışsınız iremsu hanım gerçekten de kararsızım, eski ilişkime mi döneyim yoksa yeni bir aşka adım mı atayım diyen dostlarla karşılaştım. Tabi ki bu dönemde yine, gelgit tarzı duygular söz konusu olabilir. Geçtiğimiz ay Venüs ve Mars gezegenlerinin İkizler burcunda beraberce ilerlemesi, ardından 25 Ağustosa kadar Mars gezegeninin hala İkizler burcunda ilerleyecek oluşu tutkularınızın sizi esir alması ve kafanızı bulandırması anlamında olabilir. Aslında bunun nedeni, kendi değerlerinizi koruma içgüdünüz. Sizin için her zaman geçmişte yaşananların önemi büyüktür.

Şimdi sizler Venüs burcunuzda ilerlerken, aşk konusunda öncelikle kendinizi ve iç aleminizi şöyle bir gözden geçirerek, ihtiyaçlarınızın ne olduğunu saptamaya çalışabilirsiniz. Bu dönemde sizin için en önemli şey, aşk konusunda ne kadar güvende olduğunuzu bilmektir. Venüsün burcunuzda ilerlemesi, kalbinizin sevgiyle dolmasını, barış duygusu içinde hareket etmenizi sağlayıcıdır. Herşeyden önce sevilmek ve sevmenin tadının hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini yaşanan sıkıntıların bu duyguyla çözüme kavuşabileceğini biliniz. Seven ve şefkatli davranan bir insan olarak, cana yakın davranmak, alınganlık göstermemek gerekir. Bu enerji eskinin canlanmasını ve anıların gözler önüne gelmesini sağlayıcıdır. Eğer ilişkiniz çok eskiye dayanıyorsa doğal olarak güçlendirici bir yansımadır. Bu ise pürüzlerin giderilmesini sağlayabilir. Öncelikle kendinizi ardından partnerinizi ve ilişkinizi düşününüz. Sizin için beraberliğinizin önemi büyükse, bu dönemde ayrı iseniz, enerjilerin sizden yana olduğu bu tarihler arasında onunla konuşmaya çalışınız. Bir araya gelerek çözüm yolları aramaya çalışınız. Mutlaka bulacaksınızdır.


İlişki olmayanlar açısından bu enerji her yıl olduğu gibi yeni bir şans anlamındadır. Bu tarihler arasında, uyumlu ve manevi değerlerinize sahip çıkan bir kişi olarak karşı cins üzerinde etkili olmanız gayet kolaydır. Yeni bir ilişkinin kapınızı çalması anlamı taşıyan bu enerji, çok önceden bitmiş bir beraberliğin yeniden ele alınarak düzenlenmesi ve devamı için herşeyin tekrar gözden geçirilmesi anlamı da taşımaktadır. Yeniden aşık olsanız bile yaşadığınız tecrübelerden dersleri unutmamanızı tavsiye ediyorum. İster şu anki beraberliğiniz sürüyor olsun isterseniz eskiye dönün veya yeni bir aşk kapınızı çaldığında buyur edin ama şunu kesinlikle unutmayın. Bu süreçte eksiklerinizi tamamlayın ve bir daha yanılmamak için en baştan önleminizi almaya çalışın. Ne kadar değerli ve özel bir kişi olduğunuzu siz de biliyorsunuz. Bu zamanda hiç kimse sizin kadar manevi değerlerine sahip çıkmaz. Sizin kadar hiç kimse sevdiği insanı sahiplenmez, korumaz ve kollamaz o zaman bu özelliklerinize uygun seçimlerde bulunun. Size sizin kadar önem verecek, ailenize saygı gösterecek, sorunlarınızda yanınızda olacak ve size destek verecek bir insanı hayatınıza katmaya çalışın. Venüs astrolojik olarak, evleneceğiniz veya kaderinizde olan kişiyle karşılaşacağınız zaman diliminin işareti olarak önemlidir. Bu süreçte burcunuzda geçiyor oluşu, kadersel bir tesadüfün işareti olabilir. O nedenle lütfen güzel şeyler düşününüz. Kendiniz adına herşeyin en güzelini isteyiniz. Bir bakarsınız hayatınızın kadını ve erkeğine rastlamışsınız. Doğan her gün, her sene yenilenen enerjilerimiz bize umut ışığıdır. Evren, her yıl her gün her saat bizlere yeni şanslar sunmakta.

Alıntı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Eylül Ayı Yorumu

Aşk ve İlişkiler

25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, aşk konusunda hayallerinizin güçlenmesini ve yaratıcı bir şekilde düşünmenizi sağlar. İlgi duyduğunuz güzelliklerin veya kendinizce değerli bulduklarınızın peşinden gidebilmeniz anlamına gelen bu enerjinin en olumsuz yanı istekleriniz konusunda direkt ve açık olmak yerine dolaylı yolları tercih etmenizdir. Söz gelimi ilişkinizde sorunlar varsa, bunları çözmek yerine sanki herşey yolundaymış gibi davranabilirsiniz. Ruh haliniz günü gününe uymayan tarzda olduğundan bazen aranızdaki problemlerin üstünde durabilir, alınganlık, kaprislilik gösterebilir, bazen de tam tersine kendinize eziyet eder, herşeyin düzelmesi adına iyi niyetli bir şekilde konuşmaya çalışırsınız. Mars astrolojik olarak mücadele gücümüzün simgesidir. Fakat burcunuzda ilerlediği zamanlarda bu mücadele ne yazık ki böylesine tutarsız ve dengesiz şekilde hareket etmeye neden olabilir. Şu aralar aşk hayatınızda eğer durgunluk içindeyseniz Eylül ayı, gerek Mars gezegeninin bu seyri gerekse Merkür gezegeninin öncelikle yuvanız sınırları içinde daha sonra da iletişim evinizde yapacağı geri hareket bana göre sizler açısından gayet olumludur. Nedeni, kendinizi gözden geçirmeniz ve daha tutarlı bir aşk yaşamak için bugüne dek yaşadığınız herşeyi ele alarak düzenlemelerde bulunmanızdır. Merkür geri hareketini her zaman onarım süreci olarak gördüğümden, eski yaraların sarılması ve bundan sonra atılacak adımların daha tutarlı olmasını sağlayıcı bir gücü olduğunu bilmenizi isterim.

Siz Yengeçler genelde duygusal konularda oldukça hassassınızdır. Fakat başkalarının hareket ve sözlerinden oldukça etkilenirsiniz. Bir yandan Mars gezegeninin Yengeç burcu seyriyle istekleriniz konusunda açıkça dile getirememek, diğer yandan tüm burçlar için olduğu gibi ilişkiler konusunda sizin için de içe yöneliş anlamına gelen Merkür seyrini göz önüne alırsak, bu hassasiyet iki misli artabilir. Böyle bir durumda yapılacak en doğru davranış, gelişen olayları ve durumunuzu negatif olarak ele almak ve şanssızlık olarak adlandırmak yerine, kendinizdeki eksikleri, ilişkilerinizi mercek altına alarak neler yapılması gerektiğini tespit etmektir. Mars gezegeninin Yengeç burcu seyri 16 Ekime kadar devam edeceği için, Merkürün gölgeli günlerinin bitim tarihi olan 5 Ekimden sonra, biraz daha rahat edeceğiniz için, en azından Eylül ayını belirttiğim noktalara dikkat ederek geçirmeniz halinde kalan 11 günlük süre içinde daha akıllıca ve daha kendinize güvenli bir şekilde hareket etmeniz mümkün olur.

Benim Eylül ayı için size tavsiyem duygularınızın esiri altında yanlış kararlar vermemeniz için, aşk konusunda seçici, isteklerinizin farkında, sorunlarınızın bilincinde, dolambaçlı yollara sapmadan beklentilerinizi ve sorunlarınızı dile getirmenizdir. Karşınıza bu süreçte yeni bir aşk çıkması halinde hemen ani kararlar almamanız, incelemeniz, arkadaşlığınızı sürdürmeniz. Eğer yaşadığınız ilişkide sorunlarınız varsa bunları gerçekçi bir şekilde ele almanız, yeri geldiğinde partnerinizle konuşmanız, kendi kendinize düşünüp kafanızın içinde kurmamanızdır. Bütün bu noktalara dikkat edilmemesi halinde, bu dönemde bilinçaltınızda biriken kızgınlıklarınız iki misli büyüyebilir. Hem kendinizi tedirgin eder hem de karşınızdaki kişiyi rahatsız edebilirsiniz. Ki bu durum duygusal yönden farkında bile olmadan baskı uygulamanız anlamına gelir ki, bunun kimseye en başta size faydası olmaz. Bu dönem eylemlerde bulunma, yeni kararlar alma zamanı değil, bilakis eski kararların gözden geçirilmesi, yapılacakların tespit edilmesi ve kendinizi yanlış veya doğrularınızla birlikte dürüstçe ele alınması vaktidir. Bunun bilincinde olarak Eylül ayına girmenizi tavsiye ediyorum.



Kaynak: Mynet


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Aylık yorumu
Ekim Ayına Genel Bakış:

Ekim ayının ilk önemli etkisi, 4 Ekim tarihinde Terazi ve Koç burçlarında meydana gelecek Dolunaydır. Astrolojik anlamıyla Dolunay zamanları, isteklerinizle duygularınız arasında oluşan gerilimin dengeye oturtulması zorunludur. Bu dolunayda meslek hayatınız ile aile yaşamınız veya sorumluluklarınızla iç dünyanız arasında meydana gelecek gerilim uzlaşma yoluyla giderilebilir. Ailenizden beklediğiniz onayı almanız için görevlerinizi düzgün bir şekilde yerine getirmeniz lazımdır. İş hayatında ve ev yaşamınızda agresif ve bencil tavırlardan uzak durmanız mutlaka şarttır. Bireysel istekleriniz büyükleriniz veya otorite konumunda bulunan insanlar tarafından engellenebilir. İş şartlarınız evinizdeki huzurun azalması veya artması anlamına gelebilir. İlişkilerinizde dengeli, ılımlı ve politik tarzda paylaşımda bulunmaya çalışmanız şarttır.

Benim isteklerim yerine bizim demeyi bilmelisiniz. Başkalarının sizden beklentileriyle kendi bireyselliğiniz arasındaki dengeyi kurmalısınız. Ben-sen diyerek çatışmak yerine bizlik duygusu içinde hareket etmek bu dolunayı olumlu bir şekilde değerlendirmenizi sağlar. Mars gezegeninin Ağustos ayından beri devam eden Yengeç burcu seyri 16 Ekimde sona eriyor. Yani ayın ortasına kadar girişimde bulunmak mümkün. Geçtiğimiz ay olduğu gibi Merkürün engellenmesi olmadığı için ilerlemek daha kolay. 16 Ekim sonrası parasal konularda etkili olacak Mars Aslan burcu seyrinde kazanımlarınız konusunda daha cesur davranabilirsiniz. Aile hayatınız Ekim ayında ön planda. Paylaşımcı olmanız son derece faydalı. Aşk hayatında 23 Ekim sonrası tutkularınız yoğunlaşabilir.


Aşk ve İlişkiler:

25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, Ekim ayının ortalarına kadar önemini koruyor. Hayallerinizin güçlenmesini ve yaratıcı bir şekilde düşünmenizi sağlayan bu enerji, ilgi duyduğunuz güzelliklerin veya kendinizce değerli bulduklarınızın peşinden gidebilmeniz açısından önemli. Bu enerjinin dikkat edilecek en önemli özelliği, istekleriniz konusunda direkt ve açık olmak yerine dolaylı yolları tercih etmenizdir. Söz gelimi ilişkinizde sorunlar varsa, bunları çözmek yerine sanki herşey yolundaymış gibi davranmanız yanlış. Ruh halinizin günü gününe uymaması bir başka olumsuz durum. Bazen aranızdaki problemleri aşırı hassasiyet içinde değerlendirerek kaprisli davranabilir, bazen de tam tersine kendinize eziyet eder, herşeyin düzelmesi adına özveride bulunabilirsiniz. Mars astrolojik olarak mücadele gücümüzün simgesidir. Fakat burcunuzda ilerlediği zamanlarda bu mücadele gücü yarı yarıya azalmakta. Başkalarının hareket ve sözlerinden etkileneceğiniz bu dönemde, isteklerinizi açıkça dile getiremeyebilirsiniz. Böyle bir durumda gelişen olayları ve durumunuzu negatif olarak ele almak ve şanssızlık olarak adlandırmak yerine, kendinizdeki eksikleri, ilişkinizi mercek altına alarak neler yapılması gerektiğini tespit edebilirsiniz.

23 Eylül-22 Ekim Güneş
10 Ekim-28 Ekim Merkür
15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegenlerinin Terazi burcu seyirleri öncelikle aile evinizde ve iç dünyanızdaki hassas dengeleri yerine oturtabilmeniz açısından gayet önemli. Kimlik duygunuz ve özgürlük ihtiyacınızın ön planda olduğu bu dönemde, huzur, uyum, dinginlik arayışınız yükselebilir. İlişkinizde herşeyin eşit haklar çerçevesi içinde olmasını bekleyebilirsiniz. Bilinçli veya bilinçsiz olsa da, sakinleşmek aruzunuz yüksektir. Geriliminizi atmak, ortayı bulmak, sinirlerinizi yatıştırmak için yüreğinizdeki ikilemlere karşı yüksek tolerans gösterebilirsiniz. Yani bazı şeyler dış dünyada zorlayıcı olsa da, eviniz sınırları içinde kendinizi rahatlatma ihtiyacınız yükselebilir. Eviniz huzur bulduğunuz bir alan olmalıdır. Karşıt görüşler veya karşıt seçeneklerin çoğunu, sırf huzur bulmak adına kabul edebilirsiniz. Duygusal ilişkinizde onaylanmak, kabul edilmek isteğiniz yükselir. Bazen sırf bu yüzden ağır bedeller ödeyebilirsiniz. İlişki kurma tarzınız, uyum ve paylaşma, sevgi alıp verme deneyimlerinizin en yoğun görüldüğü alan evinizdir. Evinizi sevgi dolu bir yuva haline getirmek için elinizden gelen çabayı gösterebilirsiniz. Ay ortasına kadar zihinsel olarak ilişkinizi tümüyle gözden geçirerek kafanızda bir yere oturtmaya çalışabilirsiniz. Yakınlarınızla olan paylaşımınızda da, aşk hayatınızla ilgili mevzular ön plandadır. Ay ortasından sonra ise yukarıdaki tarih aralıklarındaki Terazi burcu etkinliği çok daha rahatlatıcıdır. Fakat burada önemli olan, sizin ne hissettiğinizdir. Kimileriniz bu süreçte evlenmiş olabilir. Yeni yuvasına alışmaya çalışıyordur. Bazılarınız yeni bir eve taşınmıştır düzenlemelerde bulunuyordur. Kimileriniz iç dünyasına çekilmiş ilişkisini gözden geçiriyordur. Hangi durum olursa olsun, tarafsız ve adil bir bakış açısı altında hareket etmek ve karar vermek en doğrusudur. Sosyal ilişkilerinizi önemsemeli, karamsarlığa kapılmamalı, ilişkiyi kaybetmemek için aşırı özveride bulunmamalısınız. Düzgün bir ilişki yaşamak için önemli olan öncelikle kendinizi sevmeniz ve değerli bulmanız gerekir. Siz sürekli taviz gösterirseniz, karşınızdaki kişinin sizin için bir şeyler yapmasına gerek kalmaz. Oysaki sizler özel ve sevmesini bilen kişilersiniz. Yeri geldiğinde sesinizi çıkarmayı bilmelisiniz. Fakat bunu alınganlık veya kaprislilik şeklinde ifade etmeniz yanlıştır.

23 Ekim sonrası Aşk evinizde transitine başlayacak Güneş gezegeninin Akrep burcu seyri altında, sevdiklerinize hakim olma isteğiniz yükselebilir. İlişkisi olmayanlar bu enerji altında, kendilerini ön plana alarak seçimlerde bulunabilirler. Değişik zevkler, erotizm, tutkulu paylaşımlar ilgi alanınız içine girerler. Daha baskın tavırlar gösterebilirsiniz. Normaldeki hassasiyet yerini güçlenmeye bırakabilir. Cazibeniz ve çekiciliğiniz yükselir. Bu durum karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağlayabilir. İlişkisinde sorun olanların bu tarih sonrası dikkat etmesi gereken en önemli konu, ya hep ya hiç tavırları içinde olmamaları, benim dediğim olacak şeklinde davranmamalarıdır. Bu etki altında tutkularınız ön planda olduğundan kıskançlık duygunuza yenilmeniz ve yok yere sert tepkilerde bulunmanız mümkündür. Dikkatli olmak gerekiyor. Sizler değerlerinize sahip çıkan sevmeyi bilen kişilersiniz. Fakat bu tarihteki enerji nedeniyle istemeden de olsa kuruntulu davranabilirsiniz. Gizlilikleri merak duygunuz ön plandadır. Sevgilinizin bir hareketi veya bir sözü karşısında tepki gösterebilirsiniz. Sakin olmalı, dönemin yüksek enerjisini sadık ve düşünceli davranarak kullanmalısınız. İlişkisi olmayanlar Ekim ayındaki enerjiler sayesinde ay ortasına kadar, kendi içinizdeki dengeleri yerine oturtabilir, akılcı düşünerek gözden geçirmelerde bulunabilirler. Güneş Akrep burcunda seyrine başladığında aşkta güç, kararlılık, kazanma hırsı, derin kavrayış ve anlayış yükselir. Belli bir amacınız varsa ona ulaşmak için yeniliklerde bulunmanız mümkündür. Sizi motive edecek bir aşk kapınızı çalabilir. İlişkilerinizde kendi gücünüzü gösterebileceğiniz ve karşınızdaki kişi üzerinde güzel etkiler bırakabileceğiniz bir dönemdir. Ancak bu gücü doğru anlamda kullanmak için, tatminsizlik, güvensizlik gibi olumsuz duygulardan uzak durmak gerekir.

Satürn Terazi burcunun siz Yengeçlere olan etkisi:

Sevgili Yengeçler 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek Satürn gezegeni, başta yuvanız, aile bağlarınız, geçmişiniz olmak üzere, yerleşim ve aile kurmak gibi konularda da son derece etkilidir. Huzurlu ve sağlam bir düzen kurabilmeniz için öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmanız lazımdır. Bugüne dek edindiğiniz tecrübe ve dersleri şimdi geleceğiniz adına sağlamlaştırmak durumundasınız. Yerleşim konularında da etkili olacak bu enerji, alıştığınız düzenden koparak kendinize yeni bir düzen kurabilmeniz adına baskıda bulunacaktır. Tabi ki, bağlarına bu denli düşkün bir burcun mensubu olmanız çoğu zaman kendinizi baskı altında hissetmenize yol açsa da, son yedi yıldır öğrendiklerinizi uygulama vaktiniz gelmiştir. Aile büyüklerinizle alakalı konularda zorlu tecrübeler yaşanabilir. Fakat kendi ayaklarınızın üzerinde dimdik durmayı başarmanız lazımdır. Ev içinde yaşanan krizler bu zamanda ortaklaşa hareket edildiği takdirde çözüme kavuşabilir.

Küs olduğunuz büyüklerinizle tekrar bir araya gelebilirsiniz. Yuvanızla alakalı maddi ve manevi sorunlarınız bu dönemde güçlü işbirlikleri sayesinde son bulabilir. İş hayatınızdaki gelişmeler yeni bir düzen kurabilmeniz adına etkili olabilir. Bu süreçte benim size tavsiyem ne olursa olsun sabırlı olunuz ve asla yılmayınız. Unutmayalım ki, büyük başarılar ve hayattaki güçlü dönüşümler çalışarak, çaba sarfederek ve azimle yol alarak gerçekleşir. Bu enerjinin etkinliği altında yaşınız küçükse büyüklerinizin tecrübelerinden yararlanmayı ve sorumluluk almayı, evliyseniz yuvanıza sahip çıkmayı, bekarsanız bir yuva kurarak hayatınıza yeni bir yön vermeyi öğreneceksiniz. İlerlemiş yaşta olanlar evlatlarıyla bir arada yaşayabilir veya farklı bir düzen kurarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu süreç kariyerinizle ilgili mevzularda ciddi çıkışlarda bulunabilir, azimle yol alabilirsiniz. Ailevi veya ev yaşamınızla ilgili konularda bir bitiş, yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayabilir. Artık eskinin yenilenmesi zamanıdır. Yalnız bunun için bencil düşünmemeli, başkalarıyla paylaşımda bulunmalı ve yeniliklere açık olmalısınız.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu dönemde yukarıdaki konularda yapılacaklar veya bu tarihe kadar yapılanlar gözden geçirilir, eksikler tamamlanmaya çalışılır. Başlatılmış ve devam etmekte olan tüm planlar tekrar ele alınmalı, yılmadan düzenlenmeli ve ani yön değişikliklerinde bulunulmamalıdır.



Kaynak: Mynet

Benzer Konular

9 Mart 2013 / Misafir Burçlar
12 Temmuz 2012 / Misafir Burçlar
19 Ağustos 2008 / Misafir Taslak Konular
19 Ağustos 2008 / Misafir Burçlar
19 Ağustos 2008 / Misafir Taslak Konular