Arama

Karides Çiçeği Yetiştiriciliği

Güncelleme: 23 Temmuz 2018 Gösterim: 17.096 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
23 Nisan 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Karides Çiçeği Yetiştiriciliği

Ad:  karidesçiçeği4.jpg
Gösterim: 886
Boyut:  54.7 KB

Genel Özellikleri:


Anavatanı Meksika’dır. İç mekan süs bitkisi olarak yetiştirilir. Örtü yaprakları pas kırmızısı, pembe veya kırmızı-kahverengi, bir karides görünümündedir. Brakteler içindeki gerçek çiçekleri beyaz renkli ve gösterişsizdir. Tabiatta yaklaşık 60 türü bulunan Beloperone cinsinin başka süs bitkileri yetiştiriciliğinde önemli olan türleri B.atropurpurea, B.oblangata ve B.violacea’dır.
Sponsorlu Bağlantılar

İklim İstekleri:


13-21C’ler arası en iyi gelişmeyi gösterir. Kış aylarında sıcaklık 7C’nin altına düşmemelidir. %60-70’lik optimum nem miktarı gereklidir. Aydınlık güneşli; ancak yakıcı güneş ışığını doğrudan almayan yerlerde bulundurulmalıdır. Aksi taktirde yapraklarda yanıklar meydana gelir ve bitki zarar görür.

Üretimi:


John Innes saksı kompostu No.2 veya 3 ‘te iyi gelişir. Üretimi çelikle yapılır. Çelikler çiçekte olmayan yarı olgun sürgünlerin uçlarından 5-75 cm uzunluğunda olmak üzere Mart-Nisan aylarında hazırlanır. Alınan çelikler hacim olarak eşit miktarlarda turba ve kum karışımına dikilir. Ortam sıcaklığı 18C dolayında tutulursa, çelikler 2-3 hafta içerisinde köklenir.

Gübreleme:


Her 2-3 yılda bir Mart ayında saksı değiştirme yapılır. Mayıs-Eylül ayları arası haftada bir kez g/1 kompoze gübre verilir.
Ad:  çiç.JPG
Gösterim: 569
Boyut:  44.3 KB

Sulama:


Mart-Kasım aylarında bitkiye bol su püskürtülmesi gerekir. Kışın bitkilerin kurumasını önlemek için saksı toprağı hafif nemli tutulması gerekir.
BudamaToplu görünüşü muhafaza etmek için erken ilkbaharda hafif bir budama yapılır. Eğer çelik gereksinimi varsa tüm sürgünler yarılarından kesilmelidir.

Hastalık ve Zararlıları:


Önemli zararları Kırmızı Örümcek,Yaprak Bitleri,Beyaz sinek ve Unlu bitler’dir. Kırmızı Örümcekler, Akar adı ile tanınırlar. Çıplak gözle zor fark edilirler. Vücutları oval yumuşak ve yapılı, üzerlerinde seyrek uzun kıllar bulunur.
Akarlar, bitkilerin yapraklarının özellikle alt kısmını sokup bitki öz suyunu emerler.
Ayrıca emme sırasında salgıladıkları zehirli maddelerden dolayı yapraklarda beyaz, sarı ve kahverengimsi lekeler oluşur. Bitkinin yapraklarının tümünü kurutabilir

Son düzenleyen Safi; 23 Temmuz 2018 21:05
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
23 Temmuz 2018       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
karidesçiçeği
(Beloperone guttata ya da Justicia brandegeana), Acanthaceae familyasından süs bitkisi.
Sponsorlu Bağlantılar

Anayurdu Amerika’nın ılıman bölgeleri ve Batı Hint Adalarıdır. Yaklaşık 45 cm yüksekliğindeki bitkinin başaksı bir küme oluşturan mor benekli, beyaz, borumsu çiçekleri, demetlere karides görüntüsü veren kırmızımsı kahverengi bürgülerle (yapraksı yapılar) örtülüdür.
Alıntıdaki Ek 66855 Alıntıdaki Ek 66856 Alıntıdaki Ek 66857

SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

16 Mayıs 2011 / Misafir Ziraat
24 Kasım 2012 / buz perisi Ziraat
18 Haziran 2012 / _Yağmur_ Ziraat
18 Şubat 2010 / Misafir Ziraat
17 Şubat 2010 / Misafir Ziraat