Arama

Zebra Balığı (Danio rerio)

Güncelleme: 5 Nisan 2017 Gösterim: 21.561 Cevap: 2
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
1 Haziran 2008       Mesaj #1
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"

Zebra balığı

Ad:  Zebra balığı (Danio rerio).jpg
Gösterim: 1716
Boyut:  25.9 KB
Zebra balığı (Danio rerio), sazangiller (Cyprinidae) familyasından doğal yaşam alanı Asya olan, yaklaşık 4-6 cm boyunda, yumurtayla çoğalan bir balık türü yumurtalarına kendisi bakar genellike 80-180 arası yumurtlar diğer akvaryum balıklarıyla barışcıldır ama ciftleşme doneminde huysuzdur.

Sponsorlu Bağlantılar
Genetik araştırmalarda kullanılan, çok hareketli, barışçıl bir balıktır. Akvaryumda kolay çoğalır. Yüzecek geniş alan bulunduran, bitkilendirilmiş akvaryumları sever. Zebralar, sürü balıklarıdır. Akvaryumda grup halinde beslemesi gerekir. Hepçildir.
Brachydanio rerio ya da Danio rerio, zebra balığı veya zebra danio olarak da bilinir. Tropikal bir balıktır. Popüler bir akvaryum balığıdır.

Zebrabalığı Güneydoğu Himalayalar, Doğu Hindistan'da Ganj Bölgesi'nde, Pakistan, Bangladeş, Nepal ve Myanmar'da görülür. Çoğunlukla küçük akıntılar, pirinç tarlaları, kanallar gibi yavaş hareket eden sularda yaşarlar. Japonya, A.B.D. ve Avustralyada akvaryumculukta kullanılır. Colombiya'da doğal ortamda görülmüştür ama bunun sebebi büyük ihtimalle bir akvaryumdan kaçmış ya da bırakılmış olmasıdır.

Zebrabalıklarının floresan proteinleri vardır. Son zamanlarda genetiği değiştirilmek suretiyle üretilmiş olan yeşil floresans, kırmızı floresans ve sarı floresans yapan çeşitleri ticari olarak satılmaktadır.
Zebrabalığı, gelişme biyolojisi ve genetik çalışmalarında model olarak kullanılan bir organizmadır.
Son düzenleyen Safi; 13 Şubat 2017 17:55
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008       Mesaj #2
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Zebra balığı
Ad:  Zebrafisch.jpg
Gösterim: 797
Boyut:  56.6 KB

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen _Yağmur_; 5 Nisan 2017 13:44
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
5 Nisan 2017       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Zebrabalığı

Ad:  Zebra balığı.JPG
Gösterim: 474
Boyut:  42.2 KB

Akraba olmayan iki ayrı cinsten balıklara çizgili gövdelerinden ötürü verilen ortak ad. Bunlardan Cypriniformes takımının Cyprinidae familyasının Brachydanio cinsini oluşturan balıklar tatlı sularda yaşar. Bayağı zebrabalığı (B. rerio) Asya kökenli gözde bir akvaryum balığıdır. Uzunluğı 4 cm dolayında, gövdesi uzunlamasına lacivert ve gümüşsü çizgilidir.

Scorpaeniformes takımının Scorpaenidae familyasının Pterois cinsini oluşturan gösterişli balıklar Güneydoğu Asya kıyılarında yaşar. Bu balıkların gövdesi renkli dikine çizgilerle bezeli, yüzgeç dikenleri zehirlidir. Bu zehir bazen insanı öldürebilecek ölçüde güçlüdür. Tehlike karşısında, iyice genişlemiş göğüs yüzgeçlerini ve öbür yüzgeçlerini yelpaze gibi açarak kabartırlar. Tanınmış türlerinden Pterois volitans yaklaşık 30 cm uzunluğa erişebilir. Bu yörede aynı familyadan daha küçük ve renkli bazı türler de zebrabalığı adıyla tanınır.

MsXLabs.org & Ana Britannica
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

12 Mayıs 2013 / Pollyanna Genel Galeri
26 Şubat 2017 / Misafir Cevaplanmış
13 Şubat 2017 / Misafir Cevaplanmış
4 Haziran 2013 / ThinkerBeLL Zooloji
6 Mart 2015 / perlina Genel Mesajlar