Arama

Keten Kuşu (Carduelis linaria)

Güncelleme: 19 Ocak 2018 Gösterim: 3.632 Cevap: 4
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
2 Nisan 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
5972 Kopia20MokolagwaHJ 28129

Sponsorlu Bağlantılar
KETEN KUŞU
(Carduelis linaria)



«Keten kuşu» nun yurdu gerek Eski gerekse Yeni Dünyada orman sınırının güneyindeki soluk kuşakları içine alır. Bir kısım keten kuşları gög mevsiminde daha ılımlı enlenv lere inerler. Alplerde bu kuşlara benzer bir alt-tür bulunur.
Keten kuşu huzursuz, hareketli ve
zararsız bir kuştur. Öbür kuşlarla da barış içinde yaşar, kavga nedir bilmez. Kafes içinde kısa zamanda evcilleşir ve hareketliliği ve tırmameı-lıktaki ustalığıyle gözü oyalar.
Keten kuşu'nun alnı ile tepesi koyu kırmızı, kafasının arkası ve sırtı pas kahverengi üzerinde koyu kahverengi uzunlamasına çizgili, yanakları, gerdanı ve göğsünün yanları da kırmızı, karnı beyazdır. Kahverengi kanatları iki açık renk bantla süslüdür. Dişilerle yavrularda kırmızılık daha azdır. Keten kuşu'nun uzunluğu 13 santimdir




buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
4 Eylül 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Keten Kuşu (Carduelis linaria)
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

İspinozgillerden, külrengi ve esmer tüylü, güzel sesli, küçük kuş (Corduelis cannabina). Erkeğinin başı ve göğsü koyu kırmızı bezeklidir. Avrupa'nın her yerinde ve Akdeniz'de yaygındır. Asya ve Kuzey Amerika'da bulunur. Tarla ve çalılıklarda yaşar.

In science we trust.
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
20 Kasım 2012       Mesaj #3
iceslush - avatarı
VIP ETC
ketenkusu
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
25 Haziran 2016       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı

Keten Kuşu (Carduelis linaria)


Ad:  keten-kusu.jpg
Gösterim: 658
Boyut:  119.7 KB

Genel Özellikleri


Dişi keten kuşunun tüyleri kahverengi zemin üzerine koyu kahverengi çizgilidir. Erkek keten kuşunun ise sırtı kızıl kahverengi rengindedir. Ancak üreme mevsiminde tepesi ile göğüs kısmı parlak kızıl rengindedir. Keten kuşları, uzu kuyruklu olup 13 cm uzunluğunda bir boya sahiptirler. Kış aylarında diğer kuş süreleri ile birlikte görülebilir olan keten kuşu, 4 ile 7 yumurta bırakabilen bir kuş türüdür. İspinozgiller familyasına ait olan keten kuşu ötücü bir kuş türüdür. Yumurtalarında ufak noktacıklar, benekler bulunmaktadır. Keten kuşu, serçeyi anımsatsa da renk itibari ile daha hoş ve güzel bir görünüme sahiptir. Yılda iki defa ürerler ve yuva dişi keten kuşu tarafından iki gün içerisinde yapılır. Bu sürede erkekte sürekli olarak refakat etmektedir. Keten kuşları hemen hemen neredeyse bütün sezon çiftleşmektedir. 11 ile 14 gün arasında kuluçkaya yatmaktadırlar. Erkek ile dişi, kuluçkaya sırasıyla nöbetleşe yatmaktadırlar.

-Keten kuşunun (Carduelis cannabina) kanarya ile Melezlendirilmesi pek kolay bir melezlendirme olmamakla birlikte, dişi olarak kırmızı kanarya kullanıldığında elde edilen melez yavruların renklerinin güzelliği tüm çabalara değecek üstünlüktedir.

Keten kuşu, kuzey ülkelerinin şarkicisidir. Sonbaharda Akdeniz yöresine iner.

-derlemdir-
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
19 Ocak 2018       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

Kırmızı Alınlı Keten Kuşu!


Ad:  images (9).jpeg
Gösterim: 336
Boyut:  9.8 KB
Bilimsel adı, Carduelis flammea olan, İspinozgiller familyasından küçük kahverengi tüylü, kırmızı alınlı, uzunluğu 14 cm, erkeği pembe göğüslü ötücü kuş. 50 derece enleminin kuzeyindeki bölgelerde kayın ve söğüt ormanlarında yaşar. Kenevir kuşuna benzer. Kışın güneye göç eder.

Kaynak: Büyük Larousse

Benzer Konular

5 Mayıs 2010 / Pasakli_Prenses Üyeler Hakkında
31 Temmuz 2012 / Kral_Aslan Zooloji
2 Nisan 2009 / bi quan Taslak Konular
6 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
19 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular