Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Biyografiler > Dünyadan > Bilim ww
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 08-02-2008   #1 (mesaj-linki)
Alessandro Volta (Alessandro Volta Kimdir? - Alessandro Volta Hakkında)

Alessandro Volta

Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta, (d. 18 Şubat 1745 – ö. 5 Mart 1827). İtalyan fizikçi.

Günümüzden yaklaşık 2.000 yıl önce, eski Yunan bilgini Thales, bir kumaş parçasını fosil ağaç reçinesinden oluşmuş sarı bir kayaç türü olan kehribara sürterek, küçük elektrik kıvılcımları elde etmişti. Ama insanların bu gücü denetim altına alarak, düzenli bir elektrik akımı sağlayan pili üretmeyi başarmaları için aradan çok uzun bir zaman geçmesi gerekliydi.
1800'de Alessandro Volta, yaptığı ilk pile ilişkin ayrıntıları yayınladı. Volta pili belirli çözeltiler ile metal elektrotlar arasındaki kimyasal tepkimeden yararlanma yoluyla elektrik üretiyordu. John Frederick Daniell (1790-1845) gibi başka bilim adamları, elektrot yapımında farklı gereçler kullanarak Volta'nın tasarımını geliştirdiler. Günümüzün pilleri de aynı temel tasarıma dayanmakta, ama yapımlarında modern gereçler kullanılmaktadır.

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 30-04-2008   #2 (mesaj-linki)
Cvp: Alessandro Volta (Alessandro Volta Kimdir? - Alessandro Volta Hakkında)

MRB BEN YAZDIM BUNU HOCA BANA 100 VARDİ:
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
alessandra volta, alessandra volta hayatı, alessandro volta, alessandro volta hayatı, alessandro volta kimdir, alessandro volta nın hayatı, alessandro voltanın hayatı, volta hayatı, volta kimdir, voltanın hayatı,
Alessandro Volta (Alessandro Volta Kimdir? - Alessandro Volta Hakkında) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Alessandro Costacurta (Alessandro Costacurta Hakkında) Misafir Spor ww 1 02-08-2008 23:14
Alessandro Altobelli (Alessandro Altobelli Kimdir? - Alessandro Altobelli Hakkında) eXcaLLaNT Spor ww 0 27-06-2008 18:29
Alessandro Nesta (Alessandro Nesta Kimdir? - Alessandro Nesta Hakkında) KisukE UraharA Spor ww 1 01-03-2008 20:44
Alessandro Manzoni (Alessandro Manzoni Kimdir? - Alessandro Manzoni Hakkında) jarule Edebiyat ww 0 16-01-2008 17:01
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 10:46Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2008 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.11481810 saniyede (60.26% PHP - 39.74% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz