Cep Telefonu Alırken Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > Cep Telefonları (Mobil Dünya)
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 05-03-2007   #1 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cep Telefonu Alırken

Cep Telefonu Alırken..

Hepimizin bir cep telefonu var ve bu cep telefonu artık yaş**ımızın ayrılmaz bir parçası. Farklı insanlar, farklı gereksinimler, farklı ortamlar, farklı zamanlar için farklı farklı özelliklere sahip farklı marka cep telefonları var. Cep telefonları daha nitelikli hale geldikçe fiyatları da yükseliyor. Bu nedenle cep telefonu satın almadan önce, nasıl görünen bir cepe telefonu istediğiniz, hangi özelliklere sahip olmasına gereksinim duyduğunuz üzerine düşünmenizde fayda var.

Cep telefonu alırken neleri göz önüne almalıyım?
  • Fiziksel özellikleri; rengi, ağırlığı, boyutları
  • Hangi GSM şebekelerini desteklediği
  • Ajandası olup olmadığı
  • Alarmı olup olmadığı
  • Titreşim özelliği olup olmadığı
  • Eller serbest (hands free) seçeneği olup olmadığı
  • Ses kaydı yapıp yapamadığı
  • Bas konuş özelliği olup olmadığı
  • Bekleme süresinin, konuşma süresinin ne kadar olduğu
  • Pil türü
  • Blue tooth özelliği olup olmadığı
  • GPRS özelliği olup olmadığı
  • Kızıl ötesi özelliği olup olmadığı
  • Kamerası olup olmadığı; varsa, kameranın çözünürlüğü, videoları sesli mi sessiz mi kaydettiği, video oynatıp oynatamadığı
  • MP3 çalıp çalamadığı
  • Radyosu olup olmadığı
  • Polifonik ve mp3 melodileri destekleyip desteklemediği
  • Telefon hafızasının büyüklüğü, telefon rehberi hafızasının büyüklüğü
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 05-03-2007   #2 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: Cep Telefonu Alırken

cep telefonu alırken dikkat

bu iletiyi az önce anet haber sunucusu tüketici bölümünde okudum ve şok oldum. iletiyi yorumsuz bir şekilde gonderiyorum. Merhaba, 1,5 ay öncesinde Tunalı Hilmi'deki Bıdık LTD.ŞTİ isimli Turkcell bayiinden Ericsson T65 cep telefonu aldım.Peşin 320 milyon olan telefonu taksit kartla 390 milyona aldım. Alırken kutusu açıktı. Bunu telefonu göstermek için açtık dediler. Yani sıfır telefon dediler.Ben de herhangi bir yerden almadığımı (maltepe pazarı gibi) düşünerek inandım. 1 hafta sonra ekranında kıl farkettim ve telefon da kendi kendine kapanmıştı. Bayiye gittiğimde yazılımsal bir sorun kapanması dedi ve Garantisi ile bunu KVK da yaptırabileceğimi söylediler.Ben de inandım. Fakat çok rahatsız etmediği için garantiye gitmedim.. Ne zaman kapanmaların sayısı arttı ve durup dururken mesaj gönderemem sorunu başgösterdi en iyisi gideyim dedim. KVK'ya gittiimde bu telefon tamir edilmiş dendi. Şarj bölümüne kağıt sıkıştırılmış.Ben de yaptırtmadım ve bayiye gittim. Çok merkezi bir yerde olan bu firmaya girdiğimde sorumu anlattım. Bana yeni diye tamir ediliş telefon vermişsiniz dedim. Sahibi bana bi birşey yapamayız, 1,5 aydır nerdeydin dedi. Ben de bunu ancak sizin çözebileceğiniz , çünkü sizden aldığımı söyledim. Büyük bir tepkiyle karşılaştım. Çık şirketimden dedi. Ben de TUKDER'e bildireceğimi söyledim, ve çıkarken teknik servis elemanı kapının orda beni arkamda itti. Sonra yere düştüm, napıyorsunuz demeye kalmadan sahibi de dahil tam 6 kişi yerde beni tekmelemeye başladı . Yaklaşık 5 dakika ayağa kalktıkça hepsi saldırdı. Herkes şok bir şekilde olayı izliyordu. Yerden kalktığımda bir daha buraya gelme dediler. Emniyete gidip , Adli tıptan 2 gün işgörmez raporu aldım ve davacı oldum. Sizin anlıyacağınız Satış yapana kadar iyisiniz. Kazıklandığınız anlayınca saldırarak susturmaya çalışacaklarını sandılar. Bu olayın peşini bırakmayacağım.. Hepimiz susarsak bunların eşkiyalıkları daha da artacak. Orda olayı izleyenlerdeki korkuyu gözlerinden gördüm. Bu eşkiyalar başka türlü arınmaz
Eski 13-03-2007   #3 (mesaj-linki)
Silent - avatarı

Bilgilendirme İçin Saol
Eski 16-06-2007   #4 (mesaj-linki)

bu bilgin için çooook teşekkür ederim san
Eski 20-06-2007   #5 (mesaj-linki)
gadget - avatarı

Cep Telefonunu ne amacla kullanacagınıza baglı

Eger yapamayacagım sey kalmasın istiyorsanız symbian işletim sistemli telefon alacaksınız...

Bir symbian işletim sistemine sahip telefon neler mi yapabilir ?

İnternette gezebilirsiniz...
Maillerinizi kontrol edip mail atabilirsiniz...
Msn yahoo farketmez messenger'a baglanabilirsiniz...
Film izleyebilirsiniz...
Mp3 dinleyebilirsiniz...
Program bile yazabilirsiniz ...
Her türlü oyunun en kalitelisini oynayabilirsiniz ...

Şöyle söyliyim siz ne yapmak istediginizi söyleyin nasıl yapacagınızı söyliyim...
Bu derece yani ne isterseniz yapabilirsin...

Telefonla fazla bi işim olmaz diyosanız java işletim sistemli tavsiye ederim

Java işletim sistemli telefonlar ile bu saydıklarımı yapabilmeniz icin telefonu alırken hepsini tek tek sormanız gerekir
bunu yapabilir mi ya bunu ya şunu ... etc

Görülen o ki telefon alırken symbian işletim sistemli telefon almak daha mantıklı...
Çünkü yapamayacagı sey yok...
Eski 09-08-2007   #6 (mesaj-linki)
kartallar

paylaşım için saolun
Eski 24-08-2007   #7 (mesaj-linki)
BySeuS - avatarı

Ben size bi konuda danısacağım telefon alıcağım fakat karar veremedi aklımda 3 telefon var biri samsung u700

diğeri sony w850i

sonuncusu n73

simdi gelelim asıl konuya bu üçlü arasında en zayıf olan samsung ama bana sesi ve videosu en iyi olan lazım sony için 2mp ama cok ii diyolar sesini bilmiyorum w810i gibi ise kalsın yani n73 dende symbian die vazgecemiyoruz ancak cok sorun cıkartıyorlar yavas calısıyolar ben napim kullanan varsa bu telden bana bi fikirde bulunurmusunuz...
Eski 28-08-2007   #8 (mesaj-linki)
civat - avatarı

teşekürler bilgin için
Eski 29-08-2007   #9 (mesaj-linki)
arrjin - avatarı

bilğilerin teşekürler
Eski 29-08-2007   #10 (mesaj-linki)
kej23

ARKADAŞIM GERÇEKTEN BİŞEYLER YAPABİLECEKSEN SONUNA KADAR YAP BUNLARDAN FAZLA OLMAYA BAŞALAMIŞ ALLAH İNSANI BUNLARA RAST GETİRMESİN
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Cep Telefonu Alırken Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Cep Telefonu Programları mcexalans Cep Telefonları (Mobil Dünya) 6 04-04-2009 13:51
Ev Telefonu Messenger'da harun0303 Diğer MSN Messenger Programları 0 22-10-2008 22:03
Ayakkabı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler kompetankedi Moda 6 18-10-2008 01:50
Benzinli Taşıt Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar RuffRyders Otomobiller - Arabalar 1 25-08-2008 20:47
İkinciel Otomobil Alırken Dikkat Edilecek Hususlar RuffRyders Otomobiller - Arabalar 1 08-04-2007 13:14