| | #1 (mesaj-linki) | |
| Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Cemal Safi 1938 yılında Samsun’da doğdu İlk ve ortaöğrenimini orada tamamladı. Şiire ilgisi küçük yaşlarda başladı. Ancak 40 yaşına dek fazlaca dışa açılmadı. 1978 yılından değişik çevrelerde duyulmaya başladı. Başta sevgi olmak üzere hemen her konuda şiir yazmaktadır. Ayrıca taşlamaları geniş çevrelerde bilinip okunmaktadır. Şiirlerinin yaklaşık 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere 150 kadarı bestelendi. Bunlardan Rüyalarım Olmasa ve Vurgun adlı şiirleriyle 1990 ve 1991’de yılın şairi seçildi. Her yıl Akçay Şairler ve Bestekarlar Şenliğini düzenleyerek şiire olan katkısını sürdürmektedir. Şiirlerinin bir bölümünü topladığı, Vurgun (1978), Sende Kalmış (2000) ve Kıyamete Kırk Kala (2002) adlı kitapları yayımlandı. Bulunur Çeker gibi bakma hançeri kından Senin de canını yakan bulunur Senin de bir zalim gelir hakkından Sana da bir kurşun sıkan bulunur Aşkımın ahıyla tutuşur yakan Alıcı kuş kadar sürmez fiyakan Senin de gözünü yaşlı bırakan Senin de boynunu büken bulunur Merhamet olmazsa kalp kiracında Tahtın da kurtarmaz seni tacın da Bir kara sevdanın darağacında Seninde ipini çeken bulunur Edemezsin İş işten geçmeden gel de söz dinle Sen benim aşkımla başedemezsin Ben sarhoş gezerken senin derdinle Sen kendi gönlünü hoş edemezsin Gül sefa sürse de bülbül çilerken Bin pişman olmaz mı rengi solarken Ben sana dört mevsim bahar dilerken Sen benim yazımı kış edemezsin Fırtına biçersin ey rüzgar eken Borcunu faizle öder geciken Sen benim gezdiğim yolları diken Yattığım yatağı taş edemezsin Gülersin aşığı yedekte sayıp Yetmez mi arından verdiğin kayıp Kınalı kekliğim elde var deyip Sen beni kafeste kuş edemezsin Kapılma hayalin renk akışına Ağlarsın gerçeğin can yakışına Ben kurban olurken bir bakışına O canım gözleri yaş edemezsin Aklını başına topla da vazgeç Gel beni dinle de vuslata gün seç Sen benim elime mecbursun er geç Bahtımı Mecnun’a eş edemezsin Fotoğraf: Bekir Karadeniz . Son Düzenleyen Kral_Aslan; 31-01-2008 @ 12:57. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi Bakırköyden Mektup Var Sensizdim kendime bir iş aradım, Baştan savıp asabımı bozdular. Hatırşinas dostlarıma uğradım, Sağolsunlar müdür beye yazdılar. Müdür bey gerçekten yufka yürekmiş, İşim inşaatta kazma kürekmiş, Bir sağlık raporu almam gerekmiş, Tam teşekkül hastaneye yazdılar. Yağışlı gözümün hazan çağı da, Olur olmaz yerde başlar ağıda, Sinir servisine giden kağıda, Aklından zoru var diye yazdılar. Bir saat anlattım tek bir buseni, Doktorlar efsane sandılar seni, Belki de alaya aldılar beni, Belki palavracı diye kızdılar. Bir ara sensizlik krizim tuttu, Bilmem ki o anda ne olup bitti. Hekimler heyeti havale etti, Acil vak’a Bakırköy’e yazdılar. Bu çağda bu sevda abes dediler, Cezası çelikten kafes dediler, Ben kime ne yaptım,ne istediler, Bana bu çukuru niye kazdılar. Burda ne sen varsın, ne de bir iş var, Üç adım voltalık gidiş geliş var. En ayıp sözlerle kaplı dört duvar, Bunca küfrü kime ,niye yazdılar. Açmak için zahmet etme zarf açık, Hala bana sevgin varsa birazcık, Mektubumu alır almaz yola çık, Gözyaşlarım bir acayip azdılar, Gözyaşlarım bir acayip azdılar. Cemal Safi | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Git Güle Güle Dudağından onmaz derdi kaptığım Gözümde gönlümde ilah yaptığım Sevmek ne demek haşa taptığım Çıktım yörüngenden git güle güle Galipsin ödülü hak ettin yeter Saçımı sakalımı ak ettin yeter Çekil git, canıma tak ettin yeter İstemem, görünme düşümde bile Çıktım yörüngenden git güle güle Benden beter aşka duçar ol emi Daha da çaresiz naçar ol emi Dilerim dünyada gör cehennemi Sende muhannetten merhamet dile Çıktım yörüngenden git güle güle Kara gözlerinden dinmesin biran Kanlı yaş, daima yaslı gibi yan Erme muradına, Aslı gibi yan Dile destan olsun, çektiğin çile Çıktım yörüngenden git güle güle Dönmeği deneme gözümde yoksun Gönlümde, özümde sözümde yoksun Günahıma giren, zehirli oksun Çıkarttım kalbimden, attın yad ile Çıktım yörüngenden git güle güle Cemal Safi | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Ne Kaybederdin Bir günah işledim bin af diledim Üstünde durmasan ne kaybederdin? Hemen her fırsatta bir tokat gibi Yüzüme vurmasan ne kaybederdin? Neyin eksilirdi beni affetsen ? Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen ! Ne olur birazda bizden bahsetsen Hep onu sormasan ne kaybederdin? Evli olmasakta keyfe kederdi Gönül nikahımız bize yeterdi Şeytana uyupta bu kadar derdi Başına sarmasan ne kaybederdin? Yakamı tutmasan yargılar gibi Ahiret gününde sorgular gibi Her yerde hatamı sergiler gibi Önüme sermesen ne kaybederdin? Üstüme gelmesen sıkana kadar Üzmesen canımdan bıkana kadar Dağ gibi sabrımı yıkana kadar Dilini yormasan ne kaybederdin? Kanattın yaramı günbegün deşip Paramparça oldun gözümden düşüp Çılgın seller gibi haddini aşıp Üstüme varmasan ne kaybederdin? Hiç şansın kalmadı dönsende geri Yitirdin verdiğim bütün değeri Aşkına emanet ettiğim yeri Bu kadar kırmasan ne kaybederdin? Cemal Safi | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Başkentin Ufkunda Vakit sensiz gecen günün ertesi, Sustu tüm kuşların sen şakrak sesi, Zevk sefa mevsimi, yas neyin nesi? Nedendir matem durup dururken? ... Titriyor şebnemler, gül üşür gibi, Bülbüller derdimi bölüşür gibi. Hayalin halime gülüşür gibi, Kollarım boşluğu sarıp dururken... Bendim mutluluktan ucan güvercin, Düşler ülkesinden gelen habercin, Avcılardan uzak bir yuva için, Toz pembe hayaller kurup dururken... Gel gör ki kaderin kara yelleri, Yıktı gönlümdeki tüm emelleri, Kapımın ecelin soğuk elleri, Vakitli vakitsiz vurup dururken... Aşk ne imiş görsen de dönsen de geri! Ah! Bir gizli girsen de içeri! Hasretin elinden kanlı hançeri, Üstüme üstüme varıp dururken! .... Her aksam kaybolup gün batışında, Beni arıyorum senin dışında, Hasta kalbim hala her atışında, Her nefeste seni sorup dururken! ... İçtim derdalan’ın ilk bardağını, Sıklamen süslerken Elmadağı 'nı. Görüyor gibiyim kor dudağını, Başkentin ufkunda durup dururken... Cemal Safi | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Alışamadım Sen geçtin yine ben sınıfta kaldım; Bir türlü yanına ulşamadım. Sevda sınavından teşekkür aldım; İhanet dersine çalışamadım... Gözlerim kapansa uykusuzluktan, Korkarım hocama saygısızlıktan, Bir örnek istedi duygusuzluktan; Seni diyecektim konuşamadım... Vefasız olmayı bilmedim diye, Adını kalbimden silmedim diye, Okuldan atıldım gülmedim diye; Tebessüm etmeye alışamadım... Cemal Safi | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında)Cemal Safi Cemal Safi, şair.1938 yılında Samsun'da doğdu. Babası merhum Mehmet Safi, annesi merhume Ayşe Safi'dir. Öğrenimine Sakarya İlkokulu'nda başladı. Samsun Sanat Okulunda son verdi. Cemal Safi evli ve üç çocuk babasıdır. İlk şiirlerini Orhan Gencebay besteledi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl ard arda yılın şairi seçildi. 1990 yılında müzikli bir şiir kasedi çıkardı.1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, Vurgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış 'tır. Şairin bu güne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, 150 civarında şiiri bestelendi. Şair, yaz aylarını geçirmekte olduğu Akçay'da her yıl Akçay Şairler ve Bestekârlar Festivali 'ni organize etmektedir. Bazı Şiirleri : Ya Evde Yoksan 1948 Tek Hece(Aşk) 1948 Fatih'te Bir gün 1948 Sevenler Sokağı 1948 Kaderim Alınyazım 1948 Yalnızlık Çekilmez Oldu 1949 Hayatım Geçiyor 1949 Kaynak: Vikipedi | |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Gönül Nikahı İlk görüşte başlar, kalplerde telaş Çok erken kıyılır gönül nikahı Sevgiyi yudumlar, göz yavaş yavaş Bakarken kıyılır gönül nikahı... Beklenen karşına çıkar bir sabah, Belki yeşil gözlü, belki simsiyah, Daha ilk gürüşte yürekten bir ah, Çekerken kıyılır gönül nikahı... Neler uydurursun gör daha neler Nice mazaretler, ne bahaneler Kederli gözlerden billur taneler, Dökerken kıyılır gönül nikahı... Alnında sevecek yazdıktan sonra Eninde sonunda senindir sıra Bir vesile olur kibrit sigara Yakarken kıyılır gönül nikahı Düşürür sevdaya yaşı onücü Tanımaz günahı, kanunu, suçu Gururun belini sevginin gücü Bükerken kıyılır gönül nikahı... Cemal Safi | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Beni Sevmeni İstiyorum Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlama,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımın değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa! Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Cemal Safi | |
|
| | #10 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Gönül Ben sana uymazsam ağrımaz başım, Sayende gülecek yüzüm yok gönül. Nereyi yıkmadı benim gözyaşım, Nerede hıçkırık izin yok gönül. Yeni bir afet mi girdi düşüne? Hadi Allah versin çek git işine, Bir fettan gözlünün düşüp peşine, Derbeder olmaya luzüm yok gönül. Ne bana cilve yap, ne yalvar yakar, Yerimde kim olsa usanır bıkar, İstersen karşıma huriler çıkar, Vallahi billahi gözüm yok gönül. Son diye söz verdin her seferinde , Vefa yok ,ne Aynur, ne Ayfer’inde, Hayırsız Nur’unda Nilüfer’inde, Emelim ,özlemim, arzum yok gönül . Seni çöle çevirmeye mahkumum, Ne bir gülüm olsun, ne bir zakkumum, Çoktandır başladı ,yaprak dökümüm, Takvimde baharım,yazım yok gönül. Nerede görülmüş ,güldüğüm nerde, Nerede başımı sokmadın derde, Her aşkta hüsranla kapandı perde, Artık o tarakta bezim yok gönül. Kapandı sevdanın dönemi bence, Kalmadı Leyla’nın önemi bence, Gene mi özendin gene mi gence, Sana söyleyecek sözüm yok gönül. Cemal Safi | |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
| cemal safi biyografi, cemal safi hayati, cemal safi kim, cemal safi kimdir, cemal safinin hayati, |
Cemal Safi (Cemal Safi Kimdir? - Cemal Safi Hakında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Cemal Safi - Kainatın Ulu İmparatoru | Blue Blood | YouTube'dan Seçmeler | 2 | 22-07-2008 00:20 |
| Cemal - Cemal Nedir - Cemal Hakkında | MaRCeLLCaT | X-Sözlük | 0 | 19-03-2008 23:45 |
| Safi - Safi Nedir - Safi Hakkında | asla_asla_deme | X-Sözlük | 0 | 17-12-2007 22:20 |
| Cemal Kamacı (Cemal Kamacı Kimdir? - Cemal Kamacı Hakkında) | kompetankedi | Spor tr | 1 | 25-11-2006 21:47 |
| Cemal Madanoğlu (Cemal Madanoğlu Kimdir? - Cemal Madanoğlu Hakkında) | Asi-BeL | Siyaset tr | 0 | 17-11-2006 14:15 |