Arama

Pamukkale Efsanesi

Güncelleme: 27 Kasım 2017 Gösterim: 67.560 Cevap: 0
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
2 Şubat 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe

Pamukkale Efsaneleri

Ad:  45.jpg
Gösterim: 2226
Boyut:  25.7 KB

Pamukkale ile ilgili anlatılan efsaneler şöyledir:
Sponsorlu Bağlantılar

İlk efsane:


Bir kralın kızı varmış. O kadar çirkinmiş ki herkes ondan kaçıyormuş. Kız sonunda dayanamayıp saraydan kaçmış. Yolda bir çoban görmüş, onunla evlenmişler.
Bir gün çoban koyunları otlatmaya gitmiş. O sırada kız da bir tepede ağlıyormuş "ben çok çirkinim" diye. O sırada kız dengesinin kaybedip düşmüş. Bir süre düştüğü suyun içinde baygın halde kalmış. Suyun içi tortu doluymuş. Kız kendine gelip de aynaya baktığında dünyalar güzeli olduğunu farketmiş.

Bir diğer efsane:


Eşsiz güzellikteki çoban Endymion, sürüsünün ortasında uyurken Ay tanrıçası Selene, işte bu alanda ona doğru inmiş. Çoban, Selene ile beraberliklerinin mutluluğu ile ineklerini sağmayı unuttuğundan, bol miktardaki sütleri etrafa dökülüp yayılmış.
Yerdeki süt, uzaktan bakılınca, hala, döküldüğü yerde durmakta ve bu manzara insanları hayal alemine götürmektedir. Fakat biraz yaklaşınca, bunun akmakta olan fakat birdenbire soğuğa yakalanıp donan bir su olduğu düşünülür. Tamamen yanına gidince ise bunun bir hayal olduğu, görünen şeyin bir taş tabakasından başka bir şey olmadığı anlaşılır. İşte bu tabaka eşsiz travertenlerdir.

Başka bir efsane:


Çok eskiden Çökelez Dağı eteklerinde yaşayan, fakir oduncu bir aile varmış. Bu ailenin kızı, o kadar çirkinmiş ki erkek çocuk anneleri onu görünce yollarını değiştiriyormuş. Fakirliği, genç kızın umurunda bile değilmiş ama çirkinliği canına tak etmiş. Çökelez Dağı'nın eteklerinden kendini boşluğa bırakmış.
Su ve tortu dolu havuza hızla düşmüş. Burada uzun süre suların içinde baygın kalmış. O esnada bu su o çirkin kızı güzelliğe boğmuş. Oradan geçmekte olan Denizli Beyi'nin oğlu, kanlar içinde güzel kızı görmüş. Atına oduncu kızı alıp evine götürmüş. Kız iyileşmiş ve evlenmişler. O günden sonra kadınlar güzelleşmek için bu ılıcaları ziyaret etmeye başlamış. O gün bu gündür güzelleşmek isteyen tüm kadınlar bu suyun içine atarlar kendilerini.

Son düzenleyen Safi; 27 Kasım 2017 03:18
In science we trust.

Benzer Konular

2 Ekim 2014 / Ziyaretçi Cevaplanmış
3 Ekim 2008 / Tiglon Taslak Konular
2 Nisan 2011 / Misafir Cevaplanmış
22 Mayıs 2016 / FeaRLeaKeRs Genel Mesajlar
10 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular