Arama

Hayatımızı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler - Sayfa 2

Güncelleme: 19 Şubat 2014 Gösterim: 102.057 Cevap: 56
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
12 Mayıs 2006       Mesaj #11
kambis - avatarı
Ziyaretçi
*Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz

Sponsorlu Bağlantılar
*Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.

*Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin

*Buzdolabınızdaki mantarlarınızı kurumuş bir halde mi buldunuz? Bunları su yerine bir miktar bira içinde bekletirseniz, yeniden canlandıklarını göreceksiniz.
Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin.


Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.

Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.
Son düzenleyen Blue Blood; 17 Haziran 2006 07:16
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
14 Mayıs 2006       Mesaj #12
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar
Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.

Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz.

Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon.

Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.

KafKasKarTaLi - avatarı
KafKasKarTaLi
Ziyaretçi
14 Mayıs 2006       Mesaj #13
KafKasKarTaLi - avatarı
Ziyaretçi
Klimanin sağlıklı ve ekonomik kullanımı
Yaz aylarında kullanılan klimalarla ilgili olarak yetkililer, kullanıcıların bazı kurallara uymaları halinde klimalarını en sağlıklı ve ekonomik olarak kullanabileceklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mete Kalyoncu, klima kullananların bazı kurallara uymaları halinde klimalarını en sağlıklı biçimde kullanabileceklerini belirterek, "Klimaların montajı ve bakımı kesinlikle yetkili servisler tarafından yapılmalıdır. Pencere tipi, split ve portatif klimaların hava filtreleri belli aralıklarla temizlenmeli, klima şartlara ve sağlık koşullarına uygun olacak şekilde ayarlatılmalıdır. Yazın oda sıcaklığının dış sıcaklıktan 7-8 derece düşük olması yetecektir" dedi.

Gerek iç gerekse dış tarafta hava sirkülasyonunu engelleyecek bir cismin olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini de dile getiren Mete Kalyoncu, "Soğutulan mekana dışarıdan güneş ışığı çok giriyorsa perde, panjur vb. ile güneşten gelen ısı mümkün olduğu sürece kesilmelidir. Duvar, taban, tavan ve pencereler ısı yalıtımlı olmalıdır. Klima kullanılan odanın kapı ve pencereleri kapalı tutulmalıdır. Klima mutlaka doğru biçimde kullanılmalıdır. Yanlış kullanım sonucu sinüzit olan insanlarda göz dibi iltihabı ve akciğer problemleri görülebilmektedir. Ayrıca nemlendirme bölümlerinde üreyen küf mantarları alerjik zatürreeye neden olabilmektedir" şeklinde konuştu
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
15 Mayıs 2006       Mesaj #14
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Salça ve keççap lekesini yok etmek için sıcak su ile gliserini eşit miktarlarda karıştırın. Kumaşı bir saat boyunca bu karışımda beklettikten sonra her zaman kullandığınız deterjan ile yıkayın.
Terleme lekesi beyaz kumaşta ise oksalik asitle silin, durulayın, sonra oksijenli su ile
silin. Nazik kumaşta ise hafif amonyaklı veya limonlu su ile silin.Yünlü kumaşta kumaşı
birkaç saat sirkeli soğuk suda beklettikten sonra lekeyi temizleyebilirsiniz.
Son düzenleyen Blue Blood; 17 Haziran 2006 07:16
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
16 Mayıs 2006       Mesaj #15
kambis - avatarı
Ziyaretçi
.
Pratik ilgiler

Kasar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin.

Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun.

Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir.

Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin.

Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.

Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz.

Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.
Son düzenleyen Blue Blood; 17 Haziran 2006 07:17
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
17 Mayıs 2006       Mesaj #16
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Kristallerin isil isil parlamasi için, yikadiktan sonra durulama sirasinda sirkeli suya batirin. Göreceksiniz bardaklariniz, kadehleriniz piril piril olacaktir.

nokta3Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

nokta3Parlakligini yitirmis bir sürahiye eski halini kazandirmak için yarisina kadar yirtilmis gazete kagidi doldurun, üçte birine de sicak su doldurup sıkı sıkı sallayın.

nokta3Teflon tavalar, tencereler çok kullanilmaktan ötürü zamanla sararir. Bunu önlemek için zaman zaman, içine su biraz da çamasir suyu koyduktan sonra atesin üstünde kaynatin. Indirince de önce sicak, sonra da soguk suyla iyice durulayin. Teflonunuzun sari rengi kaybolacaktir.

nokta3Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu? Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
20 Mayıs 2006       Mesaj #17
kambis - avatarı
Ziyaretçi
Makarnanın...haşlama suyuna bir, iki bas soğan, havuç v.b.sebzeler koyarsanız daha lezzetli olacağını göreceksiniz

Pastaların... üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın.

Kek yaparken... karıştırmak için kullandığınız kasığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kasığı kullanmadan önce süte batırın.

Domatesleriniz... tazeliğini yitirmeye başladıysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin.

Soğanı... akan bir musluğun yanında doğrarsanız, gözleriniz daha az yanar.

Sarımsağın kabuklarını... daha kolay ayıklamak için bıçağın sırtı ile hafifçe ezin.
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
21 Mayıs 2006       Mesaj #18
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Sigara kulluklerini ...tuzla silerseniz piril piril olur.


Cesitli esyalarin ustundeki ...etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.


Cay Lekesi ...Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.
kambis - avatarı
kambis
Ziyaretçi
22 Mayıs 2006       Mesaj #19
kambis - avatarı
Ziyaretçi

Yoğurdun suyu... birkaç gün içinde kendiliğinden ayrılır.İçindeki vitaminler suyuna geçtiğinden, yerken yoğurdu mutlaka suyuyla karıştırmalısınız.

Patatesleri kızartmadan ...önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladıktan sonra tavaya atin. Daha az yağ çekerler.

Sebze pişirirken... yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Sebzeler haşlanarak ...kullanılacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlayacaktır.

Soğan kavururken... pişirmeye başlamadan önce biraz un serperseniz kararmasını önlemiş olursunuz

Patatesin pişirme... suyuna bir kasık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.

Havuç...daima kaynar suya atılır, piştikten sonra hemen soğuk suya tutun, rengini muhafaza eder.
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
25 Mayıs 2006       Mesaj #20
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Elbisenizdeki fondöten lekesini, etere batırılmış bir bezle sildikten sonra sabunlu suyla yıkayın. Leke yok olacaktır.
Salça ve keççap lekesini yok etmek için sıcak su ile gliserini eşit miktarlarda karıştırın. Kumaşı bir saat boyunca bu karışımda beklettikten sonra her zaman kullandığınız deterjan ile yıkayın.
Terleme lekesi beyaz kumaşta ise oksalik asitle silin, durulayın, sonra oksijenli su ile
silin. Nazik kumaşta ise hafif amonyaklı veya limonlu su ile silin.Yünlü kumaşta kumaşı
birkaç saat sirkeli soğuk suda beklettikten sonra lekeyi temizleyebilirsiniz

Benzer Konular

24 Ekim 2012 / Gabriella Sağlıklı Yaşam
7 Mayıs 2014 / aybüke Soru-Cevap
14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular