Sosyal Adalet (Fıkra)
19-06-2008 11:24 SaKLI tarafından yazıldı
Bundan bir kaç on yıl önce genç bir Türk işadamı Güney Afrika'da iş gezisinde. Her şey umduğundan daha başarılı ve çabuk gelişmiş. Sözleşme bile imzalanmış. Dönüsüne tam bir gün var.
Büyük sinemalardan birinin önünden geçerken dikkatini "Ghandi"filmi çekiyor.
Beyefendi, siz yabancısınız galiba?
Evet, nereden anladınız?
- Burada beyazlar kuyruğa girmezler, onlar doğrudan gişeye gider biletlerini oradan alırlar.
Adam biraz mahcup, tüm kuyruğu geçip gidiyor gişeye. Evet.beyazlar için ayrı bir pencere:
- İyi günler efendim, bir koltuk rica ediyorum,arkadan ve ortadan lütfen.
Gişedeki kız şaşkın:
- Beyefendi, siz yabancısınız galiba ?
- Evet, nereden anladınız?
- Burada beyazlar, koltukta değil, balkonda otururlar.
- Peki bir balkon lütfen.
Adamcağız, balkonda filmi seyretmeye devam eder etmesine de, Güney Afrika'da bizim sinemalar gibi "Frigo buz, Frigo buz" uzun uzun aralar yok ki; sıkışır. Etraf karanlık, herkes filmi izliyor, dayanamaz Ve ayağa kalkmaya karar verir. Tam kalkacak, yandaki sorar:
- Nereye beyefendi?
- Hiiç... Tuvalete..
- Evet, ama nereden anladınız?
- Burada beyazlar, tuvalete gitmez ki, balkondan aşağı işeyiverirler. Adam iyiden iyiye şaşkın, tek güvendiği etraftaki karanlık.
Balkonun korkuluklarına dayanır ve tam çisini ederken,aşağıdan bir zenci seslenir:
- Heeey yabancııı...!!!
Adam iyiden iyiye şaşkın, karanlıkta ve sadece çisinden tanındığı için ürkmüş...
Aşağıdaki devam eder:
- İnsan sadece birinin kafasına etmez ki, şöyle bir serpiştirir. Bu memlekette sosyal adalet var, sosyal adalet!...
Büyük sinemalardan birinin önünden geçerken dikkatini "Ghandi"filmi çekiyor.
Beyefendi, siz yabancısınız galiba?
Evet, nereden anladınız?
- Burada beyazlar kuyruğa girmezler, onlar doğrudan gişeye gider biletlerini oradan alırlar.
Adam biraz mahcup, tüm kuyruğu geçip gidiyor gişeye. Evet.beyazlar için ayrı bir pencere:
- İyi günler efendim, bir koltuk rica ediyorum,arkadan ve ortadan lütfen.
Gişedeki kız şaşkın:
- Evet, nereden anladınız?
- Burada beyazlar, koltukta değil, balkonda otururlar.
- Peki bir balkon lütfen.
Adamcağız, balkonda filmi seyretmeye devam eder etmesine de, Güney Afrika'da bizim sinemalar gibi "Frigo buz, Frigo buz" uzun uzun aralar yok ki; sıkışır. Etraf karanlık, herkes filmi izliyor, dayanamaz Ve ayağa kalkmaya karar verir. Tam kalkacak, yandaki sorar:
- Nereye beyefendi?
- Hiiç... Tuvalete..
- Evet, ama nereden anladınız?
- Burada beyazlar, tuvalete gitmez ki, balkondan aşağı işeyiverirler. Adam iyiden iyiye şaşkın, tek güvendiği etraftaki karanlık.
Balkonun korkuluklarına dayanır ve tam çisini ederken,aşağıdan bir zenci seslenir:
- Heeey yabancııı...!!!
Adam iyiden iyiye şaşkın, karanlıkta ve sadece çisinden tanındığı için ürkmüş...
Aşağıdaki devam eder:
- İnsan sadece birinin kafasına etmez ki, şöyle bir serpiştirir. Bu memlekette sosyal adalet var, sosyal adalet!...
Toplam Yorum 2
Yorumlar
| | cok güzel eniştemmmm saol. ![]() ![]() ![]() |
19-06-2008 11:26 Lavie tarafından yazıldı
|
| | ![]() ![]() Sosyallıge bakınızzz.ellerıne saglık paylasım ıcın cok mersı. |
19-06-2008 12:19 GULGECELER tarafından yazıldı
|
Toplam Trackback 0
Trackback'ler
SaKLI tarafından gönderilen son mesajlar
- Alın paylaşın Aranızda.. İstemiyorum.... (14-07-2008)
- Erkekler Akıllı Kadın sever (aritmetiğe bakmayın Siz) :)) (11-07-2008)
- Meşhur olacak Kız ve Annesi (abileri vs) :))) (08-07-2008)
- Sosyal Adalet (Fıkra) (19-06-2008)
- Canınız Popcorn'mu çekti!! Buyrun Bir telefon kadar yakın :)) (18-06-2008)