Geri Dön   MsXLabs Hi-Tech Forum > Günlükler > sanar
Bu Mesaja Puan Verin

Niye ALO deriz ?

18-05-2008 12:26 sanar tarafından yazıldı
NİYE ALO DERİZ?

Telefonda Hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız 'Alo' sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır.

Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo' dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell' in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz 'Allessandra Lolita Oswaldo' diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu 'Ale Lolos' diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad 'Alo' idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti. Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu 'Alo' diyerek açıyor ve artık herkes 'Alo' diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell' in anısına saygı olarak 'Alo' demeye başladı.

Bugün tümümüzün kullandığı 'Alo' sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.
Toplam Yorum 15

Yorumlar

Eski
careless_WhispeR - Avatarı
Bunu Daha Once Okumustum Bı yerde )

Ama Kızın Yaptıgı Haklısızlık Yanı Soylum

TskLer Sanar Yenıden Hatırlatttıgn Icın
mesaj-linki
18-05-2008 12:37 careless_WhispeR tarafından yazıldı careless_WhispeR şu an çevrimdışı
Eski
fadedliver - Avatarı
İNSAN BAŞKA SEYLERE DALIP GİDİNCE SEWGİLİSİNİ UNUTUYOR KIZ TERKETMEKTE HAKLI
mesaj-linki
18-05-2008 13:28 fadedliver tarafından yazıldı fadedliver şu an çevrimdışı
Eski
buzdaçay - Avatarı
mesaj-linki
18-05-2008 14:20 buzdaçay tarafından yazıldı buzdaçay şu an çevrimdışı
Eski
serkaut - Avatarı
ben bunu daha önce 3 defa okumuştum ama birdaha okumakla birdaha hecanlandım. 2*2=4

ama genede çok teşekürler.
mesaj-linki
18-05-2008 15:08 serkaut tarafından yazıldı serkaut şu an çevrimdışı
Eski
careless_WhispeR - Avatarı
Hayır Haklı DeGıl fadedliver

Zaten O telefonuNu islerden Yogun Oldugu ıcın
Sevgılısıne daha yakın olmak amacıyla ıcat etmıstı
ama kız bunu anlamadı ...... katılmıyom
mesaj-linki
18-05-2008 15:39 careless_WhispeR tarafından yazıldı careless_WhispeR şu an çevrimdışı
Eski
Hot Working Girl - Avatarı
valla ben alo filan demem efendm diye acarım telefonu
mesaj-linki
18-05-2008 16:35 Hot Working Girl tarafından yazıldı Hot Working Girl şu an çevrimdışı
Eski
Manyakmıs
mesaj-linki
18-05-2008 16:59 RaPCiKo tarafından yazıldı RaPCiKo şu an çevrimdışı
Eski
fadedliver - Avatarı
yani insan(ERKEK) dahi de olsa mucit de olsa bir kızı elinde tutamıyor ben napiim
mesaj-linki
18-05-2008 17:57 fadedliver tarafından yazıldı fadedliver şu an çevrimdışı
Eski
Bluesorrow - Avatarı
her dilde alo denmiyo bilmem farkındamısınız,uydurmuşlar bence....
mesaj-linki
18-05-2008 19:08 Bluesorrow tarafından yazıldı Bluesorrow şu an çevrimdışı
Eski
DreamLiKe - Avatarı
şimdi her alo dien bell’in sevgilisini mi anmış oluyor

mesaj-linki
18-05-2008 20:19 DreamLiKe tarafından yazıldı DreamLiKe şu an çevrimdışı
Eski
HeldeN - Avatarı
DreamLike evet bu arada kankam careless a katılıyorum kız aksine yardımcı olmalıydı sevgilisine(bu arada ben de efendim diyerek açarım telefonu)
mesaj-linki
18-05-2008 21:15 HeldeN tarafından yazıldı HeldeN şu an çevrimdışı
Eski
sanar - Avatarı
A.Graham Bell sevgilisi için ne icatlar yapıyor kızın umrunda mı ayrılmasaydı belki de cep telefonu çok önceden icat edilmiş olurdu
mesaj-linki
18-05-2008 22:48 sanar tarafından yazıldı sanar şu an çevrimdışı
Eski
MesirKentli - Avatarı
Telefonu höö diye açanlara okutmak lazım bu yazıyı
mesaj-linki
18-05-2008 23:20 MesirKentli tarafından yazıldı MesirKentli şu an çevrimdışı
Eski
Vay be Alo sözcüğünün böyle bir anlamı olduğunu ilk defa duyuyorum. Aşk bu işte.
mesaj-linki
19-05-2008 01:22 odrii tarafından yazıldı odrii şu an çevrimdışı
Eski
Kokoin - Avatarı
sene 2002 de öğrenmiştim bunu..kaynağı nerdendir acaba bi baksak başka buluşlara ) ?
mesaj-linki
22-05-2008 02:19 Kokoin tarafından yazıldı Kokoin şu an çevrimdışı

Toplam Trackback 0

Trackback'ler

sanar tarafından gönderilen son mesajlar
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
niye alo,
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 05:17Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.90947294 saniyede (90.14% PHP - 9.86% MySQL) 13 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR