Niye ALO deriz ?
18-05-2008 12:26 sanar tarafından yazıldı
NİYE ALO DERİZ?
Telefonda Hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız 'Alo' sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır.
Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo' dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell' in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz 'Allessandra Lolita Oswaldo' diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu 'Ale Lolos' diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad 'Alo' idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti. Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu 'Alo' diyerek açıyor ve artık herkes 'Alo' diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell' in anısına saygı olarak 'Alo' demeye başladı.
Bugün tümümüzün kullandığı 'Alo' sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.
Telefonda Hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız 'Alo' sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır.
Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo' dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell' in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz 'Allessandra Lolita Oswaldo' diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu 'Ale Lolos' diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad 'Alo' idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti. Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu 'Alo' diyerek açıyor ve artık herkes 'Alo' diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell' in anısına saygı olarak 'Alo' demeye başladı.
Bugün tümümüzün kullandığı 'Alo' sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.
Toplam Yorum 15
Yorumlar
| | Bunu Daha Once Okumustum Bı yerde ) Ama Kızın Yaptıgı Haklısızlık Yanı Soylum TskLer Sanar Yenıden Hatırlatttıgn Icın ![]() |
18-05-2008 12:37 careless_WhispeR tarafından yazıldı
|
| | İNSAN BAŞKA SEYLERE DALIP GİDİNCE SEWGİLİSİNİ UNUTUYOR KIZ TERKETMEKTE HAKLI ![]() |
18-05-2008 13:28 fadedliver tarafından yazıldı
|
| | ![]() |
18-05-2008 14:20 buzdaçay tarafından yazıldı
|
| | ben bunu daha önce 3 defa okumuştum ama birdaha okumakla birdaha hecanlandım. 2*2=4 ama genede çok teşekürler. |
18-05-2008 15:08 serkaut tarafından yazıldı
|
| | Hayır Haklı DeGıl fadedliver ![]() Zaten O telefonuNu islerden Yogun Oldugu ıcın Sevgılısıne daha yakın olmak amacıyla ıcat etmıstı ama kız bunu anlamadı ...... katılmıyom |
18-05-2008 15:39 careless_WhispeR tarafından yazıldı
|
| | valla ben alo filan demem efendm diye acarım telefonu ![]() ![]() |
18-05-2008 16:35 Hot Working Girl tarafından yazıldı
|
| | Manyakmıs ![]() |
18-05-2008 16:59 RaPCiKo tarafından yazıldı
|
| | yani insan(ERKEK) dahi de olsa mucit de olsa bir kızı elinde tutamıyor ben napiim ![]() ![]() |
18-05-2008 17:57 fadedliver tarafından yazıldı
|
| | her dilde alo denmiyo bilmem farkındamısınız,uydurmuşlar bence.... |
18-05-2008 19:08 Bluesorrow tarafından yazıldı
|
| | şimdi her alo dien bell’in sevgilisini mi anmış oluyor ![]() |
18-05-2008 20:19 DreamLiKe tarafından yazıldı
|
| | DreamLike evet bu arada kankam careless a katılıyorum kız aksine yardımcı olmalıydı sevgilisine (bu arada ben de efendim diyerek açarım telefonu)![]() ![]() |
18-05-2008 21:15 HeldeN tarafından yazıldı
|
| | A.Graham Bell sevgilisi için ne icatlar yapıyor kızın umrunda mı ayrılmasaydı belki de cep telefonu çok önceden icat edilmiş olurdu |
18-05-2008 22:48 sanar tarafından yazıldı
|
| | Telefonu höö diye açanlara okutmak lazım bu yazıyı ![]() |
18-05-2008 23:20 MesirKentli tarafından yazıldı
|
| | Vay be Alo sözcüğünün böyle bir anlamı olduğunu ilk defa duyuyorum. Aşk bu işte. ![]() |
19-05-2008 01:22 odrii tarafından yazıldı
|
| | sene 2002 de öğrenmiştim bunu..kaynağı nerdendir acaba bi baksak başka buluşlara ) ? |
22-05-2008 02:19 Kokoin tarafından yazıldı
|
Toplam Trackback 0
Trackback'ler
sanar tarafından gönderilen son mesajlar
- GERİ SAYIM BAŞLADI (29-05-2008)
- Niye ALO deriz ? (18-05-2008)
- Banlanan Üyenin Bestesi (Batsın Bu Dünya) (13-05-2008)
- Forumcunun Araba Yazıları (13-05-2008)
- Sevgili Anneciğim................ (10-05-2008)

)