Arama

El ve Tırnak Bakımı - Sayfa 2

Güncelleme: 21 Mayıs 2013 Gösterim: 217.133 Cevap: 34
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
4 Nisan 2008       Mesaj #11
nünü - avatarı
Ziyaretçi
El ve Tırnak Bakımı

Ellerin sağlıklı olması için doğal maddelerle bakımının yapılması gerekiyor. Uzmanlar, özellikle zeytinyağı ve limon suyunun eller için çok yararlı olduğunu söylüyor.
Sponsorlu Bağlantılar


Son günleri yaşanan kış mevsiminde en çok insanların elleri zarar görüyor. İnsanların yüzü kadar önemsemesi gereken elleri için evdeki malzemelerle doğal kremler hazırlanabiliyor. Kişisel bakım uzmanları, ellerini sürekli örüyor.

İnsanların yüzü kadar önemsemesi gereken elleri için evdeki malzemelerle doğal kremler hazırlanabiliyor. Kişisel bakım uzmanları, ellerin sürekli hareket halinde olduğunu söyleyerek, "Yazarlar, çizerler, çalışırlar ve hep bir şeylerle temas ederler. Sürekli hareket halinde olmaları, soğuk, sıcak, su ve mikroplar gibi dış etkenlerle birebir temas etmeleri nedeniyle eller, yüze oranla daha çabuk yıpranıyor ve yaşlanıyor" şeklinde konuşuyor. Ellerin sürekli mikroplarla iç içe olması nedeniyle sık sık yıkanmasının gerektiğini hatırlatan uzmanlar, kullanılan sabunun insanın cildine uygun olmasının önemine işaret ediyor.

Her yıkamadan sonra ellerin nemli kalmaması için de iyice kurulanması gerekiyor.

Özellikle soğuk havalarda cilt kızarıp çatlıyor ve pürtük pürtük oluyor. Bu durumda eldiven takılmasını öneren uzmanlar, akşamları yatmadan önce zeytinyağının tıpkı krem gibi ellere masajla yedirerek sürülmesini tavsiye ediyor. Uzmanların konu ile ilgili diğer tespitleri şöyle:

"El ve tırnakların bir diğer dostu limon suyu. Zaman zaman tırnakların limon suyu ile ovalanması yararlı. Eller de yüz gibi nemlendirici, besleyici ve sıkılaştırıcı özellikte doğal kremlerle korunmalı. Günlük öğünlerde cilt ve tırnakları güçlendiren besinlere yer verilmeli. Tırnakların oluşumu için gerekli proteini barındıran yoğurttan her gün yenilmeli. Tırnaklar için, demir, bakır ve çinko içeren besinlere ağırlık verilmeli. Kırılgan tırnaklara karşı da biotin içeren ceviz ve yer fıstığı tercih edilmeli".

Kişisel bakım uzmanları, insanların evlerindeki malzemelerle doğal kremler hazırlayabileceğini belirtiyor. Buna göre, yıpranmış ellere yumuşatıcı ve besleyici kremlerden biri yulaf ve ballı krem. Bunun yapımı için gerekli malzemeler, 5 çorba kaşığı yulaf unu, bir yumurta sarısı ve iki çorba kaşığı bal. Malzemeler bir kaba alıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılıyor ve ellere sabah ve akşam sürülüyor.

Salatalıklı el kremi için beş çorba kaşığı salatalık suyu, üç çorba kaşığı tatlı badem yağı ve dört çorba kaşığı kakao yağı gerekiyor. Malzemeler bir kapta krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılmalı ve buzlukta 10 dakika bekletilmeli. Buzluktan çıkarıldıktan sonra ellere sürülüp 5 dakika beklemeli. Son aşama eller yıkanıp kurulanmalı.

Evde tırnaklar için de güçlendirici kremler hazırlanabiliyor. Yarım tatlı kaşığı sirke, bir yumurta sarısı ve iki çorba ananas suyu bir kapta karıştırılıyor. Tırnaklar içinde beş dakika bekletildikten sonra yıkanıp durulanıyor.

Hint yağlı krem için, iki yumurta sarısı, üç çorba kaşığı hint yağı, bir çorba kaşığı bal ve bir çorba kaşığı tuz gerekiyor. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra tırnaklara oje gibi sürülerek 10 dakika bekletiliyor. Son aşamada eller ılık suyla yıkanıp kurulanıyor. El maskeleri için evde hazırlanabilecek kremler ise şunlar; killi el kremi, avakadolu krem ve ballı el kremi. Dört çorba kaşığı tatlı bademyağı, aynı miktarda Hindistan cevizi ve dört çorba kaşığı zeytin yağıyla elde edilecek karışımla ellerin sarılması ise doğal sauna etkisi yapıyor.

Uzmanlar, ellerin bakımlı olabilmesi için gerekli işlemlerden birinin de manikür olduğunu söylüyor. Manikürün yapılma şekli ise şöyle: "Tırnaklardaki oje asetona batırılmış pamukla silinir. Aseton artıklarını temizlemek için eller yıkanır. Tırnaklar törpülenir ve beş dakika sabunlu ılık suda bekletilir. Eller kurulanıp tırnak etleri kürdanla geri itilir. Eller tekrar kurulandıktan sonra oje sürülür".

Sararan tırnakları ortadan kesilen limonun içine batırmayı öneren uzmanlar, çabuk kırılan tırnaklar için de bir hafta oje sürülmeden doğal kremler kullanılmasını tavsiye ediyor.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
9 Mayıs 2008       Mesaj #12
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Bakımlı tırnaklara evet, enfeksiyona hayır!

Sponsorlu Bağlantılar
Ojenin enfeksiyon oluşturma riski yüksek...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Arpacı, kozmetik ürünlerinin çok büyük bir kısmının cilde zarar verdiğini belirterek, “Oje de bu ürünlerden biridir. Her ne kadar ojeler güzel bir görünüm sergileseler de; tırnağı havasız bırakır ve bazı enfeksiyonların oluşmasına
fırsat tanır” dedi.

Memorial Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Arpacı, yaptığı açıklamada bakımlı ve
güzel tırnaklar için kullanılan ojelerin tırnağı havasız bıraktığını belirterek, “Her ne kadar ojeler güzel bir görünüm sergileseler de; tırnağı havasız bırakır ve bazı enfeksiyonların oluşmasına fırsat tanır” dedi. Dr. Arpacı tırnak hastalıklarının önüne geçmek için manikür ve pediküre de dikkat etmek gerektiğine işaret ederek, “Çünkü tırnak hastalıklarının büyük bir çoğunluğu manikür ve pedikürden geçmektedir. Tırnak bakımını yaptırdığınız yerin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol etmeniz ve mümkün olduğu kadar tırnaklarınızla oynamamanız gerekmektedir” diye konuştu.

TEDAVİSİ EN ZOR MANTARLAR: “TIRNAK MANTARLARI”

Uzman Dr. Arpacı, tırnağı hastalandıran en önemli nedenlerin başında mantarların geldiğini, tırnak hastalıklarının yüzde 60'ını mantarların oluşturduğunu bildirdi. Mantarın tırnağın serbest kenarından girdiğini belirten Uzman Dr. Arpacı, “Islaklık, nemlilik, karanlık, kapalılık, dar ayakkabı, travma ya da sıkışmayla, başkasının ayakkabısını giymekle, ve manikür- pedikürde vücuda girmektedir. Şayet kişinin
vücut direnci düşükse, şeker hastasıysa, uzun süre antibiyotik kullandıysa ya da kortizon kullanmışsa bu mikropların vücuda girmesine ortam hazırlar” dedi. Bu mantarların tırnakta kalınlaşma, kırılma, sararma ve çizgilenme yapacağını kaydeden Uzman Dr. Ahmet Arpacı, “Mantarların batması durumunda ise dolama oluşmaktadır. Bu tür mantarlar elden çok ayakta görülmektedir. Tedavisi en zor olan mantar, tırnak mantarlarıdır” diye konuştu.

İÇ HASTALIKLARI TIRNAK BOZULMALARINA NEDEN OLABİLİR

Bazen iç organ hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, kalp, karaciğer ve akciğer hastalıklarında da tırnaklarda bazı bozulmalar görülebileceğini belirten Uzman Dr. Arpacı, tırnağın bazen de genetik olarak küçük kalması ya da batık çıkması durumunun da söz konusu olduğunu ifade etti.

Tırnakların üzerinde görülen ve halk arasında vitamin eksikliği olarak değerlendiren beyaz noktacıkların ise tırnağın içerisine hava kabarcıklarının girmesiyle oluştuğunu dile getiren Dr. Arpacı, “Bunun vitamin eksikliğiyle hiçbir ilgisi yoktur. Endişe edecek bir durum da oluşturmamaktadır. Sadece
görüntü itibariyle insanları tedirgin etmektedir.Hatta bazen tırnağın tamamen beyazladığı durumlar dahi olabilir. Fakat bu beyazlanmadan korkulmamalıdır, bu durumun da herhangi bir zararı yoktur” dedi. Şeytan tırnağı konusunda da bilgi veren Dr. Arpacı, “Şeytan tırnağı kişinin yapısı ve tırnakla çok oynanmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Gerekli tedavi yapılmazsa mikrop kapıp dolamaya dahi dönüşebilir. Antibiyotik tedavisi ya da lokal anesteziyle steril bir şekilde kesilerek parmağa müdahale edilebilir” diye konuştu.

TIRNAKLAR İÇİN ET VE SÜT ŞART

Uzman Dr. Arpacı, vücutta meydana gelen demir, çinko, folik asit ve B 12 vitaminlerinin eksikliği durumlarında tırnaklarda bir takım bozuklukların meydana geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Tırnaklarda kırılma, kabalaşma, çatlama ve tabakalaşma gibi durumlara neden olabilen bu eksiklikleri gidermek için beslenmeye de dikkat etmek gerekmektedir. Kırmızı et, süt ve süt ürünleriyle deniz ürünlerinin tırnak sağlığı için yenmesi şart. Fakat beslenmenin yeterli olmadığı durumlarda bu eksiklikleri karşılamak amacıyla
vitamin takviyesi de yapmak gerekir. Öte yandan tırnağın yüzde 18'i sudan oluşmaktadır. Su yapısını dengelemek için de nemlendirici balsam türü krem ve solüsyonların kullanılması önerilmektedir. Ayrıca kişinin elini çok fazla deterjanla temas ettirmemesi de gerekmektedir.”

Sağlıklı tırnaklar için yapılması gerekenleri de sıralayan Dr. Arpacı, “Tırnakları kısa kesmek, manikür ve pediküre dikkat etmek, elleri ve ayakları nemli bırakmamak, Beslenmeye dikkat etmek, et, süt ve balık ürünlerinden tüketmek gerekir” dedi. Tırnak yemenin enfeksiyonlara ortam hazırlayacağını da belirten Dr. Arpacı, “Aşırı antibiyotik ve kortizon tüketimi tırnak yapısını bozar. Ayrıca başkalarının terlik ya da ayakkabılarını giymek de sakıncalıdır” diye konuştu.

Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:12 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
14 Haziran 2008       Mesaj #13
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı Tırnaklarınız Olsun!

Sağlıklı tırnaklara sahip olmak için nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmelisiniz?

resim107003

Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Ahmet Arpacı, tedavisi çok da kolay olmayan tırnak hastalıkları ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Tırnaklar için nasıl beslenmeli?
Vücutta meydana gelen demir, çinko, folik asit ve B 12 vitaminlerinin eksikliği durumlarında tırnaklarda bir takım bozukluklar meydana gelmektedir. Tırnaklarda kırılma, kabalaşma, çatlama ve tabakalaşma gibi durumlara neden olabilen bu eksiklikleri gidermek için beslenmeye de dikkat etmek gerekmektedir. Kırmızı et, süt ve süt ürünleriyle deniz ürünlerinin tırnak sağlığı için yenmesi şart. Fakat beslenmenin yeterli olmadığı durumlarda bu eksiklikleri karşılamak amacıyla vitamin takviyesi de yapmak gerekir.

Tırnağın yüzde18’i sudan oluşmaktadır. Su yapısını dengelemek için de nemlendirici balsam türü krem ve solüsyonların kullanılması önerilmektedir. Ayrıca kişinin elini çok fazla deterjanla temas ettirmemesi de gerekmektedir.

Manikür pedikürde nelere dikkat etmeli?
Tırnak hastalıklarının önüne geçmek için manikür ve pediküre de dikkat etmek gerekir. Çünkü tırnak hastalıklarının büyük bir çoğunluğu manikür ve pedikürden geçmektedir. Tırnak bakımını yaptırdığınız yerin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol etmeniz ve mümkün olduğu kadar tırnaklarınızla oynamamanız gerekmektedir.

Oje tırnağa zaralı mı?
Kozmetik ürünlerinin çok büyük bir kısmı cilde zarar vermektedir. Oje de bu ürünlerden biridir. Her ne kadar ojeler güzel bir görünüm sergileseler de; tırnağı havasız bırakır ve bazı enfeksiyonların oluşmasına fırsat tanır.

Beyaz noktacıklar neden oluşur?
Tırnakların üzerinde bazen beyaz noktacıklar görünebilir. Halk arasında vitamin eksikliği olarak değerlendiren bu durum tırnağın içerisine hava kabarcıklarının girmesiyle oluşur.
Fakat bunun vitamin eksikliğiyle hiçbir ilgisi yoktur. Endişe edecek bir durum da oluşturmamaktadır. Sadece görüntü itibariyle insanları tedirgin etmektedir.

Hatta bazen tırnağın tamamen beyazladığı durumlar dahi olabilir. Fakat bu beyazlanmadan korkulmamalıdır, bu durumun da herhangi bir zararı yoktur.

Şeytan tırnağı zararlı mı?
Şeytan tırnağı kişinin yapısı ve tırnakla çok oynanmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Gerekli tedavi yapılmazsa mikrop kapıp dolamaya dahi dönüşebilir. Antibiyotik tedavisi ya da lokal anesteziyle steril bir şekilde kesilerek parmağa müdahale edilebilir.

Hastalıklar tırnakların bozulmasına neden olur mu?
Bazen iç organ hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, kalp, karaciğer ve akciğer hastalıklarında tırnaklarda bazı bozulmalar olabilir. Tırnağın bazen de genetik olarak küçük kalması ya da batık çıkması durumu söz konusudur.

Tedavisi en zor mantarlar nelerdir?
Tırnağı hastalandıran en önemli nedenlerin başında mantarlar gelmektedir. Tırnak hastalıklarının yüzde 60’ı mantarlardır. Tırnağın serbest kenarından girer. Islaklık, nemlilik, karanlık, kapalılık, dar ayakkabı, travma ya da sıkışmayla, başkasının ayakkabısını giymekle, ve manikür- pedikürde vücuda girmektedir. Şayet kişinin vücut direnci düşükse, şeker hastasıysa, uzun süre antibiyotik kullandıysa ya da kortizon kullanmışsa bu mikropların vücuda girmesine ortam hazırlar. Bu mantarlar tırnakta kalınlaşma, kırılma, sararma ve çizgilenme yapar. Mantarların batması durumunda ise dolama oluşmaktadır. Bu tür mantarlar elden çok ayakta görülmektedir. Tedavisi en zor olan mantar, tırnak mantarlarıdır. Sedef ya da sıkıntı hastalıklar da tırnak bozukluklarına neden olabilir. Bu durumda yüksük tırnak denilen noktacıklı bir görünüm ortaya çıkar, enine ya da boyuna çizgilenme, tırnak yatağının üzerinde kamburlaşma ve bombeleşme meydana gelebilir.

Sağlıklı tırnaklar için ne yapmalı?

- Tırnakları Kısa Kesmek Gerekmektedir.
- Manikür ve Pediküre Dikkat Etmek Şart
- Elleri ve Ayakları Nemli Bırakmamak Gerekir.
- Tırnak Yemek Enfeksiyonlara Ortam Hazırlar.
- Aşırı Antibiyotik ve Kortizon Tüketimi Tırnak Yapısını Bozar.
- Başkalarının terlik ya da ayakkabılarını giymek sakıncalıdır.
- Beslenmeye dikkat etmek, et, süt ve balık ürünlerinden tüketmek gerekmektedir.


Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:12 Sebep: ayfa düzeni.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #14
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Oje Çılgınlığı

oje0
Söz konusu güzellik malzemesi ise, türü ne olursa olsun her biri kadınlar için birbirinden caziptir. Çeşit çeşit fondötenler, yaşlandırmayı geciktirici, nemlendirici ya da sıkılaştırıcı kremler, pastel ya da pembe tonlarda rujlar vazgeçilmez oyuncaklarımızdır. Ama asıl gözbebeğimiz yine de hemen her rengini makyaj masamızın başköşesine dizdiğimiz, "aa bu beyazın tonu mu farklı" diyerek her tonundan edindiğimiz, kıyafetimize göre rengini değiştirip sürdükten sonra bakmaya doyamadığımız ojelerimiz. Ellerimizi renklendiren en gözde kozmetik malzememiz ojeler bu sezonda capcanlı renklerle karşımızda.
oje1
Oje deyince akla ilk gelen renk tabii ki kırmızı. Kırmızı tırnaklar tüm dikkatleri bir anda ellerinize toplayıp, hemen her renkle uyum sağlıyor ama kırmızı tırnaklarda en ufak bir çizik bile anında belli oluyor. Loreal ise Resist & Shine adını verdiği ojeleri ile kırmızı sürmenin zorluğunu tarihe gömdü. 7 güne kadar etkili ojeler, her türlü çizik ve su gibi oje düşmanı faktöre dayanıklı. Ojenin fiyatı ise 14.99 ytl.
oje2
"Ben ojemde bile doğallıktan vazgeçmem" diyenlere sağlıklı kozmetiğin adresi Body Shop'u öneriyoruz. Body Shop'ta çeşit çeşit ojeleri içiniz rahat bir şekilde sürmek isterseniz, fiyatı 14.50 ytl olan ojelerden hemen edinmelisiniz.
oje3
Ve tabii ki, yaz mevsiminin renkleri pembeler ve lilalar unutulmamalı. Üzerimizdeki beyazlarla, bejlerle en güzel uyacak ojeler bu sezon Pastel'de. Pembenin, bejin ve beyazın her tonunu sunan Pastel ojeler ile elleriniz hiç olmadığı kadar zarif görünüyor. Ojenin fiyatı ise 1.59 ytl.
Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:12 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Ağustos 2008       Mesaj #15
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Manikür ve pedikürün bilinmeyenleri!


Tırnak bakımınıza önem verenlerdenseniz bu haberi kaçırmayın..



resim103108

Bakımlı olmanın ön şartlarından biri de manikür ve pedikürdür.Günlük hayatımızda bütün vücudumuza oldugu gibi el ve ayak bakımınada önem vermeliyiz.Kişinin yaşına, sezona ve moda renklere göre oje uygulanmalıdır.

Sürekli kırılan ve ayrılan tırnaklar ,besleyici ilaçlar ile güçlendirilmelidir.Pedikür özellikle yazın büyük önem taşır. Kışın sürekli kapalı ayakkabılar içinde hava almayan ayaklarımızın sağlıklı ve hoş görünmesi için pediküre ihtiyaç vardır. Batan ayak tırnakları kapalı ayakkabılar içinde kaldıkça büyük problemlere yol açar.Uzman kişiler tarafindan tedavi edilmelidir.

BAKIMLI ELLER VE AYAKLAR

Her türlü dış etkene maruz kalan ellerimizin itinalı bir bakıma htiyacı vardır.Zarif,düzgün,bakımlı el ve tırnaklar için yapılması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz.İlk iş ellerinizi yıkadıktan sonra yumuşatıcı krem kullanmak ve haftada bir gün manikür ideal.

MANİKÜR

Kuaförünüzde yaptırabileceğiniz gibi,evde kendinizde yapabilirsiniz.

1.Öncelikle tırnaklarınızdaki ojeyi temizleyin,tırnak diplerine yumuşatıcı krem sürün.

2.Sıcak suya birkaç damla şampuan ve yarım limon suyu ekledikten sonra ellerinizi iki dakika bu suda bekletin.

3.Daha sonra tırnak dipindeki etleri itin,yüzeyde kalan ölü dokuyu alın.

4.Tırnaklarınızı törpüleyin,ellerinize krem ile birlikte masaj yapın.

5.Önce tırnak koruyucusu daha sonra oje sürerek manikürünüzü tamamlayın.

EL BAKIMININ PÜF NOKTALARI

-Bakım kremleri tırnak etlerini yumuşatır.

-Tırnaklarınızın nefes alması gerekiyor,bu yüzden sürekli ojeli olmamasına dikkat edin.

-Ellerinizin yumaşacık olmasını istiyorsanız;iki çay kaşığı bal ve yarımlimon suyunu karıştırarak ellerinize sürün.

-Elleriniz çok fazla terliyorsa soğuk suyun altına tutun,soğuk su kan dolaşımını kısa sürede düzenler ve terlemeyi önler.

PROBLEMLİ TIRNAKLARA ÇÖZÜMLER...

Kırılan ya da ayrılan tırnaklarınızı kuvvetlendirmek için ne yapmalısınız? Çoğumuz buna kalsiyum eksikliğinin, ya da düzensiz beslenmenin neden olduğunu sanırız. University of Alabama at Birmingham’dan Dermatolog Prof. Boni Elewski’ye göre beslenmenin tırnakların kırılması üzerinde çok az etkisi var. Bunun esas nedeni kuru tırnaklar. Kırılan tırnaklar için en iyi çözüm yağlar ve losyonlarla onlara iyi bir bakım sağlamak. Tırnaklara derin bir terapi vermek için 10 dakika süreyle ılık zeytin yağında bekletebilirsiniz. Yüzeysel uygulanan tırnak güçlendiriciler de hiç bir işe yaramıyor ve nemlendiricilerin nüfuz edilmesini engelliyor. Soya proteininin de tırnaklar üzerinde çok faydalı etkileri mevcut, özellikle soya sütü ve tofu ya da günlük olarak B Vitamin ailesinden gelen ‘biotin’ alabilirsiniz. Ya 80 mg’lık haplar halinde ya da yumurta sarısı veya maya yiyerek bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz.

EL ESTETİĞİ

Hava kirliliği, güneş ışınları, kötü hava koşulları gibi olumsuz etkenlerden ellerinizin de etkilendiğini biliyor muydunuz? Bakımına dikkat edilmeyen ve hoyratça kullanılan eller, yüzünüzden daha çabuk yaşlanıyor. Yaşlanmasının en önemli belirtisi ise derisinin diriliğini kaybetmesi ve üzerinde açık kahverengi lekeler oluşması. Ancak kozmetik cerrahide bunun da çaresi var. Lazer operasyonuyla, ellerin üzerinde oluşan lekelerin tümü yok edilebiliyor. Bu aşamaya gelmeden önlem alınması da olası. El derisinin kırışmasına ve leke oluşmasına karşı üretilmiş birçok özel ürünü piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz. Temizlik için nemlendirici ya da krem içeren el sabunlarını tercih edin. Ellerinizi yıkadıktan sonra kuruluk hissediyorsanız, nemlendirici bir kremi masaj yaparak uygulayın. Doğal ürünlerin yanı sıra markaların da el nemlendirici ürünleri bulunuyor. Güneş ve kötü hava koşullarına karşı koruyucu krem sürün. El derinizde sertleşme varsa, AHA’lı ürünlerle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Leke oluşumunu engellemek için retinol, A, C ve E vitaminleri içeren bakım kremlerini kullanın.







Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:13 Sebep: Sayfa düzeni.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #16
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Kendi manikürünü kendin yap

El ve Tırnak Bakımı

Eller güzelliğin olduğu kadar temizliğinde göstergesidir. Kuaföre gitmekten bıktım diyorsan işte sana 6 adımda pratik manikür rehberi…

1) Tırnaklar için yapılmış özel tahta çubuklar yardımı ile tırnak etlerini geriye doğru hafifçe it. Bu çubuğun ucuna kütikül giderici losyon damlatırsan daha iyi olur.

2) Çift taraflı bir törpü kullanarak, yumuşak hareketlerle tırnaklarını şekillendir. Doğru törpüleyipi törpülemediğini öğrenmek için tırnaklarını eski bir kilotlu çorap üzerinde gezdir. Eğer tırnakların takılmıyorsa doğru yoldasın.

3) törpüleme işlemi bittikten sonra ellerini sıcak suda 15 dakika beklet. İçine de bir miktar şampuan yada yarım limonun suyunu ekleyebilirsin. Etlerin yumuşadığında ellerini sudan çıkart.

4) kütikül giderici bir kremle tırnaklarına masaj yap. Sıra geldi yumuşattığın tırnak derini kesmeye … Bunun için kütikül makasına ihtiyacın olacak. Çok yavaş hareketlerle yaparsan zarar vermemiş olursun.

5) Asetonlu pamukla tüm tırnak yüzeyini ov. Bir kalıntı olup olmadığını kontrol et. Hiç bir şey kalmadığında tırnakların oje için hazır demektir. Bunlardan da kurtulduktan sonra el kremiyle ellerine masaj yap.

6) Renk zamanı! Fırçanın üzerine küçük bir miktar oje al ve tırnağının ortasından başlayarak boya. Tırnak üç darbede tamamen boyanmış olmalıdır. İkinci katı sürmeden önce birkaç dakika beklemeyi unutma.
Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:13 Sebep: Sayfa düzeni.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
11 Eylül 2008       Mesaj #17
karayel - avatarı
Ziyaretçi
15 dakilkada güçlü tırnaklar

Kırılıyor, soyuluyor ve yumuşacık… haftada bir – iki kez yapacağınız bakımla, bu sorunlardan kurtulacak, güçlü tırnaklara sahip olacaksınız.
  • Sağlam bir zemin için 3 dakika
Zemini sağlam olmayan bir araziye inşaat yapılabilir mi? Eğer güçlü tırnaklara sahip olmak istiyorsanız önce yüzeyini bakım için hazırlamalısınız. Bunun için önce, tırnak makasıyla tırnaklarınızı kesin (uzun tırnakları tercih ediyorsanız uçlarından düzeltin). Ardından, tırnak yüzeyini bu iş için özel tasarlanmış 3 yüzlü yumuşak törpülerle iyice törpüleyin.
  • Nem veren masaj için 2 dakika 30 saniye
Ellerinizi kremlerken, bundan tırnaklarınızın da yararlanması için özen gösterin. Nasıl mı? Kremden minik bir parçayı tırnak diplerinizin üzerine koyun ve bununla tırnaklarınızı ovun. Vitaminler ve bitkisel yağlar içeren ürünler tercih etmeniz yerinde… hatta tırnak için özel üretilen yağlarda satın alabilirsiniz.
  • Koruyucu baz 4 dakika
Tırnaklarınızı nem veren kremle ovduktan sonra bir süre bekleyin ve ardından yıkayıp, kurulayın. Bundan sonra tırnaklarınızı üzerine, kalsiyum ya da keratin bakımından zengin bir koruyucu baz uygulayabilirsiniz. Bu baz hem tırnaklarınızı besleyecek hem de onları dışardan gelecek tüm olumsuz faktörlere karşı koruyacaktır.
  • Ojeler için 5 dakika
Tırnağınıza uyguladığınız baz kuruduktan sonra rahatlıkla tercih ettiğiniz renkte bir ojeyi sürebilirsiniz. Ojenizin daha hızlı kuruması ve daha uzun süre dayanması için ellerinizi önce birkaç saniye buzdolabında tutabilir ardından da soğuk sudan geçirebilirsiniz.
  • İçten beslemek için 30 saniye
Tırnakları güçlendirmede, en az dıştan yapılan bakımlar kadar rol oynuyor içten yapılan beslemek. Zaten tırnaklarınız kırılıyorsa, bu büyük ihtimalle sizde bazı vitaminlerin ve amino sitlerin eksik olduğu anlamına geliyordur. Bir dermatoloji uzmanına danışın ve sizin için uygun olan besin takviyesini düzenli olarak kullanın.
Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:14 Sebep: Sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #18
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Manikür Hakkinda Genel Bilgi



1]Tırnaklarınızı temizledikten sonra elinize yumuşatıcı bir krem uygulayın. Böylece elleriniz nemlendirilmiş, tırnaklarınız da canlandırılmış olur.

2]Tırnaklarınızı orijinal şekline sadık kalarak törpüleyin: oval, kare veya yuvarlak.
Yumuşak bir törpü kullanın, sert törpüler tırnakları bozar. “Git gel” şeklindeki törpülemeden kaçının. “Dıştan içe” doğru törpülemeye çalışın.

3] Dört yüzeyli bir törpüyle tırnaklarınızın çiziklerini yok edecek şekilde yüzeyini düzeltin.
4]Manikür çubuğunun ucuna (tahtadan yapılmış çubukları tercih edin) pamuk dolayarak oksijenli suya batırın ve tırnağınıza doğru uzamış olan etlerinizi iterek yumuşatın. Bir manikür pensiyle bu ölü etleri düzgünce kesin.

5]Manikürü, tırnaklarınıza kalsiyum bazlı bir kuvvetlendirici sürüp kurumaya bırakarak bitirin.
Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:14 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #19
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
EL VE TIRNAK TEMİZLİĞİ VE BAKIMI


eller

Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller gelmektedir. Kirli yüzeylere sürtünen ve dokunan ellerin yıkanmadıkları sürece birer mikrop barınağı olmaya başladığı bilinmelidir. Bu nedenle ellerin düzenli olarak yıkanması gerekmektedir. Olanak bulunan her ortamda eller akar su altında sabunla, el sırtı, avuç içi ve parmak araları köpüklerle kaplanıp 15 saniye ovuşturularak (yavaşça 15’e kadar sayarak bu süre belirlenebilir) yıkanmalı, durulanmalı, başkası tarafından kullanılmamış havlu, kağıt havlu ya da kağıt mendille kurulanmalıdır. Kurulama olanağı yoksa elleri bir yere sürmek yerine havada kendiliğinden kurumasını sağlamak en doğru davranıştır. Tırnakların kesilmiş, varsa ojenin eskimemiş olması el temizliği için ön koşuldur. Su ve sabun bulunmayan yerlerde el temizliği hazır ıslak temizlik mendiliyle yapılabilir.

Eller ne zaman yıkanmalıdır?
  • yemeklerden önce ve sonra
  • yemek hazırlamadan önce ve sonra
  • diş, ağız, yüz, göz temizliği yapmadan önce
  • tuvalet gereksiniminin giderilmesinden önce ve sonra
  • kirli, tozlu bir işi tamamladıktan sonra
  • dışarıdan eve ve işe geldikten sonra
  • hasta olan bir yakınımızı ziyaretten sonra

-yukarıdakilere uyan hiçbir iş yapılmasa dahi gün içinde çeşitli saatlerde (her zaman temiz görünecek şekilde)



elyikama1

Tırnağın etten ayrıldıktan sonraki bölümünün altında kir ve yağ kolayca birikir. Ayrıca burada mikroplar barınabilir, bağırsak parazitlerinin yumurtaları da bulunabilir. Tırnakların düzenli kesilmesi, banyo yaparken de tırnak fırçası ile fırçalanarak temizlenmesi gerekir. Tırnak yemek, bu nedenle de sağlığa zararlı bir alışkanlıktır.

El tırnakları yarım ay biçiminde, ayak tırnakları ise düz olarak kesilir. Ayak tırnaklarının yarım ay biçiminde kesilmesi tırnak batmalarına neden olabilir.
Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:15 Sebep: Sayfa düzeni.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #20
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
GENEL TANIM

El ve Tırnak Bakımı
Bir kadının yaşı boynundaki çizgilerden ve ellerindeki kırışıklıktan belli olurmuş. Kadınlar özellikle ellerine gereken özeni göstermezler. Buda ilerde kırışık, oldukça sert ellere sahip olmalarına olanak sağlar. Aşağıda yazılı malzemeler kolay temin edilebilir, çoğu kişinin evinde olan malzemeler. Bu kitabı karıştırırken sizinde faydalanmanız gerektiğini düşündüm…

EL BAKIMI/MASAJ/ SERT VE KURU ELLER İÇİN

UYGULAMA

1 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı soda
1 tatlı kaşığı karbonat

Malzemeler karıştırılır eller bu karışımda bekletilir ve masaj yapılır

EL BAKIMI/TERLEME İÇİN

1 bardak su
1 bardak alkol

Su ve alkol karışımlı sıvıya eller batırılıp çıkarılır

EL BAKIMI PÜF NOKTALARI
Eller günde birkaç defa yumuşak sabunla ve bol temiz suyla yıkanmalı kurulandıktan sonra iyice kremlenmelidir.

Haftada 1–2 defa ellere çok yağlı kremle masaj yapılmalıdır.

Limon parmakları temizleyip renkleri açar ancak limon suyu cildi kuruttuğu için daha sonra krem sürülmelidir.

Yumuşak tırnakların en büyük düşmanı sudur. Bulaşık yıkarken mutlaka eldiven kullanılmalıdır.

Islak ojeleri kurutmanın en kolay yolu elleri buzlu suya sokup çıkarmaktır.

Tırnaklardan mürekkep lekesi gibi lekeleri çıkarmak için kullanılmayan diş fırçasına alınacak biraz macunla tırnaklar fırçalanır. Leke çıkacaktır.


Tırnaklar
Tırnaklar "keratin" denen ve koruyucu bir protein olan maddeden oluşur. Ana işlevleri parmak uçlarını darbelerden korumak ve küçük nesneleri almayı sağlamaktır.
Tırnakların sağlığı iki ana faktöre bağlıdır: sağlıklı bir metabolizma ve tırnak sağlığını tehdit edici dış etkenlerden korunmak için alınan önlemler.

Sağlıklı tırnaklar sert ama esnek, düzgün yüzeyli ve koyu pembe renkli olur. Tırnak sağlığını korumak için tırnak etrafındaki etlerin düzenli bakımı yapılarak tırnak yüzeyine koruyucu ve kuvvetlendirici uygulanmalıdır. Tırnak sağlığı için el ve ayak tırnaklarına haftada bir evde bakım uygulamalı; 4-6 haftada bir de profesyonel bilgisi olan kişiler tarafından manikür ve pedikür yaptırılmalıdır.


Neler Yapmalı?
Muhteşem tırnaklara sahip olmak zordur. Tam hepsini aynı boyda uzattığınız anda, bir tanesi nedensizce kırılarak tüm hevesinizi de kırar! Aslında bu durumun pek çok nedeni vardır.
Tırnaklarımızı sürekli bir alet gibi kullanır, dayanmaları güç olan durumlarda da onları zorlarız. Aşağıdaki listeden yapmanız gerekip de yapmadıklarınızı saptayarak güçlü, dayanıklı ve sağlıklı tırnaklara kavuşmanın yollarını öğrenebilirsiniz:
Güneş, klor ve sert temizlik deterjanları tırnaklarınızı hassaslaştırarak zedeler. Sokakta güneş korumalı bir krem kullanmayı, iş yaparken ise eldiven kullanmayı alışkanlık haline getirin. El ve tırnaklarınızı mutlaka kaliteli bir krem ile nemlendirin.
Tırnaklarınızın yan taraflarını törpülemekten kaçının. Böylece daha az kırılgan olmasını sağlarsınız.
Günde birkaç kez tırnaklarınızı bir fırçayla yanlara doğru fırçalayın. Hareketlenen kan dolaşımı sayesinde tırnaklarınız daha çabuk uzayacaktır.
Demir, kalsiyum, B vitamini ve potasyum açısından zengin olan besinler, vücudunuzun geri kalanı için olduğu gibi tırnaklarınız için de faydalıdır.
Tırnaklarınız zayıf, kırılgan ve katlara ayrılıyorsa, nedeni yeterince su içmemeniz olabilir. Mutlaka bol ve yeterli su tüketin.
Alkol içeren losyonlar kullanmamaya özen gösterin.
Her bir parmağınıza kökünden ucuna doğru masaj uygulayın. Rahatlayacaksınız!
Günde altı adet badem yediğiniz taktirde tırnaklarınızdaki değişimi fark edeceksiniz. Bademde, tırnakların ihtiyaç duyduğu yağ asitleri vardır.

Neler Zararlı?
Aslında hiç düşünmeden yaptığınız birçok küçük davranış tırnaklarınızın sağlık ve estetiğini kötü etkileyebilir. İşte dikkat etmeniz gereken birkaç öneri:
Plastik eldiven kullanmadan bulaşık yıkamayın.
Oje sürmeden önce tırnaklarınızı yağdan arındırın.
Ojeniz bozulmaya yüz tuttuğunda gerisini de dişleriniz veya tırnaklarınızla kendiniz mi kazıyorsunuz? Tırnaklarınıza çok büyük zarar veriyor olabilirsiniz. Yapmayın!
Tırnaklarınızı fazla uzatmayın. Hem görüntü olarak hoş olmaz, hem de kırılmaya çok daha meyilli olurlar.
Tırnaklarınızı birer "alet" olarak kullanmayın. Zayıflarlar!
Bozulmuş, ucu silinmiş ojeyle sakın dolaşmayın. Fark edilir!
Tırnak etlerinizi nemlendirmiyor musunuz? Nemlendirme alışkanlığı kazanırsanız çok daha sağlıklı ellere sahip olabilirsiniz.
Çok ağır yükler taşımayın. Ağırlık nedeniyle kan ellerinize hücum ederek damarlarda birikip, damarların zamanla genişlemesine neden olur. Bu da yaşlandığınızda hoş olmayan görüntülere sebep olacaktır.
Kimse tırnaklarındaki kabarık çizgileri sevmez ama onları törpüyle yok etmek tırnağa zarar verebilir. Bunun yerine, ojeden önce bir kat koruma sürün. Çizgilerin yok olduğunu göreceksiniz.
Tırnak SorunlarıTırnaklarınız yumuşak veya kırılgan mı? Belki kötü bir alışkanlık sonucu tırnaklarınızı sürekli kemiriyorsunuz. Belki de tırnaklarınız sararıyor. Sorunların tümü için çözüm yolları var...
Kırılgan tırnaklar
Saç gibi, tırnaklar da genel sağlık durumunun yansımasıdır. Sık kırılan tırnaklar, çoğunlukla vücuttaki bir eksikliğin (genellikle yağ) göstergesidir. Tırnaklarınız susuz kalmış da olabilir.
Sağlıklı ve dengeli beslenmeye gayret edin ve bir ay boyunca besleyici bir merhem kullanın. Böylelikle tırnaklarınız eski kuvvetine kavuşacaktır.
Yumuşak tırnaklar

Tırnaklarınız kırılgan ve hassas ise onları kuvvetlendirmek gerekir. Kendileri için gerekli olan vitamin ve kalsiyumu iyi alamamış olma olasılığı da vardır. Sağlık ve kuvvetlerini geri kazandırmak için haftada iki kere kalsiyum içerikli besleyici uygulayın.

Tırnağına Bak Eksik Vitamini Bul
Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar kişiye çekicilik kazandırır. Tırnaklar aynı zamanda kişinin sağlığını ve alışkanlıklarını da yansıtır. Parmak uçlarımızı koruyan ve ellerimizin görsel güzelliğini ortaya çıkaran tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini biliyor musunuz?
Tırnaklar; parmak uçlarını koruyan, tutmayı ve zarif el işlerine olanak sağlayan bir deri ekidir. Tırnak kökündeki deriden gelişen sert boynuzsu yapı olan tırnak plağı, elde 3-4 ay, ayakta ise 6-8 ayda uca doğru uzamaktadır. Doğan Sağlık Grubu Dermatoloji uzmanlarından Uz. Dr. Cevat Yegani; pek de önem vermediğimiz tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini belirtiyor.

Peki Bu Uyarılar Neler?
Tırnak yüzeyleriniz pürüzlü ise; folik asit ve C vitamini ihtiyacınız var.
Tırnak üzerinde beyaz lekeler var ise; protein veya çinko eksikliğiniz var.
Tırnaklarınız soyuluyorsa; hidroklorik asit yetersizliği mevcut.
Tırnaklarınız kuru ve zayıf ise; A vitamini ve kalsiyum ihtiyacınız var.
Tırnak renginiz koyu ve şekli bozuk ise; B12 vitamininiz eksik.
Tırnağınızı çevrelen etler kızarık ise; metabolizmanınız zayıflığına işaret ediyor.

Sağlıklı Bir Tırnak Nasıl Olmalı?
Sağlıklı bir tırnağın; parlak pürüzsüz yüzeyli, esnek ve dış etkenlere dirençli olduğunu belirten Uz. Dr. Yegani, "Tırnak sağlığını korumak için, sert manikür ve pedikürden sakınmalı, oje çözücüleri sıkça kullanmamalı ve mümkünse el yıkandıktan sonra nemlendirici kullanmalıyız. Her hangi bir renk ve şekil değişimini fark edince de mutlaka dermatoloji uzmanına danışınız" diye konuşuyor.

Daha Sağlıklı Daha Güzel El İçin
Elleriniz yıpranmadan önleminizi alın!
En çok kulladığımız ve dolayısıyla en çok yıpranan organlarımızdan biri eller... Bu yüzden onlara gerekli özeni göstermek boynumuzun borcu!Ellere ne zarar verir?
Fazla sıcak ve fazla soğuk su
Deterjanlar, evde kullanılan temizlik ürünleri
Güneş, soğuk, yağmur, deniz ve toprak da elleri hırpalar.

Elleri nasıl korumalısınız?
Suyla yapılacak işlerde lastik eldiven giyin.
Ev işlerinde ise pamuklu eldiven kullanın. Elleriniz için küçük yardımcılar
Ellerinizi ıslattıktan sonra iyice kurulayın. El kremi ya da losyon sürün.
Ellerinizi günde iki, üç kere yumuşak sabunla yıkayıp bol suyla durulayın. Günde bir kere parmakları, tırnakları fırçalayın.
Sert olmayan bir ponza taşı da elleriniz için yararlıdır. Sert derileri aldığı lekeleri de çıkarır.
Haftada bir kere ellere çok yağlı kremle masaj yapın. Her parmağın ucundan başlayarak dibine kadar iyice sıvazlayın. Avuç ve el üstüne masaj yapmayı unutmayın. Bunun için en uygun zaman gece yatmadan öncedir.
Arada bir ellerinize kalın tabaka krem, vazelin sürün pamuklu eldiven takıp yatın. Uyumakta biraz zorlanabilirsiniz. Ama sabah kalktığınızda elleriniz çok bakımlı olacaktır.
El üstlerine sürülecek parafin tabakası gözenekleri açmak için çok yararlıdır.
Limon da eller için yararlıdır. Elin rengine iyi gelir.

Özel bakım gerektiren durumlar
1. Esmer lekeler: Bunlara yaşlılık lekeleri denir. Ellerde kahverengimsi lekeler oluşur. Bu lekelerin çıkmasını geciktirmek, hatta önlemek mümkündür. Bunun için filtreli güneş ilacı kullanabilirsiniz. Eldeki benekler için de pigmen renklerini açan bir krem yararlı olur. En kötü ihtimalde suda çıkmayan fondotenle kapatabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda damarların gözükmesini engeller.
2. Soğuk kabarcıkları: Parmakların yeteri kadar hareket etmemesi, soğuk ve nemden yeterince korunmaması neden olur. En iyi yol, egzersiz yapmaktır. Çünkü bu egzersizler kan dolaşımını hızlandırır.
3. Sert deri ve çatlaklar: Bunlara soğuk hava, elleri fazla zorlayan işler yol açar. Çatlaklara kir dolabilir. Bu kirleri limonla çıkarabilirsiniz. Sonra da bir parça pamuk yardımıyla zeytinyağı sürün. Bir süre bekledikten sonra ellerinizi sabunlu suyla yıkayıp iyice durulayın. Tabii ki sonra krem sürmeyi unutmayın. Bunun her gün yaparsanız elleriniz düzelir.

El ve parmak egzersizleri
1. Yumruk açma: Yumruğunuzu iyice sıkın. Sonra parmaklarınızı öne doğru mümkün olduğunca açın. İki eli de aynı zamanda yapın. Bu hareketi en az 6 kere yapmalısınız.
2. Parmak ayırma: Ellerinizi avuçlarınızın yere bakacağı şekilde tam önünüze koyun. Parmaklar birbirlerine sıkaca yapışmış olsun. Sonra parmaklarınızı açabildiğiniz kadar açın.

Tırnak sağlığı
Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar çok çekici olabilir. Tırnak lar aynı zamanda kişinin sağlığını ve alışkanlıklarını da yansıtır. Kadınlar erkeklerden daha çok tırnaklarına özen göstermekte ve tırnaklarının en iyi durumda olmaları için epey zaman ve para harcamaktadırlar.

Estetik açıdan göze güzel görünmelerinin yanısıra tırnaklar aynı zamanda önemli görevler de üstlenirler. Tırnak larınız herhangi bir cismi alıp kaldırmamıza yardımcı olurlar.

Tırnak lar parmaklardaki yaşayan hücreler tarafından oluşturulur. Tırnak lar öncelikle keratin olarak adlandırılan deri ve saçta da bulunan sertleşmiş bir proteinden oluşur. Tırnak bir dizi kısımdan oluşur:

Tırnak plağı: tırnağın görünür kısmı

Tırnak yatağı: tırnak plağı altındaki deri

Matriks: kütikül (cuticle) altındaki tırnağın büyümesinin yer aldığı gizli bölge

Lunula: matriksin beyaz ve yarım ay şeklindeki tırnak köküne yakın kısmı

Kütikül: plağın üzerine taşan ve tırnak kökünü kaplayan doku

Tırnak foldları: tırnağı serbest her 3 kenarı boyunca destekleyen deri foldları

Tırnak lar da kıl gibi matriksten gelişirler. Yaşlanan hücreler dışarıya doğru uzar ve yerini yeni hücreler alır. Tırnak için ortalama günlük büyüme 0,1mm’dir.

El tırnak ları ayak tırnak larından daha hızlı uzarlar. Yazın kıştan daha hızlı uzarlar. Bir kişinin dominant elindeki tırnaklar daha hızlı uzarlar. Erkeklerin tırnak ları hamilelik dışında kadınlarınkinden daha hızlı uzar.

French
Manikür elleri son derece bakımlı gösteren bir manikür ve oje uygulama stilidir.

Tırnaklarınızı kısa ve küt olarak olarak törpüleyin.

Tırnaklarınızı kuvvetlendirmek ve ojenizin ömrünü uzatmak için bir kat renksiz kuvvetlendirici uygulayın.

Tırnağınızın beyazına (uç kısmına) bir kat beyaz mat oje sürün. Bu işlemin kolayca yapılması için kendinden yapışkanlı bir kağıtla tırnağınızın geri kalanını kapatabilirsiniz.

Bir pamuklu çubuğu hafifçe asetonla ıslatıp taşırdığınız kısımları temizleyin.

Uç kısımlara uyguladığınız beyaz ojenin tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra, tırnağınızın tümüne pembe, bej veya açık mor gibi natürel renkte bir oje sürün.

Kurumaya bırakın ve diğer elinize geçin.

Tırnak Sorunları
Tırnaklarınız yumuşak veya kırılgan mı? Belki kötü bir alışkanlık sonucu tırnaklarınızı sürekli kemiriyorsunuz. Belki de tırnaklarınız sararıyor. Sorunların tümü için çözüm yolları var...

Kırılgan tırnaklar
Saç gibi, tırnaklar da genel sağlık durumunun yansımasıdır. Sık kırılan tırnaklar, çoğunlukla vücuttaki bir eksikliğin (genellikle yağ) göstergesidir. Tırnaklarınız susuz kalmış da olabilir.
Sağlıklı ve dengeli beslenmeye gayret edin ve bir ay boyunca besleyici bir merhem kullanın. Böylelikle tırnaklarınız eski kuvvetine kavuşacaktır.

Yumuşak tırnaklar
Tırnaklarınız kırılgan ve hassas ise onları kuvvetlendirmek gerekir. Kendileri için gerekli olan vitamin ve kalsiyumu iyi alamamış olma olasılığı da vardır. Sağlık ve kuvvetlerini geri kazandırmak için haftada iki kere kalsiyum içerikli besleyici uygulayın.

Sararan tırnaklar

Dişlerde olduğu gibi, tırnak rengi de kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu arada bazı etmenler sarı pigmentlerin öne çıkmasına neden olur: nikotin, kötü ojeler, kötü asetonlar. Dolayısıyla tırnakların beyazlaşması sarılık yapmayan ürünler kullanılarak sağlanabilir.

Parmak uçlarınız ve tırnaklarınız nikotinden sararmışsa...
Bir limonu ikiye bölerek 10 dakika boyunca sararmış bölgelere sürüp bekletin.
Daha sonra oksijenli suyla ıslatılmış bir pamukla ovuşturarak temizleyin.
Tırnak yeme

Her şeyden önce bu kötü alışkanlığın kaynağını araştırın. Stresli misiniz? Ya da sıkıntılı? Kendinizle barışın. İç huzurunuzu bulmaya çalışın. Sonra da önerilerimize bir göz atın...

Tırnaklarınızın kırılganlığını gidermek için bir sertleştirici kullanın; böylece kolay ezilebilmelerini engellemiş olursunuz.
- Yanınızda mutlaka bir tırnak törpüsü bulundurun. Tırnaklarınızda sizi rahatsız eden bir şey olursa, dişlerinizden önce törpüye baş vurun!
Her gün, belli bir süreyi tırnak bakımına ayırın. Tırnaklarınıza masaj yapın, nemlendirin, oje sürün. Verdiğiniz emek karşılığında yeme dürtünüzün önüne geçebileceksiniz.
Tırnaklarınızı mutlaka ojeli olarak tutun. Ojeli tırnaklarınızı bozmak istemeyeceksiniz. Kısa tırnaklarda bile kırmızı ojenin güzel durduğunu unutmayın!
İyi ve pahalı bir oje satın alırsanız belki de böylece onları yeme dürtünüzden vazgeçebilirsiniz. Ya da bir süre takma tırnak kullanın. Pahalı ama oldukça etkili bir yöntemdir.
Tırnak yemekten vazgeçemiyorsanız eczanelerde de bulabileceğiniz bir küçük şişe "acı oje" edinin. Farkında olmadan tırnaklarınızı yemenize bu şekilde mani olabilirsiniz.
Ellerinizi bir şeylerle meşgul ederseniz tırnak yeme konusunun aklınıza daha az takıldığını fark edeceksiniz. Hiç işiniz yoksa, bir stres topu kullanın.
Tırnak yemekten vazgeçme aşamasında özenle uzatılmış bir tırnağın kırılması kadar moral bozucu bir şey yoktur! İşte size bir ip ucu: tırnaklarınız kırılgansa uçlarına çiğ sarımsak sürün. Kokusuna katlandığınız sürece en fazla bir hafta içinde tırnaklarınızın kuvvetlendiğini göreceksiniz.
Son düzenleyen Efulim; 11 Ocak 2012 12:16 Sebep: Sayfa düzeni.

Benzer Konular

20 Ekim 2010 / Pollyanna Sağlıklı Yaşam
22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
15 Ağustos 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük