Vişneli Köstebek Pasta
MsXLabs.org
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sulu yoğurt
3 kaşık kakao
1 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı portakal yoksa limon kabuğu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için
Arası için istediğiniz meyveden koyabilirsiniz. Orjinaline her zaman muz konulur.Ben bu defa vişne tercih ettim.
Köstebek pastanın Yapılışı Şeker ve yumurtayı iyice mikserle çırpın
Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyip hafifçe karıştırın
Büyük boy fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve kekin daha kolay çıkması için kağıtın üzerini yağlayın.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında keki 10 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra yağını ekleyip çırpın.
Fırından çıkardığınız keki ılıdıktan sonra varsa yuvarlak kalıp yoksa bardakla kesin.
Kestiğiniz parçaları bir tepsiye dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı süt döküp ıslatın.
Kenarlarda kalan parçaları mutfak robotundan geçirip parçalayın.
Yuvarlak kek parçalarının üzerine doğranmış muz dizin.
Üzerlerini krema ile kaplayın. Ufaltılmış kek parçalarına pastacıkları bulayın.
Bu işlemi yaparken mini pastayı avucunuzun içerisine alın diğer elinizle kek kırıntılarını üzerine iyice yapışmasını sağlayın.
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sulu yoğurt
3 kaşık kakao
1 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı portakal yoksa limon kabuğu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için
Arası için istediğiniz meyveden koyabilirsiniz. Orjinaline her zaman muz konulur.Ben bu defa vişne tercih ettim.
Köstebek pastanın Yapılışı
Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyip hafifçe karıştırın
Büyük boy fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve kekin daha kolay çıkması için kağıtın üzerini yağlayın.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında keki 10 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra yağını ekleyip çırpın.
Fırından çıkardığınız keki ılıdıktan sonra varsa yuvarlak kalıp yoksa bardakla kesin.
Kestiğiniz parçaları bir tepsiye dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı süt döküp ıslatın.
Kenarlarda kalan parçaları mutfak robotundan geçirip parçalayın.
Yuvarlak kek parçalarının üzerine doğranmış muz dizin.
Üzerlerini krema ile kaplayın. Ufaltılmış kek parçalarına pastacıkları bulayın.
Bu işlemi yaparken mini pastayı avucunuzun içerisine alın diğer elinizle kek kırıntılarını üzerine iyice yapışmasını sağlayın.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...