Arama

El ve Tırnak Bakımı - Sayfa 4

Güncelleme: 21 Mayıs 2013 Gösterim: 217.175 Cevap: 34
güzelce - avatarı
güzelce
Ziyaretçi
19 Şubat 2012       Mesaj #31
güzelce - avatarı
Ziyaretçi
Kalıcı Oje
Günün yoğun temposu arasında boş vakitlerimizin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Ojelerimizin dayanma sürelerinin az olması ve bu çok kolay bir şekilde zarar görmesinden hepimiz rahatsız oluruz. Arabamızın veya evimizin kapısını açarken, mutfak işleri uğraşırken, iş hayatımızda ki bazı nedenlerle ojemiz hızlıca deforme olur ve bu bizim en nefret ettiğimiz durumdur.
Sponsorlu Bağlantılar

kalC4B1cC4B1 oje 300x225

Firmalar bu durumları göz önünde bulundurarak kalıcı oje uygulamasını geliştirdiler. Gündelik yoğun bir hayat için harika ürün olduğunu ilk deneyiminizden itibaren anlayacaksınız. Kalıcı ojeler ortama 3 hafta tırnaktan çıkmaz ve asla parlaklığını kaybetmez. Ayak tırnaklarının uzama süresi uzun olduğundan bu süre ayak tırnaklarından 6 haftaya kadar uzayabilmektedir.

Kalıcı oje uygulaması ortalama 20-30 dakika arası süren işlemle yapılmakta ve çıkarılma süresi 10 dakikadır. Uygulaması ve çıkarılması çok basittir ancak uzman merkezlerde yapılması gerekir. Cilde ve tırnağa kesinlikle zararı bulunmaz. Çıkarılma sırasında tırnak derisine veya köküne renk geçişi olmaz.

Merkezlere göre 30 Tl den başlayan fiyatlarla kalıcı oje yaptırabilirsiniz.

Video için Tıklayınız ;


Son düzenleyen Efulim; 19 Şubat 2012 19:02
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
13 Mart 2012       Mesaj #32
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Doğal yolla tırnak uzaması...

Sponsorlu Bağlantılar
Bir tas ılık suya bir çorba kaşığı tuz, birer tatlı kaşığı limon suyu ve sirke, bir çay kaşığı zeytinyağı koyun ve ellerinizi tutabildiğiniz kadar bu suda tutun. Her akşam bunu uygulamaya devam edin, tırnaklarınızı güçlendirecektir. Ayrıca tırnaklarınızı limonla ve badem yağıyla ovabilirsiniz. Bu formülleri ölçülerini artırarak ayaklarınız için de uygulayın.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
theMira
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Haziran 2012       Mesaj #33
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Oje Sürmenin İnce Detayları

  • Oje sürme işlemine başlamadan önce tırnaklarınıza tırnak bazı uygulayın. Ojenizi için güçlü bir zemin hazırlamış olacaksınız.
  • Ojenizin taze olmasına dikkat edin ve sürmeden önce çalkalayın.
  • Oje öncesinde nemlendirici kullanmayın dalgalanmasına neden olabilir.
  • Ojenizi tırnağın ortasından başlayarak 3 fırça darbesiyle tamamlaya çalışın.
  • 2 kat sürecekseniz birkaç saniye bekledikten sonra diğer katı uygulayın.
  • Ojenizi sürdükten sonra belirli bir süre hiçbir işlem yapmadan kurumasını bekleyin.
  • Ojeyi sürdükten sonra oje koruyucu ürünlerden yararlanabilirsiniz.
  • Ojeye zarar veren sert darbelerden kaçının.
  • Çok sık kimyasal kullanıyorsanız ya da ellerinizi çok sık dezenfekte ediyorsanız eldiven kullanmanızda fayda var!Oje sürme işlemine başlamadan önce tırnaklarınıza tırnak bazı uygulayın. Ojenizi için güçlü bir zemin hazırlamış olacaksınız.
  • Ojenizin taze olmasına dikkat edin ve sürmeden önce çalkalayın.
  • Oje öncesinde nemlendirici kullanmayın dalgalanmasına neden olabilir.
  • Ojenizi tırnağın ortasından başlayarak 3 fırça darbesiyle tamamlaya çalışın.
  • 2 kat sürecekseniz birkaç saniye bekledikten sonra diğer katı uygulayın.
  • Ojenizi sürdükten sonra belirli bir süre hiçbir işlem yapmadan kurumasını bekleyin.
  • Ojeyi sürdükten sonra oje koruyucu ürünlerden yararlanabilirsiniz.
  • Ojeye zarar veren sert darbelerden kaçının.
  • Çok sık kimyasal kullanıyorsanız ya da ellerinizi çok sık dezenfekte ediyorsanız eldiven kullanmanızda fayda var.
Sen sadece aynasin...
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
25 Nisan 2013       Mesaj #34
adsız - avatarı
VIP VIP Üye


Gençliğin ve güzelliğin göstergesi sadece cilt değildir! Eller de bu görünümü tamamlayan en büyük unsurlardan bir tanesidir. Bu sebeple ellerin gençliğini ve yumuşaklığını muhafaza etmek için, küçük ama etkili bazı alışkanlıklar edinmelisiniz.
Ellerinizi temizlerken kurutmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü her el yıkama sonrasında, elleriniz nem kaybına uğrar. Bunun için kullandığınız temizleyici ürünlerini seçerken yumuşak formüllü ve vitamin içerikli olmasına dikkat edebilirsiniz.Ellerinizi yıkarken, yaz kış fark etmeksizin mutlaka ılık su kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aşırı sıcak ve soğuk su, ellerinizin derisinin kurumasına ve çatlamasına neden olabilir
.Uzun uzun banyo keyfi yapmak, herkesin hoşuna gider. Ancak uzun süre banyoda kalmak, derinizin fazla nem kaybetmesine neden olabilir ve elleriniz kuruyup çatlayabilir.
Özellikle her yıkamadan sonra ellerinizi nemlendirmeye özen göstermelisiniz. E vitaminli içeriklere sahip kremler, ellerinizi dış etkenlere karşı koruyacaktır.



ellero



Shea yağı, gliserin, zeytinyağı ve E vitamini içeren nemlendiriciler, el sağlığı için oldukça faydalıdır. Kullandığınız kremlerin bu içeriklere sahip olmasına dikkat edebilirsiniz. Direkt limonun ya da zeytinyağının kendisini de sürebilirsiniz.
Mutfakta ve temizlikte mutlaka eldiven kullanmayı alışkanlık hâline getirmelisiniz. Soğuk ve sıcak su, çeşitli deterjanlar ve temizleyicilerin ellerinizle direkt olarak temas etmesini engellemelisiniz.Özellikle tahriş edici maddelerle temasın fazla olduğu durumlarda bariyer kremler yararlıdır. Bariyer kremler; derinin üst tabakasında katman oluşturur ve nemlendirici özelliğinin yanında üst tabakada bariyer oluşturma özelliğinden dolayı kimyasalların cildinizle temasını engeller.


ömr-ü bahar
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Mayıs 2013       Mesaj #35
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Tırnak Bakımı püf Noktaları; Tırnak bakımınız ellerinizin ve ayaklarınızın hem sağlığı hem de estetik görünüşü açısından son derece önemlidir. El tırnakları yemek, koparmak, kötü kesmek son derece zararlıdır. Kimyasal deterjanlara maruz kalan tırnaklar çok çabuk kırılan, rengi sararan, zayıflayan, çatlayan tırnaklara dönüşür. Bu sebeple tırnaklarınızı korumanız gerekir.

El tırnaklarınızın bakımı hem daha önemli hem daha zordur. Çünkü genelde açıkta olduğu için yıpranmalara karşı daha korumasızdır. El tırnaklarınızı haftada en az bir kez kesmelisiniz. Kesmeyi sevmiyorsanız her gün veya iki günde bir el tırnaklarınızı törpüleyerek hem şekil vermeli hem de kısaltmalısınız. Ayrıca tırnak törpülemek tırnakların ucunu kalınlaştıracağı için, kırılmaya karşı da güçlenir. Tırnak kesmelerinizi ve tırnak törpülemelerinizi banyodan sonra veya tırnaklarınızı 10 dakika ılık suyun içinde beklettikten sonra yaparsanız hem törpüleme işiniz kolaylaşır hem de daha sağlıklı olur.tirnak bakimi4
Tırnaklarınızın dibindeki derileri kesinlikle kesmeyin. Zira kestiğiniz yerlerde bakteri oluşumuna ve mantar oluşumuna sebep olabilir.
Ojelerinizi tırnaklarınızdan çıkarırken en az miktarda aseton kullanarak çıkarın veya nemlendirici asetonlardan satın alın. Zira fazla aseton tırnaklarınızı kurutur ve tırnaklarınızın soyulmasına sebep olur.
Takma tırnak kullanmayı seviyorsanız, dikkatli kullanın, çünkü takma tırnaklar kendi tırnaklarında reaksiyona sebep olabilirler.
tirnak bakimi2 webAyak tırnaklarınıza gelince, ayak tırnaklarını el tırnaklarından daha geç uzar ve 2–3 üç haftada bir kesseniz yeterli olur. Ayak tırnaklarınızı asla çok dibinden kesmeyin. Ayak tırnaklarınız, el tırnaklarınızdan daha kalındır bu sebeple kesilmesi ve törpülenmesi el tırnaklarına göre daha zor olabilir. Bu sebeple ayak tırnaklarınızı kesinlikle banyo sonrası kesin ve törpüleyin. Çünkü banyo sonrası ayak tırnaklarınız daha yumuşak olacaktır ve doğal olarak da kesilmesi ve törpülenmesi daha kolay olur. Ayak başparmağı, en çok tırnak batmasının görüldüğü tırnaktır. Bu sebeple asla çok dipten kesmeyin ve yanlarını içeri doğru değil küt düz şekilde kesin. Tırnak batması genelde yüksek topuklu ayakkabı giyenlerde, sivri burunlu ayakkabı giyenlerde görülür. Tırnak batması olduğunda, tırnağın acıtan kısmını kesemezseniz törpüleyerek yontun ve ufak steril pamuk parçası yerleştirin. Her gün bu pamuk parçasını değiştirin. Tırnak batmasına bağlı ağrı ve acı çoğalırsa mutlaka doktora gidin.
Şayet tırnaklarınızda şeytantırnağı diye tabir edilen sorun varsa asla kopartmayın. Kopartmanız canlı olan dokunun da parçalanmasını sebep olur. Bunun yerine tırnağı tırnak makasını ucu ile dışarıya doğru iktirin ve nazikçe kesin. Üzerine nemlendirici krem sürerek alanın yumuşamasını sağlayın.

Sararan Tırnaklar İçin Doğal Bakım :
Limonu ortadan ikiye kesin. Tırnaklarınızı limonun içine batırıp 5 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın


Benzer Konular

20 Ekim 2010 / Pollyanna Sağlıklı Yaşam
22 Ağustos 2013 / Misafir Sağlıklı Yaşam
15 Ağustos 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük