Arama

Limon Turşusu Tarifi

Güncelleme: 9 Ekim 2008 Gösterim: 2.547 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
LİMON TURŞUSU

Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler
20 Adet Limon
1 Su bardağı Limon suyu
1 Çorba kaşığı Çörek otu
1 Kahve kaşığı Zerdeçal
Yeteri kadar B tipi turşu salamurasi
Hazırlanışı:
Limonlar yıkanıp kurulandıktan sonra ortalarından birbirinden ayırmadan ortalarından kesilir. Çekirdeklerinden arındırıldıktan sonra ortalarına bir birine karıştırılmış çörekotu ve zerdeçaldan bir miktar serpilip kapatılır. Kavanoza dizilir üzerine kavanozun ağzından geçebilecek bir tahta yerleştirilip üzerine bir ağırlık konur. Bununda üzerine B tipi turşu salamurası eklenip kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde saklanır. Bir ay sonra turşu hazır olur.


Benzer Konular

5 Ağustos 2011 / RoSSoRoSe Taslak Konular
23 Temmuz 2013 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
27 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
26 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular