Arama

Patlıcan Turşusu Tarifi

Güncelleme: 26 Eylül 2010 Gösterim: 1.441 Cevap: 0
oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
26 Eylül 2010       Mesaj #1
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
ymk 972 s

Sponsorlu Bağlantılar
5 kilo patlıcan
250 adet sarımsak
6 demet kereviz yaprağı
1 kilo havuç
2.5 kilo sirke
3 demet maydanoz
3 adet kırmızı arnavut biberi
Yeteri kadar tuz

Temizlenmiş turşuluk küçük patlıcanlar bol suda yarı pişmiş haşlanarak süzgüye çıkarılır. Üzerine ağır bir taş bastırılır. Sabaha kadar patbcanın acı suyu çıkar. Sarmısak, ince kıyılmış kerevizin sapları ayrılır, yapraklan kıyılır, havuç maydanoz, kırmızıbiber kıyılıp tuzlanır. Kavanoza yerleştirilir; üzerine tuz, sirke, kabuğu çıkmış, kesilmiş limon ve üzerine ağır bir taş konur. Birkaç gün sonra tuzuna bakılır, gereği kadar konur. On beş gün sonra yenir.
Son düzenleyen oyuncu_girl; 26 Eylül 2010 19:44 Sebep: aktif link

Benzer Konular

24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
24 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
6 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular