Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 03-05-2007   #1 (mesaj-linki)
EfthaLia
MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu

Öncelikle merhaba
Çok aktif olarak bilgisayarla ilgilenmeme ve etrafımda da ilgilenen bir çok insan olmasına rağmen kimse böyle bir problem duymadığını söylüyor. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kişi listemde olan bir şahıs bana listesinde 3 haftadır olmadığımı, yani listesinden silindiğimi söylüyor. Benim listemde kendisi var ama online gözükmüyor. Bu noktada akla gelen ilk şey beni engellediği oluyor evet ama kişinin engelleme listesi boş. Beni silmediğinden de emin. Ama varsayalım ki silmiş. Tekrar ekliyor beni listesine ve bu kişi zaten listenizde var diye bir mesaj gözüküyor. Gene ekleyemiyor. Oysaki listesinde yokum. O bu işlerle uğraşırken benim listemde kendisi bir online bir offline oluyor. Oysa durumu hep aynı. Bu olay yanyana olduğum bilgisayarla benim aramda oluyor. Yani söylediklerim kesinlik arz ediyor. Yapılanları beraber yapıyoruz zaten. Ben de onu silip tekrar ekliyorum ama ona davetiye gitmiyor. Davetimi kabul etmediği içinse benim listemden de siliniyor. Sonra gene listeme ekleniyor kendi kendine, online oluyor vs. Bu durum böyle sürüp gidiyor. Her şeyi denememize rağmen bir çözüm bulabilmiş değiliz. Kafamız da çok karıştı haliyle.
Anlattıklarımdan bir şey anlayan ve yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 12-05-2007   #2 (mesaj-linki)
Anlık iletisi olmıyanlar

Ya benim msnde bir sorun olusuyor anlık iletisi olmıyanlar cevrımdısı gorunuyor msnın en altına atılıyor o kısıler bende eklı bende onlarda anck engellı gıbı goremıyoruz bırbırımızı anlık ıletısı olmıyanlardan sılıp yukluyorum ama gene olmuyor engellemesını kaldır dıyor yapıyorum ancak olmuyor gene yardım lutfen
Eski 12-05-2007   #3 (mesaj-linki)
Cvp: MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu

Alıntı:
EfthaLia adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Öncelikle merhaba
Çok aktif olarak bilgisayarla ilgilenmeme ve etrafımda da ilgilenen bir çok insan olmasına rağmen kimse böyle bir problem duymadığını söylüyor. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kişi listemde olan bir şahıs bana listesinde 3 haftadır olmadığımı, yani listesinden silindiğimi söylüyor. Benim listemde kendisi var ama online gözükmüyor. Bu noktada akla gelen ilk şey beni engellediği oluyor evet ama kişinin engelleme listesi boş. Beni silmediğinden de emin. Ama varsayalım ki silmiş. Tekrar ekliyor beni listesine ve bu kişi zaten listenizde var diye bir mesaj gözüküyor. Gene ekleyemiyor. Oysaki listesinde yokum. O bu işlerle uğraşırken benim listemde kendisi bir online bir offline oluyor. Oysa durumu hep aynı. Bu olay yanyana olduğum bilgisayarla benim aramda oluyor. Yani söylediklerim kesinlik arz ediyor. Yapılanları beraber yapıyoruz zaten. Ben de onu silip tekrar ekliyorum ama ona davetiye gitmiyor. Davetimi kabul etmediği içinse benim listemden de siliniyor. Sonra gene listeme ekleniyor kendi kendine, online oluyor vs. Bu durum böyle sürüp gidiyor. Her şeyi denememize rağmen bir çözüm bulabilmiş değiliz. Kafamız da çok karıştı haliyle.
Anlattıklarımdan bir şey anlayan ve yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Yeni fark etmemden dolayı cevap biraz geç gelmiş olabilir ama en azından benzeri sorunu yaşayanlar için fikir verebilecek bir kaç konuya değinebilirim.

Kişi listesi dosyaları bilgisayarlarıınızda değil, MSN sunucularında barınmaktadırlar. Yaptığınız ekleme/silme/engelleme vb. değişiklikler bu dosyalara yazılırlar.

Herhangi bir işlem yapıp oturumunuzu kapatıp tekrar açtıktan sonra bu değişikliği göremiyorsanız, işleminiz zaman aşımına uğramış ya da kişi listesi dosyanızda bir hata oluşmuş olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz çok fazla şey yok.

Daha sade, az özellik barındıran bir Messenger sürümüyle oturum açıp işlemi tekrar edebilirsiniz. Mesela "Başlat > Programlar > Windows Messenger" kullanarak oturum açın, silmek istediğiniz kişiyi bulup silin. Tekrar ekleyin, oturumunuzu kapatıp açın. Sorun çift taraflı yaşanıyorsa, karşınızdaki kişiye de bu adımları takip etmesini önerin.

Kişiler birbirlerini listelerine eklediklerinde, bir taraf diğerini silmiş olsa bile kişi listesi dosyasında ilgili kişinin bilgisi kalır. Her iki taraf da birbirini "engellemeden" silerse, ardından da "Araçlar > Seçenekler > Gizlilik" bölümüne gelip aşağıdaki resimde gösterilen bölümdeki işlemi yaparsa, ancak o zaman "hiç eklememiş/eklenmemiş" gibi olurlar:

Bu işlemleri anti-virus/firewall gibi güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakıp yüklüyse Messenger eklentilerini/yamalarını kaldırıp uygulamanızı öneririm.

Defalarca bu işlemleri yapmanıza rağmen bir sonuç alamıyorsanız, sorunun kullanıcı tabanlı olmadığından emin olabilirsiniz. MSN Support/MSN Messenger birimine ulaşmanız gerekiyor:

E-mail Support

Alıntı:
logcupasa adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Ya benim msnde bir sorun olusuyor anlık iletisi olmıyanlar cevrımdısı gorunuyor msnın en altına atılıyor o kısıler bende eklı bende onlarda anck engellı gıbı goremıyoruz bırbırımızı anlık ıletısı olmıyanlardan sılıp yukluyorum ama gene olmuyor engellemesını kaldır dıyor yapıyorum ancak olmuyor gene yardım lutfen
Siz de yukarıda yazdıklarımı uygulamayı deneyebilirsiniz. Sonuç alamazsanız, MSN Support'a durumu izah eden bir mesaj gönderebilirsiniz.
Eski 01-07-2007   #4 (mesaj-linki)
Msn Listeme kimseyi ekleyemiyorum

arkadaşlar öncelikler selam..
benim msn listeme kimse kendisini ekeyemiyor..yani biri beni listesine eklediğinde bana şu kişi sizi listenize ekledi sende eklemek istermisin diye bir uyarı çıkmıyor vede ekleyemiyorum.sadece bir şekilde ekleyebiliyorum oda kendim ekleyerek yardımlarınızı bekliyorum..bu arada msn 8.5 kullanıyorum daha once 8 live vardı o zamandan beri ekleyemiyorum herhalde.
Eski 17-07-2007   #5 (mesaj-linki)
yardım- izinsiz kisi listesine eklenme

arkadaslar izinsiz kisi listesine eklenme hakkında bilgisi olan var mı???
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
engelleme listesi, kişi ekle msn, kişi listesi ekleme, msn de kişi ekle, msn de kişi ekleme, msn de kişi ekleyemiyorum, msn de kişi listesi, msn engelleme listesi, msn kişi ekleme sorunu, msnde kişi ekleme,
MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Arka Planlar - Messenger Kişi Listesi Penceresi İçin Hareketli Arka Planlar Morrigan Dinamik Arka Planlar 99 4 Hafta Önce 18:13
Arka Planlar - Messenger Kişi Listesi Penceresi İçin Hareketsiz Arka Planlar Morrigan Dinamik Arka Planlar 55 23-08-2008 21:30
Placebo (Placebo Kimdir? - Placebo Hakkında) ThinkerBeLL Yabancı Rock 24 22-06-2008 17:04
1900-1999 Kronolojisi virtuecat Tarih 3 28-01-2007 02:42
Haklar ve Özgürlükler Antolojisi ThinkerBeLL Hukuk 0 10-09-2006 16:35
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 08:55Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.10797906 saniyede (60.55% PHP - 39.45% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR