MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 03-05-2007   #1 (mesaj-linki)
EfthaLia
MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu

Öncelikle merhaba
Çok aktif olarak bilgisayarla ilgilenmeme ve etrafımda da ilgilenen bir çok insan olmasına rağmen kimse böyle bir problem duymadığını söylüyor. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kişi listemde olan bir şahıs bana listesinde 3 haftadır olmadığımı, yani listesinden silindiğimi söylüyor. Benim listemde kendisi var ama online gözükmüyor. Bu noktada akla gelen ilk şey beni engellediği oluyor evet ama kişinin engelleme listesi boş. Beni silmediğinden de emin. Ama varsayalım ki silmiş. Tekrar ekliyor beni listesine ve bu kişi zaten listenizde var diye bir mesaj gözüküyor. Gene ekleyemiyor. Oysaki listesinde yokum. O bu işlerle uğraşırken benim listemde kendisi bir online bir offline oluyor. Oysa durumu hep aynı. Bu olay yanyana olduğum bilgisayarla benim aramda oluyor. Yani söylediklerim kesinlik arz ediyor. Yapılanları beraber yapıyoruz zaten. Ben de onu silip tekrar ekliyorum ama ona davetiye gitmiyor. Davetimi kabul etmediği içinse benim listemden de siliniyor. Sonra gene listeme ekleniyor kendi kendine, online oluyor vs. Bu durum böyle sürüp gidiyor. Her şeyi denememize rağmen bir çözüm bulabilmiş değiliz. Kafamız da çok karıştı haliyle.
Anlattıklarımdan bir şey anlayan ve yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 12-05-2007   #2 (mesaj-linki)
Anlık iletisi olmıyanlar

Ya benim msnde bir sorun olusuyor anlık iletisi olmıyanlar cevrımdısı gorunuyor msnın en altına atılıyor o kısıler bende eklı bende onlarda anck engellı gıbı goremıyoruz bırbırımızı anlık ıletısı olmıyanlardan sılıp yukluyorum ama gene olmuyor engellemesını kaldır dıyor yapıyorum ancak olmuyor gene yardım lutfen
Eski 12-05-2007   #3 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu

EfthaLia adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Öncelikle merhaba
Çok aktif olarak bilgisayarla ilgilenmeme ve etrafımda da ilgilenen bir çok insan olmasına rağmen kimse böyle bir problem duymadığını söylüyor. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kişi listemde olan bir şahıs bana listesinde 3 haftadır olmadığımı, yani listesinden silindiğimi söylüyor. Benim listemde kendisi var ama online gözükmüyor. Bu noktada akla gelen ilk şey beni engellediği oluyor evet ama kişinin engelleme listesi boş. Beni silmediğinden de emin. Ama varsayalım ki silmiş. Tekrar ekliyor beni listesine ve bu kişi zaten listenizde var diye bir mesaj gözüküyor. Gene ekleyemiyor. Oysaki listesinde yokum. O bu işlerle uğraşırken benim listemde kendisi bir online bir offline oluyor. Oysa durumu hep aynı. Bu olay yanyana olduğum bilgisayarla benim aramda oluyor. Yani söylediklerim kesinlik arz ediyor. Yapılanları beraber yapıyoruz zaten. Ben de onu silip tekrar ekliyorum ama ona davetiye gitmiyor. Davetimi kabul etmediği içinse benim listemden de siliniyor. Sonra gene listeme ekleniyor kendi kendine, online oluyor vs. Bu durum böyle sürüp gidiyor. Her şeyi denememize rağmen bir çözüm bulabilmiş değiliz. Kafamız da çok karıştı haliyle.
Anlattıklarımdan bir şey anlayan ve yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Yeni fark etmemden dolayı cevap biraz geç gelmiş olabilir ama en azından benzeri sorunu yaşayanlar için fikir verebilecek bir kaç konuya değinebilirim.

Kişi listesi dosyaları bilgisayarlarıınızda değil, MSN sunucularında barınmaktadırlar. Yaptığınız ekleme/silme/engelleme vb. değişiklikler bu dosyalara yazılırlar.

Herhangi bir işlem yapıp oturumunuzu kapatıp tekrar açtıktan sonra bu değişikliği göremiyorsanız, işleminiz zaman aşımına uğramış ya da kişi listesi dosyanızda bir hata oluşmuş olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz çok fazla şey yok.

Daha sade, az özellik barındıran bir Messenger sürümüyle oturum açıp işlemi tekrar edebilirsiniz. Mesela "Başlat > Programlar > Windows Messenger" kullanarak oturum açın, silmek istediğiniz kişiyi bulup silin. Tekrar ekleyin, oturumunuzu kapatıp açın. Sorun çift taraflı yaşanıyorsa, karşınızdaki kişiye de bu adımları takip etmesini önerin.

Kişiler birbirlerini listelerine eklediklerinde, bir taraf diğerini silmiş olsa bile kişi listesi dosyasında ilgili kişinin bilgisi kalır. Her iki taraf da birbirini "engellemeden" silerse, ardından da "Araçlar > Seçenekler > Gizlilik" bölümüne gelip aşağıdaki resimde gösterilen bölümdeki işlemi yaparsa, ancak o zaman "hiç eklememiş/eklenmemiş" gibi olurlar:

Bu işlemleri anti-virus/firewall gibi güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakıp yüklüyse Messenger eklentilerini/yamalarını kaldırıp uygulamanızı öneririm.

Defalarca bu işlemleri yapmanıza rağmen bir sonuç alamıyorsanız, sorunun kullanıcı tabanlı olmadığından emin olabilirsiniz. MSN Support/MSN Messenger birimine ulaşmanız gerekiyor:

E-mail Support

logcupasa adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Ya benim msnde bir sorun olusuyor anlık iletisi olmıyanlar cevrımdısı gorunuyor msnın en altına atılıyor o kısıler bende eklı bende onlarda anck engellı gıbı goremıyoruz bırbırımızı anlık ıletısı olmıyanlardan sılıp yukluyorum ama gene olmuyor engellemesını kaldır dıyor yapıyorum ancak olmuyor gene yardım lutfen
Siz de yukarıda yazdıklarımı uygulamayı deneyebilirsiniz. Sonuç alamazsanız, MSN Support'a durumu izah eden bir mesaj gönderebilirsiniz.
Eski 01-07-2007   #4 (mesaj-linki)
Msn Listeme kimseyi ekleyemiyorum

arkadaşlar öncelikler selam..
benim msn listeme kimse kendisini ekeyemiyor..yani biri beni listesine eklediğinde bana şu kişi sizi listenize ekledi sende eklemek istermisin diye bir uyarı çıkmıyor vede ekleyemiyorum.sadece bir şekilde ekleyebiliyorum oda kendim ekleyerek yardımlarınızı bekliyorum..bu arada msn 8.5 kullanıyorum daha once 8 live vardı o zamandan beri ekleyemiyorum herhalde.
Eski 17-07-2007   #5 (mesaj-linki)
yardım- izinsiz kisi listesine eklenme

arkadaslar izinsiz kisi listesine eklenme hakkında bilgisi olan var mı???
Eski 04-11-2007   #6 (mesaj-linki)
suskun melek

Arkadas lar bende de sorun var az önce msn actim benim erkek arkadasimin arkadasi msn onile sasirdim erkek arkadasima sordum ben vermedim msn dedi ve sasirdi msn gelen kisi sorduk oda sasirdi bende eklemedim seni diyor ona bi daver gelmis erkek arkadasim ismi yazmis ondan kabul etmis nasil oluyr bu anlam vermedik 3 müzde sasirdik olaya bilen varsa ne olursun cevap yazsin tsk ler
Eski 12-12-2007   #7 (mesaj-linki)
sefayilmaz
Msn Live Listesi Hakkında

Merhabalar Benim Msn 7.5 'de Listemde 1000 Kişi olarak açıyor ancak
Msn live'de açtığımda msn' bağlanamıyorum önceden ben buraya 4250 kişi kayıtlıydı liste açılmıyor yani
sizce ne yapmam gerekiyor ?
Eski 20-12-2007   #8 (mesaj-linki)
hellboy726 - avatarı
Cvp: yardım- izinsiz kisi listesine eklenme

cerkes adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaslar izinsiz kisi listesine eklenme hakkında bilgisi olan var mı???
Böyle birşey yok.
Eski 31-08-2008   #9 (mesaj-linki)

slm arkadaşlar msn kişi listem çift görünüyo her adresten 2 tane var bunu nasıl düzeltirim yardımcı olursanız sevinirim ii çalışmalar...
Eski 23-09-2008   #10 (mesaj-linki)
msn

msn den engelleyip sildiğim kişileri geri nasıl ekleyebilirim yardımcı olurmusunuz?
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
ekleme, kişi, listesi, msnde, sorunu
kisi ekleme sorunu, msn de kisi ekleyemiyorum, msn kisi ekleme sorunu, msn kisi ekleyemiyorum, msne kisi ekleyemiyorum,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Messenger Düşme Sorunu ve Çözümü - Kişi Listesi Problemleri hellboy726 MSN Teknik Destek/Bilgiler 5 4 Hafta Önce 00:26
Kişi Ekleme (Quick Contact Adder) - MSN Plus! Live Scripts Morrigan Messenger Plus! Live Scripts 7 17-06-2009 08:50
Msn live kişi listesi sorunu akin1 Arşive Kaldırılan Konular 2 16-08-2008 20:06
MSN Plus Kişi Listesi esert100 Arşive Kaldırılan Konular 1 05-08-2008 13:11
MSN'de Göz Kırpması Gönderme Sorunu otuzdokuz MSN Teknik Destek/Bilgiler 2 21-01-2007 17:18