| | #1 (mesaj-linki) |
Sezen Aksu (Sezen Aksu Kimdir? - Sezen Aksu Hakkında) BİYOGRAFi 13 Temmuz 1954'de İzmir'de doğdu.Ziraat fakültesindeki öğrenimini yarıda bırakarak profesyonel sarkıcılığa başladı.1970'lerin ortalarında 'Kaybolan Yıllar', 'Gölge Etme' gibi sarkılarla yıldızı parladı. Şarkılarının çoğunu kendi besteledi. Bazılarının da sözlerini yazdı. İlk kez 1979'da sinema oyunculuğu denedi.- Minik Serçe- oyunculuk yeteneğiyle dikkat cektiği, 'Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra' adlı muzikallerdeki 'Sen Ağlama 'Geri Dön', 'Dağlar Dağlar' gibi şarkılarla ününü perçinledi. Sonraki 'Git' kasetiyle zirvedeki yerini aldı. Türk pop muziğinin en güçlü seslerinden Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Sertab Erener, Levent Yüksel, Tilbe gibi bir zamanlar vokalistliğini yapmış gençleri pop muziğimize kazandırdı.Üç kez evlendi ve bir çocuk annesi... Sezen Aksu'nun albümleri: Serçe,Ağlamak Güzeldir, Firuze, Sen Ağlama, Git, Sezen Aksu '88, Sezen Aksu Söylüyor, Gülümse, Deli Kızın Türküsü, Işık Doğudan Yükselir, Gül Bahçeleri, Düğün ve Cenaze, Adı Bende Saklı, Sarı Odalar(Ben Seni Çok Sevdim Oğlum), Deliveren, Şarkı Söylemek Lazım Dillerden düşmeyen bazı sarkıları: Kaybolan Yıllar, Gölge Etme, Yak Bir Sigara, Firuze, Hata, Ağlamak Güzeldir, İkinci Bahar, Dilimin Ucunda Kelimeler, Geri Dön, Tukeneceğiz, Git, unzile, Değer mi Hiç, Sarışınım, Bir Çocuk Sevdim, Seni İstiyorum, Şinanay, Gidiyorum, Belalım, Hadi Bakalım, Gülümse, Masum Değiliz, Deli Kızın Türküsü, Tenna... ![]() Son Düzenleyen Kral_Aslan; 01-05-2008 @ 17:15. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Cvp: Minik Serçe.. 'Sezen Aksu' Son Düzenleyen Kral_Aslan; 01-05-2008 @ 17:16. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) |
Cvp: Minik Serçe.. 'Sezen Aksu' MASUM DEĞİLİZ Kan ter içinde uykularından uyanıyorsan eğer her gece Yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa koynuna Olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık herşeye Anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan Kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış Kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan İçindeki çocuğa sarıl Sana insanı anlatır Eller günahkar Diller günahkar Bir çağ yangını bu Bütün dünya günahkar Eller günahkar Diller günahkar Bir çağ yangını bu Bütün dünya günahkar Masum değiliz hiçbirimiz Masum değiliz hiçbirimiz Kan ter içinde uykularından uyanıyorsan eğer her gece Yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa koynuna Olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık herşeye Anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan Kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış Kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan İçindeki çocuğa sarıl Sana insanı anlatır Eller günahkar Diller günahkar Bir çağ yangını bu Bütün dünya günahkar Eller günahkar Diller günahkar Bir çağ yangını bu Bütün dünya günahkar Masum değiliz hiçbirimiz Masum değiliz hiçbirimiz KÜÇÜĞÜM Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün hatalrım Öğünmem bu yüzden Bu yüzden kendimi Özel önemli zannetmem Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün saçmalamam Yenilmem bu yüzden Bu yüzden kendime hala güvensizliğim Ne kadar az yol almışım Ne kadar az Yolun başındaymışım meğer Elimde yalandan kocaman rengarenk Geçici oyuncak zaferler Küçüğüm daha çok küçüğüm Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün korkularım Gururum bu yüzden Bu yüzden çocuk gibi korunmasızlığım Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden sonsuz endişem Savunmam bu yüzden Bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem DELİ KIZIN TÜRKÜSÜ Yağmur yağar akasyalar ıslanır Ben yağmura deli buluta deli Bir büyük oyun bu yaşamak değil Beni ya svmeli ya öldürmeli Yitirmeli ne varsa Başlamalı yeniden Bu Allahsız bu yağmur İşlemez karanlıkta Garipliğine yan Yan yürek yan Gitti giden Gitti giden Yitirmeli ne varsa Başlamalı yeniden Sana büyük caddelerin birinde rastlasam Elimi uzatsam tutsam götürsem Gözlerine baksam gözlerine Konuşmasak ah anlasan Elimi uzatsam tutamasam Olanca sevgimi yalnızlığımı Düşünsem hayır hayır düşünmesem Senin hiç haberin olmasa Yitirmeli ne varsa Başlamalı yeniden FİRUZE Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını Ağla, ağla Firuze ağla Anlat bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Kıskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazlı bir çiçek, bir orman kuytusu Üzüm buğusu gibisin sen Firuze Kıskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazlı bir çiçek, bir orman kuytusu Üzüm buğusu gibisin sen Firuze Duru bir su gibi, bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yudum yıllarını Ağla, ağla Firuze ağla Anlat bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan gözbebeğine Herşeyin bedeli var, güzelliğinin de Bir gün gelir ödenir, öde Firuze Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan gözbebeğine Herşeyin bedeli var, güzelliğinin de Bir gün gelir ödenir, öde Firuze Duru bir su gibi, bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze | |
|
| | #4 (mesaj-linki) |
Cvp: Minik Serçe.. 'Sezen Aksu' Sezen Aksu - Aşktan Ne Haber Aç kalbini ben geldim | |
|
| | #5 (mesaj-linki) |
Cvp: Minik Serçe.. 'Sezen Aksu' Erkek Güzeli Gözlerim gözlerine kitlenir Doyamam seyretmelere seni Özlerim bir kaç saat fazla gelir Yagizim yigidim erkek güzeli Gel de eg, eg su asi basini Kaçirma gel su olgun yasimi Anladim korkunu telasini Görünce çakmak çakmak yesillerini Seni pamuklara sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim Ne sitemle güzel kalbini yorarim Sakinma tatli dillerini Seni pamuklara sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim Ne sitemle güzel kalbini yorarim Sakinma tatli dillerini Gözlerim gözlerine kitlenir Doyamam seyretmelere seni Özlerim bir kaç saat fazla gelir Yagizim yigidim erkek güzeli Gel de eg, eg su asi basini Kaçirma gel su olgun yasimi Anladim korkunu telasini Görünce çakmak çakmak yesillerini Seni pamuklara sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim Ne sitemle güzel kalbini yorarim Sakinma tatli dillerini Seni pamuklara sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim Ne sitemle güzel kalbini yorarim Sakinma tatli dillerini Ben yazdim ben bozdum Kaç sevdayi gezdim Askin aslini sezdim Hadi gel al sonuna kadar Sonuna kadar, sonuna kadar al al... ...sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim Ne sitemle güzel kalbini yorarim Sakinma tatli dillerini Seni pamuklara sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim Ne sitemle güzel kalbini yorarim Sakinma tatli dillerini Seni pamuklara sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim Ne sitemle güzel kalbini yorarim Sakinma tatli dillerini Seni pamuklara sarmalar sararim Ne bedel isterim ne hesap sorarim sezen Aksu | |
|
![]() |
| Konu Araçları | |
Sezen Aksu (Sezen Aksu Kimdir? - Sezen Aksu Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Manga (Manga Kimdir? - Manga Hakkında) | ThinkerBeLL | Türkçe Rock | 15 | 1 Gün Önce 16:40 |
| Tarkan (Tarkan Kimdir? - Tarkan Hakkında) | SweeT-DeWiL | Müzik tr | 22 | 1 Hafta Önce 01:24 |
| Batlamyus (Batlamyus Kimdir? - Batlamyus Hakkında) | KisukE UraharA | Bilim ww | 2 | 2 Hafta Önce 14:46 |
| Robert De Niro (Robert De Niro Kimdir? - Robert De Niro Hakkında) | ThinkerBeLL | Sinema ww | 8 | 15-06-2008 21:16 |
| Ludwig Wittgenstein (Ludwig Wittgenstein Kimdir? - Ludwig Wittgenstein Hakkında) | kamyon | Felsefe ww | 1 | 15-08-2007 15:26 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||