| | #11 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı ![]() Asker Günlüğüm Koğuş kalk saat altıda Tan ağarmadan başlar asker günlüğüm Kimi evinden uzak, kimi yatıda Hasreti yakıcı asker günlüğüm. Sabah erkenden ilk iş mıntıka Bazımız yenici bazımız antika Hallerimiz uymaz oldu mantığa Mantığımı aldı asker günlüğüm İçtimadan önce kahvaltı Yemekhane binanın altı Gün altmış ay on altı Saymakla bitmez asker günlüğüm. Zinde olmalı askerin kafası Koğuşta yapılır yat yoklaması Yoğun günün ardından iyi gelir uyku sefası Ne rüyalar görür asker günlüğüm. Farksızdır akşamımla sabahım Daimi sırdaşım bir tek Allah’ım Nöbet arkadaşım G-3 silahım Nöbette geçer asker günlüğüm. Güven Aydın Ey Asker Kalk Ey asker kalk: Düşman sarmış tüm vatanı Acıma vatanına yan gözle bakanı Kalk ranzanı düzelt Al silahını kepini tak Bu terör karartısına bir kandil yak Bul onları vur isteme hak Anan bacın yatar onlar yatarken sen kalk Bu vatana akıtılmaz mı aciz kan Düşmemek ayıp olur bir karış toprağa Aile ecdadını düşün vermedi bu vatanı Sende durma al silahını kalk ayağı Vurulursan bir kafir kurşunuyla Melekler doluşur hemen sen düştüğün anda Al sancağı düş yollara ara onları dağda Bir kere bak gözüne kafiri bulduğun anda Onunda evladı var düşün ama bırakma Bırakırsan arkandan gelir senin yurduna Anan bacın tetirgin bakar senin yoluna Gözlerinde ki yaşa bak ve ona acıma Sen şehit evladısın canını ver vatana…. Uğur çakmak Son Düzenleyen Misafir; 16-04-2006 @ 20:13. | |
|
| | #12 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı Bizim Asker/Uğurlama Davul zurna yolcu ederiz seni En büyük asker bizim asker Emri vazife eyler isen eğer Melekler seni korur asker Arınırsın ocakta,sivil esvaptan Kolaylık dileriz sana Allahtan Korkma sakın gölgeden,karanlıktan Nöbetin kolay olsun asker Çok ararsın annenin aşını Olmaz bu kadar diye sallama başını Taşına dikkat et, kırma sakın dişini Salla kaşığı mercimeğe afiyet olsun asker Eksik etme bizden nameni Boşa gitmesin,vatanını emeği Unutma sakın,dostlarım demeyi Sigaranı arkadaşın ile böl’de iç asker Duygu selidir biliriz askerlik Arkadaş muhabbeti ile olur dirlik Hangi kıtadasın,birliğin hangi birlik Şiirine,türküne dökte yaz,gönder asker Güzel olur askerin izini, çarşısı Tozdan dumandan görünmez karşısı Kaş,göz,işmar ederse dişiden birisi Eve,sılaya kapta gel asker ![]() | |
|
| | #13 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı Emre itaatsızlıktan hapis yatan çavuş'a AİHM'den tazminat Emre itaatsızlıktan hapis yatan çavuş'a AİHM'den tazminat ANKA Üstünün emirlerine uymadığı gerekçesiyle 21 gün askeri cezaevinde tutulan A.D. adlı çavuş ile ilgili davayı sonuçlandıran Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye’yi toplam 3 bin 500 euroyu ödemeye mahkum etti. Üstünün emirlerine uymadığı gerekçesiyle 21 gün bir askeri cezaevinde tutulan A.D. adlı çavuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Türkiye’yi mahkum ettirdi. AİHM, cavuşa toplam 3 bin 500 euronun ödenmesine karar verdi. AİHM, A.D. adlı çavuşun 1996 yılında yaptığı şikayet üzerine açılan davayı sonuçlandırdı. Çavuşa hak veren mahkeme, oybirliği ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin özgürlük ve güvenlik haklarına ilişkin maddesinin ihlal edildiğine karar verdi. 1994 yılında itaatsizlik gerekçesiyle bir yarbayın emri üzerine 21 gün süreyle bir askeri cezaevinde gözaltında tutulan A.D., şikayetinde cezanın yetkili bir mahkeme tarafından verilmediğini savunmuştu. AİHM de, bir kişinin özgürlükten men edilmesi kararının ancak yetkili ve bağımsız bir mahkeme tarafından verilebileceğine dikkat çekerek A.D.’ye manevi tazminat olarak 2 bin, mahkeme masrafları için ise bin 500 euro (toplam 5 bin 592 YTL) ödenmesini uygun gördü. | |
|
| | #14 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı Bekleyiş Bir kelebeğin ömrü gibi kısa sürede Hiç kimse, bu kadar etkilemedi beni. Aklımı baştan alırcasına, Beni, mutluluktan, bulutların üstüne uçururcasına... Kimse etkileyemedi.. Tanışalı daha iki gün oldu İki defa konuşabildik sadece Yüzünü bile görmedim. Ama o yakınlığının sıcaklığı, sevgisi kilometreleri aşıp Kalbimin derinliklerini ısıtmaya yetti.. sanki senelerden beri tanıyorum seni sanki heran görüyorum Sesini duyuyor, nefes alışını yüzümde hissediyorum. O kadar yakınsınki bunca mesafeye rağmen. Gün gelecek gelen günle geleceksin biliyorum şimdiden özledim seni Bir asker yolu bekleyen bir ana gibi Ölümü bekleyen bir hasta gibi Özledim hayalimdeki seni... Seni bunca özlemesem bunca sevemezdim ki... Alperen Karadağ | |
|
| | #15 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı Uyan Çavuş Tiz Uyan Birinci Cihan Harbinde Jandarma çavuşluğu yapmış Mürteza Baba İstanbul'un işgal hangâmesinde sallandığı yıllarda Rumlar Batı Anadolu köylerinde muzırlık yapmaya başlayınca, oralara sevk edilen kuvvetlerin içinde Mürtaza Çavuş'da vamış. RumIarı geri püskürte püskürte Daya Kadın diye bir yere varmışlar. Hem epey yoruldukları için, hem de gece bastırdığı için, orada, Balkan Harbinden kalma tabyalarda geceleme durumu hasıl olmuş. Bir nöbetçi dikmişler, diğerleri yatmış. Mürtaza Çavuş da yatmış tabii, derken, bir müddet sonra nöbetçi de uyuklayınca Mürtaza Çavuş'a görünmeyen biri: Uyan Çavuş tiz uyan! Atik ol kurnaz davran! Hemen kaldır eratı, Aha geliyor düşman! der gibi tekmelemeye başlıyor! Hemen uyanıyr' tabii, asker tetikte uyur. Sonra dikkatlice etraflarına şöyle bir bakıyor ki, Rumlar sürüne sürüne kendilerine doğru gelyor! Ayın ondördüymüş o gün, ay ışığında görüyor bunu. Ondan sonra, askerleri uyandırarak bir cayırtı koparıyorlar! RumIarın bir kısmı ölü, bir kıs mı yaralı def olup gidiyorlar .. Sabah olunca, gece kendisine görünmeyen bir kimse tarafından tekme atılan yeri kazdırınca bir Türk şehidi çıkıyor. Evet! O şehid uyandırmış Mürtaza Çavuşu! ![]() | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
|
| asker g3, asker hakları, askeri haklar, askerin hakları, askerlik hakları, mehmetcik sayfasi, mehmetcik mesajlari, mehmetçik mesajları, türk askeri g3, türk askerin def edimesi, |
Asker Ocağı - Türk Askeri - Mehmetçik Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Türk Destanları | kompetankedi | Türk Dili ve Edebiyatı | 22 | 17-07-2008 18:35 |
| Türk Dilleri Ailesi | virtuecat | Türk Dili ve Edebiyatı | 2 | 14-12-2007 20:49 |
| Türk Halkları | ThinkerBeLL | Diğer Türk Toplulukları | 0 | 10-10-2007 19:42 |
| Yabancı Ülkelerin Ders Kitaplarında Türkiye Aleyhinde Neler Var? | RoxBury | Satırlarla Türkiye | 0 | 08-09-2007 22:25 |
| Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu (Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu Hakkında) | virtuecat | Bilim tr | 0 | 20-02-2007 15:26 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||