Arama

Trigliserit, doymuş yağ, yağ asidi ile ilgili soruların cevapları nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Mayıs 2016 Gösterim: 13.168 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Kasım 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Trigliserit, doymuş yağ, yağ asidi ile ilgili soruların cevapları nedir?
EN İYİ CEVABI Safi verdi

Trigliserit nedir?


49051d1463775619 trigliserit nedir trigl1

Sponsorlu Bağlantılar
trigliserit 3 yağ asidi ve 1 tane de gliserolün birleşmesiyle oluşan doğal yağlardır. Trigliseritler hayvansal ya da bitkisel olabilmektedirler. Hayvansal Trigliseritler genellikle oda sıcaklığında katı durumdadırlar. Bitkisel Trigliseritler ise oda sıcaklığında genellikle sıvı durumdadırlar. Ancak katı olan Trigliseritler de mevcuttur(örn: Hidrojene edilmiş yağlar bunlara margarin de denmektedir.)

DEVAMI Trigliserit Nedir?



Doymuş (satüre) yağ asitleri


49046d1463774538 lipitler yaglar ve beslenmedeki onemi lipit2
hidrokarbon zincirleri, çift bağ içermeyen ve dallanmamış olan yağ asitleridirler. En basit doymuş yağ asidi, 2 karbona sahip asetik asittir.
Doymuş yağ asitleri katıdır ve kan akımını zorlaştırıcı etkiye sahiptir.
Örnek: Tereyağı ve katı margarin yağlar.

DEVAMI Lipitler (Yağlar) ve Beslenmedeki Önemi


YAĞ ASİTLERİ
49071d1463858148 yag asidi yagasit

Alkil grubu düz zincirli olan doymuş monokarboksilli asitler. Bütirik (bütanoik) asit (C3H7COOH), palmitik (heksadekanoik) asit (C15H21COOH), stearik (oktadekanoik) asit (C17H35COOH), bunlardan başlıcalarıdır. Hayvansal ve bitkisel yağların bileşiminde (genellikle gliserin esteri biçiminde) bulundukları için bu adla anılırlar.

Kimya ve biyokimyada, yağ asidi, genelde uzun, alifatik kuyruklu bir karboksilik asittir. Uzun karboksilik yağ asitlerinden 4 karbonlu (butirik asit)ve daha uzun zincirlileri yağ asidi olarak sayılır; doğal yağları (trigliseritleri) oluşturan yağ asitlerinden söz ederken ise bunların en az 8 karbonlu olduğu (kaprilik asit gibi) varsayılabilir. Çoğu doğal yağ asitlerinin çift sayılı karbon atomu vardır, çünkü bunların biyolojik sentezlerinde iki karbon atomlu asetat kullanılır.
Endüstriyel üretimde yağ asitleri yağlardaki (trigliseritler) ester bağının hidrolizi ve gliserolun ayrılması ile elde edilir.

DEVAMI Yağ Asidi
Son düzenleyen Safi; 21 Mayıs 2016 23:19
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
4 Ocak 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Soru : Doymamış yağ nedir ?
Cevap : Doymamış yağlar iki gruba ayrılır ; tekli ve çoklu doyamamış yağlar. Tekli doymamış yağlar karbon atomlarının yalnızca iki tanesinin çift bağla bağlanması ile oluşur. Çoklu doymamış yağlar ise 2'den fazla karbon atomunun birbiri ile çift bağ yapmasıyla oluşur. Çoklu doymamış yağ oranı yüksek olan yağlar (Örneğin soya, omega-3 yağ asitleri, ayçiçek yağı, mısır yağı) kalp damar hastalıklarını önlerler, vücutta kötü kolesterol olarak bilinen LDL'nin , iyi kolesterol olarak bilinen HDL ile dengelenerek azaltılmasına yardımcı olurlar, hipertansiyon tedavisinde yararlı etkiye sahiptirler.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 21 Mayıs 2016 23:20
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
21 Mayıs 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Trigliserit nedir?


49051d1463775619 trigliserit nedir trigl1

trigliserit 3 yağ asidi ve 1 tane de gliserolün birleşmesiyle oluşan doğal yağlardır. Trigliseritler hayvansal ya da bitkisel olabilmektedirler. Hayvansal Trigliseritler genellikle oda sıcaklığında katı durumdadırlar. Bitkisel Trigliseritler ise oda sıcaklığında genellikle sıvı durumdadırlar. Ancak katı olan Trigliseritler de mevcuttur(örn: Hidrojene edilmiş yağlar bunlara margarin de denmektedir.)

DEVAMI Trigliserit Nedir?



Doymuş (satüre) yağ asitleri


49046d1463774538 lipitler yaglar ve beslenmedeki onemi lipit2
hidrokarbon zincirleri, çift bağ içermeyen ve dallanmamış olan yağ asitleridirler. En basit doymuş yağ asidi, 2 karbona sahip asetik asittir.
Doymuş yağ asitleri katıdır ve kan akımını zorlaştırıcı etkiye sahiptir.
Örnek: Tereyağı ve katı margarin yağlar.

DEVAMI Lipitler (Yağlar) ve Beslenmedeki Önemi


YAĞ ASİTLERİ
49071d1463858148 yag asidi yagasit

Alkil grubu düz zincirli olan doymuş monokarboksilli asitler. Bütirik (bütanoik) asit (C3H7COOH), palmitik (heksadekanoik) asit (C15H21COOH), stearik (oktadekanoik) asit (C17H35COOH), bunlardan başlıcalarıdır. Hayvansal ve bitkisel yağların bileşiminde (genellikle gliserin esteri biçiminde) bulundukları için bu adla anılırlar.

Kimya ve biyokimyada, yağ asidi, genelde uzun, alifatik kuyruklu bir karboksilik asittir. Uzun karboksilik yağ asitlerinden 4 karbonlu (butirik asit)ve daha uzun zincirlileri yağ asidi olarak sayılır; doğal yağları (trigliseritleri) oluşturan yağ asitlerinden söz ederken ise bunların en az 8 karbonlu olduğu (kaprilik asit gibi) varsayılabilir. Çoğu doğal yağ asitlerinin çift sayılı karbon atomu vardır, çünkü bunların biyolojik sentezlerinde iki karbon atomlu asetat kullanılır.
Endüstriyel üretimde yağ asitleri yağlardaki (trigliseritler) ester bağının hidrolizi ve gliserolun ayrılması ile elde edilir.

DEVAMI Yağ Asidi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

26 Mart 2011 / daMLa- Cevaplanmış
21 Mayıs 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
26 Nisan 2011 / lemony Cevaplanmış
23 Mart 2017 / _Yağmur_ Kimya
5 Aralık 2013 / Ozucan Cevaplanmış