Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Sohbet (Flash Chat) Forumda Ara

Nijerya'nın yemek kültürü hakkında bilgi verir misiniz?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Misafir tarafından 23 Mayıs 2012 (15:20) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
5240 kez görüntülenmiş, 1 cevap yazılmış ve son mesaj 23 Mayıs 2012 (15:53) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 3.00  |  Oy Veren: 4      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın:    « Önceki Konu | Sonraki Konu »      Yazdırılabilir Sürümü GösterYazdırılabilir Sürümü Göster    AramaBu Konuda Ara  
Eski 23 Mayıs 2012, 15:20

Nijerya'nın yemek kültürü hakkında bilgi verir misiniz?

#1 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Nijerya Nın yemekleri acilll lütfenn ödevimiz varr !!!
Rapor Et
Reklam
Eski 23 Mayıs 2012, 15:53

Cvp: Nijerya'nın yemek kültürü hakkında bilgi verir misiniz?

#2 (link)
Özel Üye-VIP
bekirr - avatarı
NİJERYA MUTFAĞI

Lagos ve diğer büyük kentlerde, çok çeşitli restoranlar vardır. Avrupa ve doğu yemekleri heryerde rahatlıkla bulunur. Katlı mağazalardaki kafelerde self-servis olsa da, çoğu restoran masaya servis uygular. Nijerya yemekleri, küçük farklar içerse de tipi batı Afrika tatlarına sahiptir. Kuzeyde, diğer bölgere oranla et daha gözdedir. Akollü içkiler pahalıdır.Ulusal spesiyaller arasında Yer Elması, Tatlı patates,Suya (şişe geçirilmiş karaciğer ve et ızgara), Kilishi (Baharatlı kurutulmuş et), Doğu'da Egussi Çorbası (Et, kurutulmuş balık ve kavun çekirdeklerinden yapılan bir çorba), Güneyde, keçi ve antilop eti sayılabilir.

ayrıca bir tarif

GÜMÜŞ BALIĞI SALATASI (NİJERYA)

1 kg gümüş balığı (kızartılmış)
1 küçük soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış)
1 orta boy kırmızı salçalık biber (beyazları ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince enine dilimlenmiş)
1 orta boy yeşil dolmalık biber (beyazları ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince enine dilimlenmiş)
2 orta boy domates (dörde bölünmüş)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Sosu:
100 gr (1/2 su bardağı) domates suyu
1 tatlı kaşığı tabasko sos (istenirse)
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Önce salatanın sosunu hazırlayınız. Orta boy bir kavanoza bütün sos malzemesini koyup iyice çalkalayarak birbirine karıştırınız. Sosu buzdolabında 15 dakika soğutunuz.
Maydanoz dışında bütün salata malzemesini bir servis tabağına koyunuz. Üstüne sosu döküp iki büyük kaşıkla hepsini karıştırarak sosu iyice yediriniz.
Salatanızı buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra, maydanozla süsleyip servis ediniz.
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.125 saniyede (62.30% PHP - 37.70% MySQL) 16 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 07:32
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi